Riistakeskuksen logiikkaa.

Riistakeskus on kannanhoidollisista syistä antanut luvan mm Tammelan – Somerniemen  alueen kolmen yksilön hävittämiseksi; mitään haittoja nämä sudet kuin eivät ilveksetkään ole tiettävästi aiheuttaneet.

Peruste hävittämiseen oli lauman pieni koko: hmm?

Olisikohan nyt niin, että susijahtiin/farssiin päästäisiin  70-luvun malliin.

8 vastausta artikkeliin “Riistakeskuksen logiikkaa.”

 1. Oletko haastatellut kulmakunnalla asuvia mahdollisista haitoista vai riittääkö, etteivät ole sinulle olleet haitaksi?

 2. Kyllä lehdistö olisi vuorenvarmasti uutisoinut haitoista. Jopa Tammelan taajaman läpi juossut susi sai uutisissa julkisuutta aivan riittävästi.
  Tosiasia lienee; susijahtiin on päästävä,

 3. Susien merkitys ekosysteemeille on jättimäinen. Jos susia ei ole tarpeeksi, kärsii koko ekosysteemi.

  Toki pitää karkottaa jos pihoihin tulevat mutta muilta osin parempi sopeutua. Se on paljon helpompaa kuin sopeutua siihen hätään mikä tulee ilman susia.

  1. Arokoiria kuljetettiin takaisin erämaahan lisääntymään ja harventamaan riistakantaa, joka oli kesyyntynyt ja muutanut ekosysteemiä.
   Tämä voi olla pahimmillaan seurausta.
   En ole mikään susiasiantuntija.

 4. Susia lienee muutama kymmentä tuhatta tässä skandinaviassa, Venäjällä ja Baltiassa, joten ei ole pelkoa niiden katoamisesta.
  Susi on ok erämaassa, mutta pihasusi pitäisi saada ampua ilman erityisiä lupia.
  Valitettavasti tuo ”luonnonsuojelijoiden” kiihkokaarti on tehnyt kaikkensa estääkseen jopa useita kertoja kotieläimiä tappaneiden susien lopettamisen.

 5. Kyllä sudella on aivan paikallisestikin merkitystä. Eikä vain kannan säilymisen takia.

  Yellowstonen kansallispuistossa Yhdysvalloissa palautettiin 1930 -luvulla tapetut sudet takaisin puiston eläimistöön vuonna 1995.

  Tästä alkoi kansallispuiston kasviston ja eläinlajien elpyminen. Myös alueen jokien kunto koheni, koska kasviston lisääntyminen vähensi eroosiota. Pikkulinnut palasivat alueelle puuston tihentymisen myötä. Jne, jne.

  Luonto on kokonaisuus, jota ei yhden lajin, ihmisen, kannattaisi liikaa sorkkia.

  Sudella on todellakin paikkansa, mutta ei se paikka ole kenenkään pihapiirissä.

  1. Juha U puhuu täyttä asiaa.
   Luonto on kuin iso korttilinna, jossa yhdellä pinimmälläkin kortilla on merkityksensä. Jos otat yhden tornin kortin pois, torni sortuu ja tulee aukko ”vieraiden ”lisääntymiseen. Ja kohta linnan väki on sekalaista seurakuntaa. Vieraat useimmiten ovat ihmisrosvoja, jotka omilla aseillaan kähveltävät parhaat lihat naamaansa.

 6. Eivätpä nämä Tammelan – Somerniemen sudet kenenkään pihapiiriin ole ängenneetkään, pari kertaa Salkolan – Somerniemen maisemissa niistä aamuvarhaisella havainnoinut, arkoja ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *