Tuomas ja Ville……kiitos.

Tuomas Sammelvuo valmentaa venäjän lentopallomaajoukkuetta ja hänet on valittu vuoden suomalaiseksi valmentajaksi.

Hatunnostoni hänenelle niin huipputason entisenä pelaajana ja nyt huipputason valmentajana ja vielä suurempi hatunnostoni hänelle, kun ”uskalsi” lähteä tässä ryssäfobian ja ”liikekkannallepanon” aikana rakentamaan maidemmevälistä rauhan tilaa urheilun avulla, vaikka ei hän varmasti sitä valmentajanpestiään siksi ottanutkaan, vaan koska venäjä on yksi kovimmista ellei kovin lentopallomaa mailmassa, niin tässä hänelle avautui loistava paikka osoittaa osaamisensa valmentajana.

Toki hänet on jo useammassakin piirissä luokiteltu isänmaan petturiksi, mutta sanoisin, että hän on valmentajana saanut kaikkien venäläisten kunnioituksen ja siihen eivät kykene politikot, diplomaatit eikä virkamiehet, uusista sotaleluista puhumattakaan.

Hän tekee työtänsä suurella sydämmellä rakkaudesta lajiinsa ja maidemme välinen rauhantyö on siinä mansikkana kakun päällä, josta meidän kaikkien tulee olla suomalaisina ylpeitä.

Toinen on Ville Haapasalo.

13 vastausta artikkeliin “Tuomas ja Ville……kiitos.”

 1. Tuomas opetteli venäjän kielen, jotta hänen valmentamisfilosofiansa avautuisi parhaalla mahdollisella tavalla pelaajille, sitäkin pidetään suurena tekijänä hänen kunnioituksessaan venäjän maalla.
  Pieni anekdootti joidenkin suomalaisten pikkusieluisuudesta, kun venäläisille soitettiin venäjän kansallishymni voitetun ottelunsa jälkeen ja kun Tuomas yhtyi pelaajien ohella laulamaan mukana, niin tällä hänen toimintansa katsottiin taas….isänmaan petturuudeksi.
  Samoin Tuomas toimii suomenkin kansallishymnin soidessa ja hän on varmasti isänmaallinen henkilö ja hänen toimintansa osoittaa vain kunnioitusta naapurimaataan kohtaan ja se ei varmasti ole keneltäkään pois.

  1. Sa suuri ja mahtava Suomi-Finland
   Sut synnytti valtava Venäjän maa.

   ja sitä rataa…

    1. Olemme sotaa ( koronaa ) paossa muutaman kilometrin päässä venäjän rajasta ja hyvin on yöt nukuttu ja ”karhukin” lienee talviunillaan, että mikäs hätä tässä.

  1. Kalle,- jos puoluepolitiikka on se joka meidät erottaa toisistamme, niin se on tässä katsannosta toisarvoista.

   1. Nykyään on muodissa uusvennamolaisuus. Jari Tervolle voisi antaa Vennamo-mitalin vitjojen kera.
    Vennamolla oli venäjä-trauma Karjalan menetyksen takia. Hänen politiikkansa veti puoleensa muitakin siirtolaisia.

    Kun Kekkonen oli vienyt maamme EEC- vapaakauppaliittoon vasemmistoläykköjen kerätessä vastalauselistoja, niin Kekkonen ymmärsi, että presidenvaaleissa olisi syntynyt sota vasemmistoälykköjen kanssa. Sitä sotaa olisi kummasteltu siellä ja täällä, etenkin Neuvostoliitossa.
    Niinpä Kekkonen, tuo diplomatian ihmelapsi, järjesti valintansa eduskuntapäätöksen varaan.

    Normaali vaalikamppailu olisi vienyt Vennamolta uskottavuutta. Mutta nyt Vennamo pääsi moittimaan Kekkosta vehkeilystä.

    Vennamon melskaaminen ja se, että Veikko hoiti puolueen rahoitusta karskein ottein aiheutti puolueessa hajaannuksen, joka johti Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen syntyyn.
    SKYP nautti suosiotani. Vennamon kailoomisesta en pahemmin perustanut.

    Itse olen pohjalais-hämäläinen, mutta siirtokarjalaisiin on suhteet olleet melkein läheisimmät. Vennamolaisten traumoja ymmärrän.

    Kommunistit yrittivät leimata Vennamon äärioikeistolaiseksi ja siinä osittain onnistuivatkin.

    Ovatko uusvennamolaiset, Jari Tervo ja kumppanit, nyt äärioikeistolaisia?

    Mitähän Vennamo nyt ajattelisi eeuusta. Hyväksyisikö sen, että eeuu ryövää rahamme etelän vetelille?

    Voi olla, että päätyisi samaan arvioon kuin PS, että EEC -vaihtoehto olisi ollut eeuuta parempi.

 2. Niin, katson olevani lisäksesi ainut keskustelija, joka ”uskaltaa” keskustella myöskin suhtautumisestamme Venäläisiin, pl Venäjän hallinto.
  Minun tuttavapiirissäni on kymmeniä venäläisiä; tekevät töitä, maksavat veronsa; entäs sitten?

 3. Niin Kalle, emmäkä toki aijo kyseisestä aiheesta itsesensuuria harrastamaan.

 4. Ville Haapasalo osaa erottaa venäläiset ja Venäjän politiikan. Vierailullaan Georgiassa Haspasalo toteaa murheellisena Venäjän valloittavan Georgiaa pala palalta. Kuten Venäjä tekee, siirtää raja-aitaa ja jakaa Venäjän passeja ”uusille kansalaisilleen”. Samanlaista tervejärkistä suhtautumista Venäjään ja sen aggressiiviseen ulkopolitiikkaan soisi muillekin. Ville Haapasalo ei ole mikään kritiikitön Putin -fani.

 5. Ville on varmasti tunnetuin suomalainen kansan keskuudessa venäjällä ja ennen kaikkea myönteisessä katsannossa.

  1. Kyllä, eikä siitä huolimatta pelkää arvostella Venäjän ulkopolitiikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *