Tallinnaan ja takaisin.

Eilisnä päivänä sitten muuttuivat matkustusmääräykset. Nyt Tallinnasta Helsinkiin pääsee rokotustodistuksella, enää ei testejä tarvita.

Koko Eestin tartuntaluku oli eilen 37 Helsingin vastaava luku oli 93. Siispä Tallinnan tilanne on radikaalisti kohentunut.

Nyt pääsen ensi viikolla purkamaan asiointipaineitani; hammaslääkäri, ortopedi ja auton huolto. Eivät olleet hinnan kiroissa matkakustannukset; edestakainen laivamatka auto mukana, hotelliyö Tallinnassa aamiaisineen, yhteensä 130€. Polttoainekulut Tammela . Helsinki – Tammela, 20€. Kokonaiskustannukset matkalta n 150€, sanoisin kohtuullinen.

Luonnollisesti maksavat, sekä hammaslääkäri, lääkäri ja auton huolto mutta maksaisivat Suomessakin ja vähintään 50% enemmän.

Nyt kun kaksi rokotetta on saatu, kohtuullisen turvallista matkustamista ja kun muistaa esim Tallinnan 2 + 2-säännön, sanoisin, turvallista.

2 vastausta artikkeliin “Tallinnaan ja takaisin.”

  1. Menee vielä tovi aikaa kun on vasta ekapiikki saatuna ja toisen saan vasta ensi kuussa
    Tässä vaiheessa sanoisin ruman sanan rokotus todistukselle mutteipa siitä ole hyötyä mennään sitten kun antavat siihen luvan terv tepivaari

  2. 16.6. lähden, yötä olen Ilmarisessa Kalamajassa. Tuolla toisaalla kun moitittiin eestiläisten palvelukulttuuria; enpä ole sitten Neuvosto-Eestin aikojen jälkeen huonoa palvelua saanut. Toisaalta, jos menet liivit levällään ja euroopan omistajana, melko varmaa on, että se kyllä heijastuu palvelussa. Minä käyn siksi usein Kohvik Moonissa, pieni paikka hotellin miltei vieressä, että minut siellä jo tunnetaan. Se on kolmen venäläisen kokin omistama paikka ja edullinen ja hyvä ruoka ja selkeästi paikallisetkin siellä käyvät.
    Linkistä löytyy pikakatsaus ravintolasta-
    https://parastatallinnassa.com/ravintolavinkit/kohvik-moon/
    Kohvik Moon muuten lukeutuu 10 parhaan Tallinnalaisen ravintolan joukkoon.

Kommentoi