4 vastausta artikkeliin “Tänään syötiin.”

 1. Yleensä hyvä ruoka tulee yksinkertaisista asioista ei siihen tarvita itämaista maustekulttuuria joka yleensä meneekin pileen
  Itse söin tänään broilerin kinttuja uusien pottujenkera ”espanja” porkkana raastetta kyljessä koivet oli oman mauste seoksen tekemiä
  Mutta osas olla hyvää huomenna saa toisen aterian jotenka huomenna onkin helppo päivä ruuan suhteen terv tepivaari

 2. Tuo broccolino on maanmainio vihannes; sellaisenaan voi huuhtomisen jälkeen syödä, voi kypsentää höyryttämällä, paahtamalla, grillatakkin voi mm tuommoisia pekonilla niputettuja, vedessä ei kannata kypsentää kuten ei mitään kasviksia eikä juureksia. Broccolino, kuten kaikki kaalit, ovat varsin terveellisiä ja parasta, että koko kasvi on syötävää 100%.
  Meillä paljon hankitaan Lidl:stä noita tarjouslaatikoita, jotka myydään 3-4€ hintaan lähes päivittäin. Laatikot sisältävät lähinnä hedelmiä ja vihanneksia, joskus herkkusieniä, juureksiakin, kuten vihreää ja valkoista parsaa, normaali hinta 0,5kg nippu n 15€/kg.
  Laskin kerran tuon poistolaatikon hinnan; ulosmyynti 3-4€, sisältö normaalimyynnissä arvoltaan 9 – 12€. Ei välttämättä ruoka ole kallista.
  Esim vappuviikolla eräässä laatikossa oli mm 1,6kg herkkusieniä. Kuivasin kaikki.

 3. Koska olen persu, niin pyrin syömäänkin suomeksi. Broccolihan on suomeksi parsakaali. Vappuna höyrytin annoksen ja vieläkin se on laatuisaa. Sitä maistelen erikseen vähän kerrallaan.

  Olen ostanut kokeeksi myös nipullisen tankoparsaa. Katsoin netistä valmistusohjeita. Höyrytystä suositellaan ja tankoa voi vähän kuoria, jos siltä tuntuu.

  Minulle kaikki kaali- ja sipulilajit kelpaavat. Kaupassa myytävän hapankaalin maku mielestäni paranee pakastaessa. Olen säilönyt joskus yli vuodenkin.
  Hapankaali saattaisi olla hupaa hampaistolle happamuutensa takia, jos sitä alvariinsa mättäisi.

 4. Broccolini nyt on tietysti parsakaali mutta siemenestä jalostettu, siis ei aivan parsakaali. Parsakaalit ja sen jalosteet ovat aivan hyviä vihanneksia.

Kommentoi