5 vastausta artikkeliin “Vierailevia turisteja muikkupartissani.”

 1. No, bingohan sitä Heikille tuli kertasivallutuksella.
  Nyt voin kertoilla senkin asian, että pari vuotta sitten tulin tuolla Kaukjärven rannalla jutustelleeksi erään kaverin kanssa ja kun kerroin, että tuota kuoretta kyllä tulee muikunpyynnin yhteydessä.
  Kaveri tokaisi, ei pidä paikkaansa, hän on kalastusbiologi ja kyllä tietää, etteivät kuoreet ui sekaparvissa.
  Mitäs minä sitten siihen kun kerran noinkin korkeasti oppinut väitteensä esitti; ei siinä paljon kalastajan kokemus paina. Tosiasiassa viisi metriä korkeassa 9mm muikkuverkossa löytyy särkikaloja, kuoreita, pikkuahvenia jne, muikkujen lisäksi.

  1. Näihin aikoihin, joku vuosi sitten, olin talvinuotalla Päijänteellä, Asikkalassa ”putsaamassa” roskakalaa. Nuotan vetoliinat ohjattiin ”sukellusrobotilla” jään päätä jään alle kilometrittäin.
   Sitten kun tuli kokemisen aika, traktori oli vetomiehenä.
   Saalis oli valtava. Kottikärryittäin lahnoja, ämpäreittäin isoja ahvenia, jokunen arvokalakin ja noin 700 kg kuoretta lapioitiin rekiin.
   Loput jätettiin jäälle merikotkílle ja ketuille.
   Minä sitten puhkomaan niitä ämpärikaupalla.
   Samoin ravintoloitsija Tapi Tolvasen porukka ravintolan herkuiksi.

 2. Noista sukellusroboteista en mitään ymmärrä mutta normaalisti nuotan uittoköydet uitetaan uittomoottorilla, joka paikannetaan jään päältä. Vetoköydet normaalisti n 4 – 500m, enää ei nuottaa vedetä käsivoimin, vuosia sitten kehiteltiin troolareiden käyttämä ”sisäänvetomoottori”.
  Varsin samaan uittomoottoriin ja paikannukseen perustuvaan systeemiin vieläkin laitteisto löytyy. Löytyisipä vaan ostaja; lienee turha toivo, kalastajien ja erityisesti talvikalastajien määrä sen kun vähenee.

Kommentoi