Voissa paistaminen

Tiedän,  että voissa paistamista monikin pitää kaikkein herkullisimpana tapana paistaa esim kalaa ja lihaa, jotka vaativat kuuman pannun (valurauta tai hiiliteräs).

Jos paistat pelkällä voilla, voihan palaa herkästi; lopputulos yleensä on lievästi palaneen makuista.

Jos varsinaisen paistamisen suoritat esim rypsiöljyllä ja aivan paistamisen lopuksi kruunaat voilla lopputuloksen niin aateloit sen maukkaaksi.

Perinteinen paistaminen, josta kirjoitellutkin olen, aloitetaan öljyllä ja kun öljy on kuumaa, lisätään voi ja aletaan paistaminen kun voin pinta ei enää kupli.

Nämä kaksi tapaa olen oppinut jo 70-luvulla Kallio-opiston kursseilla.

Kokeilkaahan ruuanlaittotaitoiset ja kertokaahan kokemuksianne.

7 vastausta artikkeliin “Voissa paistaminen”

 1. Noista öljyistä; kotimainen rypsiöljy on aivan erinomainen paistoöljy. Oliiviöljyt käytän ensisijaisesti salaatteihin, aikanaan käytin paistoöljynäkin mutta sittemmin huomasin kotimaisen rypsiöljyn paremmuuden paistamiseen.
  Siis oikea öljy, oikeaan kohteeseen-

  1. Kookosöljyä käytetään yleisesti uppopaistamiseen; voi käyttää useammankin kerran, ilman että tulee härskiintynyt makuvivahde.

 2. Tuota samaa kaavaa olen käyttänyt jo pidemman aikaa ja tulokset ovat aina olleet parasta AAA luokka
  Tuon rypsi/rapsi öljyn olen todennut aika päiviä paremmaksi paistaa kun oliivi öljyn terv tepivaari

 3. Suurin ongelmahan tuon hyvälaatuisen oliiviöljyn vs rypsiöljy lienee hinta, toisaalta minunkin mielestäni rypsiöljyllä paistamisessa tulee ruokaan ehkä parempi aromi. No, arvostelu on maistajan kielellä.

 4. Oliivi öljyssä on se toinenkin huonopuoli se pilaantuu aika nopeesti kun pullon avaa rapsi ja rypsi öljy kestää pidempään käyttökelpoisena jopa huoneen lämmössä
  Sitten on se hinta terv tepivaari

Kommentoi