Miksi möyriä, voi mennä päivä pilalle

Ei kannattaisi kuunnella möyrimismusiikkia ainakaan aamutuimaan. Siinä voi joutua resonanssiin ja koko päivä saattaa tärvääntyä.

Yksi tyypillisimmistä möyrimissoittimista on urut. Kiviniemeä voisi kutsua möyrimismestariksi. Miksi jätkä ei voisi soitella joskus vähän fiinimmin, koska urut soittimena mahdollistaisi sen.

Seuraavassa jätkä pilaa kesäpäivän Kangasalla:

https://www.bing.com/videos/search?q=Youtube+gabriel+linsen&view=detail&mid=85B818A77C8327C5EC4A85B818A77C8327C5EC4A&FORM=VIRE

11 vastausta artikkeliin “Miksi möyriä, voi mennä päivä pilalle”

 1. Niin, tänäänhän oli Runebergin päivä. Runeberg oli kantava hahmo Lauantaiseurassa ja Lauantaiseura oli puolestaan suomalaisuusaatteen kivijalkoja.

  Zacharias Topelius oli myös Lauantaiseuran jäseniä.

  ”Kesäpäivä Kangasalla” on suomeksi käännetty Topeliuksen runo.

  Runon sävelsi Porvoon suomenkielisen seurakunnan urkurina toiminut säveltäjä Gabriel Linsen. Linsenin isä oli Suomalaisen kirjallisuuden seuran puheenjohtajana toiminut Johan Gabriel Linsen.

  Seuraavassa Topeliuksen runo laulettuna:

  https://m.youtube.com/watch?v=qien8hpuJnI

 2. Varmasti musiikki-inehmolle antoisa. Itse tykkään yksinkeitaisemmasta.

  Kukahan se ulkomaanelävä olikaan, joka koki valaistumisen matkustaessaan Hopealinjalla ja kuullessaan hanuristin soittavan ”Kesäpäivää”?

 3. No kyllä kaikki musiikissa on tehty suurella sydämellä mutta makunsa kaikilla on ihan omanlainen
  Se menee kuten ruokakin makuasia tuo kesäpäivä on eräs jota itsekkin olen saannut esittää ja se vetoaa minuun
  Ja ken on kuunellut sen 1000 kuoron esittämänä saa kuulla senkin parhaalla estyksellä terv tepivaari

 4. Eivät kaikki musikantit ole saaneet yhteyttä omaan sydämeensä. Eikä se keneltäkään aina onnistu. Minultakin onnistuu harvemmin.

  Äkkiä kesken automatkan löysin itsestäni tenorin pari vuosikymmentä sitten. Korkeatkin sävelet onnistuivat tosta vaan. Kohtaus kesti vain tuon automatkan ajan, enkä tullut edes kipeäksi.

  Olen hoilaillut paljon bassolla. Kerran Konevitsan tyhjässä skiitassa, remontin alla olevassa sivukappelissa, päästelin täysin palkein: Gospodi von vain tibjaa, (herrani, täss on sotamies). Se oli teeveessä esitetystä filmistä, jossa kuoron tenori oli muuttunut bassoksi, eikä saanut enää töitä mistään, ei tuosta kirkostakaan, missä laulunsa esitti.

  Kun palasin pääluostarille, vastaani viuhtaisi munkki kiireisin askelin. Syy jäi epäselväksi.

 5. No itse olen toinen basso äänilajissa ja enpä ole edes koittanut saada sopraanoa aikaan kun ei riitä tenoriinkaan ääni
  Nuot muut äänilajit rasittaa herkkiä äänihuulia jotenka
  No kylä serakkaus musiikkiin tulee sydämestä silloin sen teko on helppoa ei toisesta päästä tule terv tepivaari

Kommentoi