Historiallista, epäilläänkö Trumpia vieraan maan agentiksi?

Historiallisesti harvinainen päätös ettei Trump tule samaan tiedustelutietoja  joita historian aikana kaikki muut ex presidentit ovat saaneet, tässä on selvä epäilys siitä että Trumpia epäillään vieraan maan agentiksi tai ainakin henkilöksi johon voidaan vaikuttaa mm kiristämällä jotta hän luovuttaisi tiedustelutietoja ulkomaille ja varsinkin Venäjälle. Erittäin harvinainen päätös Yhdysvaltojen historiassa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfed1347-7f9d-4407-a7ff-d706e327b8a4

”Trumpin hallinnon aikana Yhdysvaltain kansallisen tiedustelun johtajana toiminut Sue Gordon arvioi aiemmin, että Trump saattaa olla epätavallisen altis kohde ”toimijoille, joilla on pahat aikeet”.

Marraskuussa presidentinvaalien ratkettua tiedusteluasiantuntijat pitivät mahdollisena, että Trump saattaisi vuotaa salaisia tietoja ulkopuolisille.

LUE MYÖSTrumpin pelätään vuotavan salaisia tietoja – CIA:n ex-virkamies pitää mahdollisena: ”Trump epäilemättä sopii profiiliin”

– Kuka tahansa, joka on närkästynyt, tyytymätön tai pahoittanut mielensä, muodostaa riskin salattujen tietojen vuotamiselle, Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen upseeri David Priess totesi tuolloin.

– Trump epäilemättä sopii profiiliin.

Huolta herättää myös Trumpin aiemmat toimet. Toukokuussa 2017 Valkoisessa talossa Trumpin kerrotaan paljastaneen Venäjän ulkoministerille ja maan Yhdysvaltain-suurlähettiläälle salattuja tietoja.

Yhdysvaltain tiedusteluyhteisön mukaan Trumpin Venäjälle välittämät tiedot vaaransivat Yhdysvaltain liittolaismaan tiedustelulähteen.”

10 vastausta artikkeliin “Historiallista, epäilläänkö Trumpia vieraan maan agentiksi?”

 1. Aivan yhtähyvin voisimme olla huolissamme myös Bidenin ja Kiinan yhteyksistä.

  Kun media sai tietää Trumpin joskus vuonna miekka&kilpi hommaamasta kiinalaisesta pankkitilistä, nousi asiasta luonnollisesti haloo. Mediassa spekuloitiin välittömästi mahdollisista Kiina-yhteyksistä ja tietovuodoista, vaikka heti alussa oli tiedossa, ettei ko. tilillä ollut tapahtumia moniin vuosiin.

  Nykyisen presidentti Bidenin pojalla tiedetään olleen, ja ilmeisesti edelleenkin on (ainakaan esitettyjä väitteitä ei ole viralliselta taholta tyrmätty), suuri bisnessuhteita Kiinalaisten yritysten kanssa, joilla on suorat suhteet maan poliittiseen ja sotilaalliseen johtoon. Vaikka tällä kertaa on olemassa varmaa tietoa yhteyksistä, ei tätä kuitenkaan nähdä mediassa samanlaisena uhkana, kuin oletus/arvaus/veikkaus tasolla olevat mandolliset suhteet Trumpin kohdalla.

  Sama kaksoistandardi pätee käytännössä kaikessa Trumppiin liittyvässä. Kun joku kertoo huhun, jossa Trump esiintyy huonossa valossa, on media ja suuri osa tavallisista kansalaisista valmis uskomaan tarinan ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä. Pahimmillaan tällaisia valheellisia väittämiä käytettiin/käytetään todisteena muiden huhujen uskottavuudelle. Edes esitetyn tarinan ristiriita kaikkien Trumpin muiden lausuntojen kanssa ei häiritse, jos tarina tukee haluttua negatiivista kuvaa herra Trumpista.

  1. Bidenin pojan touhuista ei ole mitään todisteita. Väitteet perustuneet Trumpin ”asiantuntijoiden” väitteisiin vaalien alla.

   1. Näin on.
    Trumppeli levitti ja levitytti massiivisesti paskaa Bidenista ja Bidenin pojasta, mutta ei roistosakkeineen kyennyt esittämään edes yhtään alkeellistakaan vihjettä mistään väärinkäytöksestä.
    Toki mielestäni saa asiaa tutkia vapaasti, mutta paskan levittäminen ilman alkeellistakaan todistetta on lähinnä osoitus levittäjästään.

 2. Ei tarvitse olla vieraan vallan agentti, kun jo pressana ollessaan vuoti salaisia trietoja putinalle.

 3. Eiköhän nuot isot rikkaat ole sen puolella joka antaa enemmän dollareita se niille kelpaa ja mieluusti isoina tukkuina terv tepivaari

 4. Muuten olen sitä mieltä, etä Karthagon on hävitettävä.- Cato vanhempi.
  Kun valheen toistaa tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totuus. -Paul Joseph Goebbels.

 5. Agendajournalismi

  Joitakin poliittisia linjoja myötäilevä ja tosiasioita vääristelevä journalismi, jossa on luovuttu objektiivisesta journalismista ts. objektiivisesta tiedonvälityksestä
  Agendajournalismia on esimerkiksi se kun Yle vuonna 2018 kertoi, että “Ruotsissa on vuosittain muutama ammuskelu”. Ruotsin poliisin tilastossa ampumatapausten lukumäärä oli 300. (mukailtu Vapaat mediat -Facebook-ryhmän päivityksestä).
  Lähde: Wkisanakirja.

 6. Yksikään presidentti ei ole aiemmin kerännyt vastaavaa kansanjoukkoa keskellä Washingtonin talvea. Kaikki Trumpin sadattuhannet kannattajat olivat rauhassa ja mitään mellakointia ei ollut ennen p a i k a l l e t u o t u j a vasemmistoaktivisteja, jotka tarkoituksella ohjattiin johtamaan joukkoa kohti kongressin tiloja Capitol kukkulalla (tästä on video-ja kuvamateriaalisia sosiaalinen media tulvillaan).

  Toisin kuin suomalainen propagandalehdistö jatkuvasti on hokenut, Trump ei ole missään vaiheessa tarrautunut valtaansa vaan puolustanut Yhdysvaltain perustuslain mukaista vaaleja ja jokaisen amerikkalaisen oikeutta lailliseen ääneensä.

  Upea puhe Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trumpilta koko maailmalle kaiken pettymyksen ja vaikeuksien keskellä.

  Jk. Kongressiin tunkeutuneista henkilöistä iso osa on tunnistettu vasemmiston BLM ja Antifan kannattajiksi, jotka ovat tunnettuja mellakoijia ja syyllistyneet aikaisemminkin vastaaviin häiriköinteihin – ja heidät päästettiin agitoimaan kongressiin tunkeutuminen tarkoituksenaan.
  ————————————
  Blogini lähde: Oikea Media 8.1.20121 Jukka Rahkosen artikkeli, jonka otsikko sama kuin tässä.
  —————————————————
  Lainaus omasta blogistani otsikolla ”Tumpin viesti Amerikan kansalle”, 8.1.2021.
  Jk. Kuten aikaisemmin sanoin Trumpin olisi pitänyt hyväksyä vähin äänin vaalitappionsa. Vaikka Bic tech ja demokraatit olisivatkin järjestäneet tämän tappion, ei hän sille kuitenkaan mitään olisi voinut.
  Vanha intiaanien sanonta kuuluu, että hyvän päällikön pitää osata voittaa taistelu ja hävitä taistelu.
  Trump saa syyttää omaa jääräpäisyyttään jos hän saa tästä Kongressitalon tapahtumista virkasyytteen.

Kommentoi