30 vastausta artikkeliin “Ilmastohätätila tulossa, hakekaa huopikkaat”

 1. No eihän ne tunturiin mene ja syy on ei Espalla ole tuntureita paitsi fillarina terv tepivaari

 2. Voihan ne mennä istumaan tien päälle, varsinkin ”ruuhka-aikaan” kun on nyt tulossa tämä ”hätätila” !!!

 3. Tuskinpa tulee lunta Tampereelle Helsinkiin voi tulla
  No eihän nuot kauaks voi kappelista mennä sehän on espalla terv tepivaari

 4. Vihreiden hätä on kyllä enemmänkin heidän ylilyöntinsä. Kai nyt jo pölvästitkin ymmärtävät, että luonto puhuttelee vahvasti tällä hetkellä.

 5. Sää ja ilmasto ovat eri asioita. Jos tätä ei ymmärrä, kannattaa opiskella.

  Sitten on se peruskulma: mitä enemmän fossiilisia polttoaineita, sitä enemmän Venäjää. Minä haluaisin sen option jossa on vähemmän Venäjää.

 6. Olen lukenut sivun jos toisenkin tästä paljon puhutusta I-muutoksesta, sekä puolesta että vastaan. Eniten minua ovat ns. puhutelleet Kilpisjärven biologisen tutkimusaseman pitkäaikaisen johtajan Antero Järvisen tutkimukset Skandinavian ilmastosta sekä Eija-Riitta Korhosen kirja ”Ilkeitä ongelmia”, mikä kirja käsittelee etupäässä ilmastopolitiikkaa. EU-poliitikon näkökulmasta.
  Minkä enemmän olen perehtynyt tähän IPCC:n masinoimaan ilmastonmuutokseen, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että se on kaikkien aikojen kusetus.

  Yksi kunnollinen Pinatubon purkaus, ja realismin taju rupeaa löytymään. Puhumattakaan siitä, jos Yellowstonen kansallispuiston alla oleva maankuoren repeämä rupeaa oirehtimaan, mitä en tietenkään toivo. Tai siitä, jos Pohjoisnavan alla oleva 1300 km pitkä maankuoren repeämä rupeaa tosissaan sulattamaan pohjoisnavan jäätikköä.

  Jos nuo median paisuttelemat uhkakuvat siitä kauhistuksesta mitä ilmastonmuutos tuo tullessaan saisivat ihmiset elämään ekologisemmin, voisin tuon hölynpölyn hyväksyäkin, mutta pelkään pahoin, että niin ei käy.
  Vaan käy niin, että tunnolliset ihmiset elävät entistä ekologisemmin, ja esim. Kalifornian rikkaat, mm. Iso-Arska, fanaattinen I-vouhottaja, laulevat suihkussa entistä pitempään, kun osavaltiossa on julistettu vetoomus, että makeaa vettä pitäisi säästää.
  Vähän samanlainen juttu, kun näyttelijä Richard Gere kävi taannoin Italiassa ja moitisteli maan hallitusta, kun ne eivät enää ota riemurinnoin vastaan Väli-Meren yli hyökyviä pakolaisparkoja. Silloinen Italian hallituksen silmäätekevä sanoi purevasti:” Näyttelijä Richard Gerehän voi ihan oma-aloitteisesti ruveta hyysäämään pakolaisparkoja, yhdessä näyttelijän omistamista huviloista.”

 7. Miten ne ”tieteilijät” osaavat ennustaa ilmastontilaa 80 vuoden päähän, kun tekee tiukkaa, että viikon sääennuste pitäisi paikkaansa?

  Tiedän, tiedän. Sää ja ilmasto ovat kaksi eri asiaa.
  Piltdownin ihmisestä tehtiin lukuisia väitöskirjoja ja tukuttain lehtiartikkeleita, kunnes sitten paljastui, että Piltdawnin ihminen oli surkea väärennös.

 8. Googletin vasiten tuon Piltdawnin ihmisen. En yllättynyt. Kyllä siitä tietoa löytyi, mutta paljon niukemmin kuin muutama vuosi sitten. Samoin on myös esim. Henry David Thoreaun kanssa. Muutama vuosi sitten Wikipedia paljasti koruttomasti, että tämä länsimaiden ”protovihreä” oli pahainen valehtelija. Nyt hänen habituksensa on siloiteltu ajan kuvaan sopivaksi.
  Mikko Paunio minulle kertoi tästä ”wikipedia-aktivismista”. Rupesin testaamaan ja huomasin, että Mikko puhuu asiaa.

  Olen lukenut prof. Tapio Puolimatkalta muutaman kirjan, ja vaikka en olekaan Puolimatkan kanssa täysin samaa mieltä kristinopista (enää), otaksun että Puolimatka on oikeassa siinä, että tiede on ruvennut menemään maagiseen suuntaan.

  Ehkä me ihmiset olemme rakennetut siten, että meidän pitää saada tavalla tai toisella annos magiikkaa ja mystiikkaa, jotta elämässä olisi makua.

 9. Mikähän hätätila se Lappiin on tulossa ?? Normaali aika jolloin siellä satelee lunta. Eli normaali sääilmiö jolla ei ole mitään tekemistä globaalin ilmastomuutoksen kanssa.

  1. Hätätila siellä nyt on, kypärää päähän ja aurinkorasvaa tai sitten tummelia, mitä milloinkin, hirveä hätä on menossa, nyt voidaan maksaa polttoaineesta vaikka 10€/ litra koska on hätä!!!!
   Jos tulee kylmä, sekin on hätä kun pitää niitä huopikkaita hankkia, nehän loppuu perkele kesken…

  1. Sieltä se hätä tulee, Emma Karit ja kumppanit juuri kertoo siitä TV:ssä, se hätätila on jokapaikassa, vessassa, komerossa, kaapissa, kissan paskakupilla, jokapaikassa on hätä

 10. Hätätila on puhdasta poliittista propagandaa. Emme me ole mihinkään kuolemassa ilmastonmuutoksen takia.

  Ilmastonmuutos ihmisen tekemänä taas on niin lujaa faktaa että sitä ei pari uransa pilannutta ex-poliitikkoa tai ex-virkamiestä pilaa.

  Sen voi käsitellä ihan vain luonnon ja ilmanlaadun kannalta. Vähemmän hiiltä poltetaan, parempi ilmanlaatu, paremmat keuhkot, parempi elämä.

  Kritiikki paniikkimielialalle on hyväksi. Rakentava huomisen rakentaminen on oikea tie. Niin Suomi on tehnyt aina. Ollaan fiksuja jotta pärjätään, ei työnnetä päätä pensaaseen ja huudeta hätää.

  Yksi hätätila sen sijaan on: käytöshätätila. Siivosin taas vähän kommentteja.

 11. Kuten taas nähtiin, Ilpo vetää sitä omaa tekemäänsä ja tekstit on sitä luokkaa, ei ole yhtään yllätys, yllättyikö joku —-

 12. Jos tänne Lappiin, ja vähän muuallekin Suomeen, on tulossa hätätila, niin kannattaa puhua preesensissä.
  Bensa maksaa hilkkua vaille kaksi euroa, ja koska hallitus on korottanut polttoaineveroa, se näkyy reaaliajassa, kun käy kaupassa ostamassa evästä, tai osti mitä osti, dieselin hinnan nousu näkyy tavarassa.
  Samaan aikaan hallitus karppaa tuottavia yrityksiä ulos maasta, odottaa kuuliaisena kuin lammas kuinka paljon EU määrää Suomen ja suomalaisten omistamia metsiä suojeltaviksi. Metsät ovat Suomen öljy, vieläpä uusiutuva luonnonvara, ja pinta-alaan suhteutettuna Suomi on maailman metsäisin teollisuusvaltio.
  Metsätaloudessa ja metsäteollisuudessa Suomi kelpaa esimerkiksi mille valtiolle tahansa, kirjoittakoon/puhukoon Suomea ja suomalaisuutta vihaavat mekkoeinarit mitä tahtovat. (Turvetuotanto on jo tapettu, eikö se riitä. Retorinen kysymys.)

  Niin että tämän lisäksi hallituksen holtiton velanotto? Jääköön se nyt sivuun, muuten tulee minustakin nihilisti Suomen ja suomalaisten tulevaisuuden suhteen.
  Olen puhunut.

 13. Ilmastokriisi tai mitä onkaan ratkeaa nopeasti kun sen torjumisesta tulee tuottoisaa bisnestä ns. kapitalisteille. Aurinkoenergia on pian käytössä ympäri maailmaa kun siihen annetaan yksinoikeus esim. Exxonille 50 vuodeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *