Punaisen hallituksen suuri kusetus

Eilen oli kotimaisia artisteja kutsuttu Sanna Marinin järjestämään tapahtumaan jossa he laulaa lurauttivat ilmaiseksi Punahallituksen konklaaveille. Tänä päivänä punaiset pisti kulttuurialan tiukoille vieden heiltä pois yli 18 miljoonaa euroa….tämähän on kuin Stalinin aikoihin…😅

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/fc3cbb4c-7fff-4631-a80d-87be659e5287

”Tämä sirkus näyttäytyi kuitenkin eilen absurdina SDP:n vaalitilaisuutena”

”On häpeällistä, että tämän viikonlopun show’n jälkeen tänään ilmoitettiin 18,4 miljoonan leikkauksista jo muutenkin kohtuuttomasti runnelluksi tulleelta kulttuurialalta” (IL)

21 vastausta artikkeliin “Punaisen hallituksen suuri kusetus”

 1. Tässä on kyllä röyhkeys huipussaan. Samaan aikaan Vihreät valitsee taas ministereiksi pelkkiä naisia … miesehdokas tippui heti pois pelistä, erikoinen tasa-arvo heillä jälleen kerran.

  1. Vihreille on monomania ominaista. Akkavalta on osa monomaanista liikettä.

 2. Olin tekemässä avausta samasta aiheesta, mutta nythän voiinkin ainoastaan kommentoida.

  ”– On aikamoista, että pyydetään agendalla keskustelemaan, mutta siellä onkin tällaisia spontaaneja musiikkiesityksiä illan päätteeksi ja vain ne päätyvät pääministerin someen, niin onhan se oikeasti naurettavan läpinäkyvää, Ahonius toteaa.”

  2 päivän päästä bileiden jälkeen ilmoitetaan leikkausista hmm…?`

  SDP lupasi vaaliavauksessaan parantaa hoitajien työolosuhteita, mitähän heille on luvassa 😉

  1. Varsinaista touhua. Cheek avautui asiasta aika paljon…usko punaisiin on ainakin hänen kohdalla mennyt täysin.

 3. Kaikki, mikä koskee taiteilijoita liittyy nyt koronan kautta suureen ahdistukseen ja on ”väärin”, kun ”jerejä ja vesaloita” ei kutsuttu porukkaan. ”Heillähän on taloudellisesti niin kusinen olo”.

  Se on varmaa, että veikkausvarojen romahdukseen etisitään ratkaisua ettei kulttuuritoimet kärsi tolkuttomasti.

  Ehkä niin, kun nyt Marinin somet ovat vieneet asiat tapetille paremmin kuin pöytäkirjat. Toivottavasti joku vielä tanssi pöydillä.

 4. No hallitus avaa heille mahdollisuuden järjestää tilaisuuksia ja tämä oli aiheen avaus. Ja nyt oppositio syyttää hallitusta liian aikaisesta yhteiskunnan avaamisesta eikä aikaakaan kun syyttivät että avataan liian hitaasti….
  Olisko sitten parempi jakaa heille rahaa ja pitää toiminnat suljettuna?

 5. Näin sanoo yksi ”kulttuurivaikuttaja joka oli siellä MTV: n mukaan”:

  ”Esityksien spontaaniuden aitoutta on jälkikäteen kuitenkin kyseenalaistettu rankasti. Olivatko tahot mahdollisesti sopineet etukäteen, että jotkut alkaisivat musisoida keskustelun tyrehdyttämiseksi?

  – Itselleni tuli jälkikäteen sellainen tunne. En tietenkään tiedä oliko asia näin, mutta sellainen olo jäi.”

  Eli keskusteluja ei punahallitus juuri sallinut, vähän ilonpitoa heitä varten. Persaukiset taiteilijat pitivät shown ylimistölle.

  Ei puutu kuin se että taitelijat olisi viety jonnekin leirille tilaisuuden jälkeen, propaganda kuvat oli otettu ja simat juotu, poistukaa!!!

  1. Asiasta toiseen, mikä punahallitus ? Tuolla oli keskustan Kurvinenkin. Vihreät keskustassa siinä ja siinä. RKP oikealla että näkyy. Enemmänkin se on sini-valko-vihreä-puna.
   Onneksi ei sini-mustaa eikä kelta-sinistä.

 6. Parhaatkin kommentoijat on haettu tilaisuutta kommentoimaan jälkikäteen kuten Keekki ja Vesala jne..Heh 🙂 Aikaisemmin kun kulttuurille jaettiin rahaa näillä palstoilla huusivat eräät kurkku suorana EI,EI,Ei. Nyt näistä samoista kaiffareista on tullut niin kulttuurin kannattajia että..voi tsiisus sentään mitä takin kääntöä.

  1. Et sitten ymmärtänt, että kyse on Marinin silmänkääntötempun arvioinnista eikä siitä, kuka kannattaa/ei kannata kulttuurin tukemista.

   1. Kulttuuri on saanut rahoituksensa veikkauksen tuotoista. Nyt kun veikkauksen rahavirta on huomattavasti pienentynyt niin ettei jaettavaa enää ole aikaisempaa määrää. Olisko valtion pitänyt ottaa velkaa lisää kulttuurin rahoitusta varten,vai ??

  2. Eikö IlpoV näe mitään ristiriitaa siinä, että ensin hallitus leikkaa määrärahoja ja sitten kaksi kellokasta (Marin & Andersson) kilvan rientävät julistamaan, että rahat kulttuurille ja taiteelle kyllä kaivetaan jostain.

   Samaa puliveivaamista kuin poliisin määrärahojenkin kanssa. Ensin leikataan ja sitten pelastava ritaritar ratsastaa paikalle punavihreällä hevosellaan ja pelastaa pulasta. Ja jälleen uskotaan, että kannatus nousee.

 7. Tätähän tämä polittinen toimiminen näyttää nykyisin olevan, riippumatta siitä mikä poliittinen jakauma hallituksella on. Mutta täällä kärkkäästi asioihin kantaa ottavien takin kääntelyä seuraan huvittuneesti. Tuulee niin, että tulee nuha..

  1. Kuka muka käänsi takkinsa?
   Marinin puuhastelun arvosteleminen ei mitenkään tarkoita mielen muuttamista kulttuurin suhteen muuten.

  2. Tästä olen samaa mieltä kanssasi. Politiikka on suurta teatteria. Suomen suurin ja kallein teatterilaitos on eduskunta.

   1. Juha U, mielestäni olet turhan kohtelias. Itse ajattelen, että eduskunta on Suomen suurin hiekkalaatikko.

 8. ”PÄÄMINISTERI Sanna Marinin (sd) sunnuntaisiin illanistujaisiin osallistuneet muusikot ovat kertoneet näkemyksiään tilaisuudesta sosiaalisessa mediassa. Keskustelu Marinin Kesärannassa järjestämistä kutsuista sai uuden käänteen tiistaina, kun taiteeseen ja kulttuuriin osoitettuja varoja leikattiin yli 18 miljoonalla eurolla. Monen mielestä hilpeätunnelmaiset juhlat näyttäytyivät uutisen myötä täysin uudessa valossa.” – Ilta-Sanomat 12.10.2021.

  Sanna Marin on tyylikäs demari – murhaa hymy huulilla.

 9. Kyllä se tilaisuus oli osallistujien näköinen. Olisivat voineet laulun sijaan pitää asiallista keskustelua alan tulevaisuudesta.

 10. Artisteja vietiin kuin juoksupoikia konsanaan. Talo tarjosi simaa ja suolatinkkuja, Sanna sai ilmaisen shown ja vei artistien tulot 😅👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *