Irtokissat pitää loukuttaa

Muistuttaisin että kissa ei ole mikään leikkikalu jota on kiva seurata pihalla. Se on petoeläin ollessaan vapaana. Tästä ei ole kahta sanaa.

”Suomen riistakeskus muistuttaa, että koirat ja kissat on pidettävä kytkettyinä lintujen ja nisäkkäiden pesimäajan turvaamiseksi.

Erityisen alttiita häirinnän aiheuttamille vaaroille ovat maassa pesivien lintujen ja nisäkkäiden poikaset.”

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.1092355

11 vastausta artikkeliin “Irtokissat pitää loukuttaa”

  1. Kyllähän noita kissoja on pyörinyt ympärillä iät ja ajat. Voi olla tapauksia, joissa omistaja on toivonutkin, että joku loukuttaisi heidän puolestaan. Saattaa olla, että terveystarkastajakin hoitaisi homman.
    Kissat levittävät myös ihmisille haitallista loista lasten leikkipaikoille. Onneksi loinen menettää kissassa asustellessaan aikaa myöten lisääntymiskykynsä kissan immuniteettisysteemin kehittyessä.

    Naapuri muutti vuosia sitten kilometrien päähän kissoineen. Kissa palasi ja elelee arkana ja villinä näillä nurkin. Pitäisi vissiin loukuttaa – se kissa nimittäin.

    1. Jep. Itse lähinnä näin 🐦 lintujen pesimäaikana olisin tarkka tämän suhteen. Maallahan kissat pitää jyrsijät loitolla, mutta silloinkin pitää muistaa ettei kissa 🐈 ole pelkkä ulkoeläin…

  2. Itse muistan nuoruudestani kotopuolesta, kun naapurini halusi päästä kissastaan eroon ja kun ei hänestä ollut ampujaksi tai kirveen käyttäjäksi, niin päätti hoitaa homman hukuttamalla.
    No, siitä sitten ryhtyi toimeen ja otti suulista vanhan kankaisen jyväsäkin, johon kissan laittoi ja lähti hukuttamista toimittamaan noin 400 metrin päässä olevaan pieneen lampareeseen.
    Laittoi vielä kissan seuraksi säkkiin kiven painoksi.
    Kun sitten oli säkin viskannut kauemmaksi rannasta ja huomasi sen pinnan alle vajoavan, niin lähti niiltä sijoiltaan kävelemään kotia kohti, poiketen sen verran polultaan, että kävi viereisestä koivikosta saunavihdan tekemässä.
    Ja kun sitten kotiin ehti niin ällistys oli suuri, kun saunan rappusilla istui kissa itseään nuolemassa ja sen jälkeen kissa saikin elellä saman isännän hoivissa kuolemaansa asti ”onnellisena” ja tietämättömänä häntä uhanneesta hengenlähdöstä.

        1. Jep,sekä on ihmisiä jotka luulee että nämä on ns ”ulkoeläimiä”, siellä raatelevat linnunpoikasia, tappavat oravia yms vaikka kuinka joku näitä kameralla valvoo 🤣.

          Kyllä kissa peto on.

  3. Ei kissoja pidä lopettaa, ne jotka on heitteillä ja vapaana loukutetaan, viedään turvaan ja hommataan uusi perhe joka välittää. Ei ole kotikissan elämää olla ulkona jonkun kameraäijän pällisteltävänä….

    1. Näin on, sitten on niitä jotka ”nauttii” kun linnut hyökkää kissan kimppuun ja ehkä nauhoittaa nämä riistakamerallaan… sairasta, en muuta sano.

      Tälläisen käsityksen eräästä ”kissan hoitajasta” saa, pitäisikö jonkun teillä siellä päin olla yhteydessä viranomaisiin…? En tiedä, mutta ei kuulosta kivalta kissan puolesta…

  4. Niin, ota kissa sisään kuten se on meillä, kehrää ja saa ruokaa….laillisesti….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *