Kapina maan laillista hallitusta vastaan. Onko tämä jo maanpetturuutta?

Trump on yllyttänyt kannattajiaan jo viikkoja kaatamaan Kongressin ja julistamaan hänet jälleen Presidentiksi. Eli on järjestellyt kapinaa ja vallankumousta laillista hallitusta vastaan ja syöstäkseen vallasta tulevan Presidentti Bidenin…joissain maissa tälläinen viedään seinää vasten…

Löytyykö täältä vielä vallankumouksellisen epäisänmaallisen Trumpin kannattajia???

 

”Tulee olemaan villiä” – Trump kiihdytti kannattajiaan viikkoja ja kehotti toistuvasti saapumaan Washingtonin mellakkaan https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007725692.html

 

 

 

 

22 vastausta artikkeliin “Kapina maan laillista hallitusta vastaan. Onko tämä jo maanpetturuutta?”

  1. Hyvä kun kysyit. Ei kysyvä tieltä öksy – toivottavasti.

   Trumppa ei ole syyllistynyt maanpetokseen eikä luultavasti valtiopetokseenkaan, valtiopetoksen yritykseen on todennäköisesti syyllistynyt.

   Vuoden 1918 oli valtiopetoksellinen eikä maanpetoksellinen. Suomi ei ollut vielä tuolloin sodassa Venäjän kanssa.
   Maanpetostuomioita ei jaettu. Ehkei ollut pykäliäkään

   1. Sota Suomen ja Venäjän välillä tulkittiin ehkä alkaneeksi silloin, kun Suomi hyökkäsi Itä-Karjalaan, vaikka hyökkääjänä ei ollutkaan Suomen valtio, vaan muut toimijat.
    Ei tuotakaan voi oikein sotana pitää. Suomen itsenäisyyden oli tunnustanut taho, joka oli Venäjän laillisen hallituksen vastustaja.

    Valkoinen hallitus edusti virallista Venäjää. Ja aluksi sitä johti Omskissa sosialistivallankumouksellisen puolueen parlamentaarinen hallitus. Mutta sen valta taisi joutua kumouksellisen upseeriston käsiin, jolloin se olisi menettänyt laillisuutensa, ellei se ollut parlamentin hyväksymä.

    Suomi teki rauhansopimuksen bolshevistisen Venäjän kanssa, mutta nojasiko tuo hallitus laillisuuteen?

    Suomen itsenäisyys oli de facto, mahdollisesti rauhansopimuskin oli de facto. Mahdollisesti sopimus kahden laittoman osapuolen välillä?

    ———

    Saksan jääkärikoulutukseen karanneet suomalaiset olivat maanpetoksellisia, koska Venäjä oli sodassa Saksan kanssa. (”Meill armoa ei, kotimaata.”)

    Venäjän rintamalla maanpetturit saivat kohdattaessa kuolemantuomioita, mutta Saksaan karkaavat saivat kiinni jäätyään vankeustuomioita.

    ——-
    Suomen bolsheviikit muodostivat SKP:n Moskovassa. Puolueen tavoite oli valtiopetoksellinen, koska tavoite oli diktatuuri. Yritykset saattaa Suomi Neuvostoliiton yhteyteen olivat maanpetoksellisia. Sodan aikana osa kommunisteista harrasti maanpetoksellisia toimia Suomea vastaan.

    RKP:n vaikuttajista ja muutamasta demarista koostuvaa Rauhanoppositiota jotkut pitivät maanpetoksellisena, koska sen pyrkimyksenä oli perustaa varjohallitus vihollisen alueelle, Lontooseen.

 1. Suomessa on puolueet kieltäytyneet kaikesta yhteistyöstä laillisilla demokraattisilla vaaleilla valittua yhtä puoluetta kohtaan.Joten ei tarvitse mennä Amerikasta hakemaan demokratian irvikuvaa, kun se on täällä ihan silmiemme edessä.

  1. Itsehän olette itsenne demokratian irvikuvaksi luoneet. Roistoja ja rasisteja toinen toisensa jälkeen, jonka arvojen pohjalta kukaan ei halua tehdä yhteistyötä.

   1. Sinä ja kaltaisesi helppoheikit olette kansanvallan pahimpia vihollisia ja olette haukkumaanne Trumppiakin viheliäisempiä demokratian irvikuvia.

   2. Sinulla nyt on ihan oma käsityksesi demokratiasta ja se on tullut esille lukuisia kertoja.

  2. Ei ne kieltäytyneet vaan perusuomalaiset ei hyväksynyt hallitus kokoonpanon vaateita
   Eli he valitsi opposition koskapa ei taida olla hallitus yhteistyöhön terv tepivaari

   1. Tai sitten demujen ja vihervasureiden ideologiset vaatimukset olivat vain liikaa…

    1. Olipa se mitenkä hyvänsä ne eivät kelvanneet perusuomalaisille hallitukseen menoon
     Mieluummin menivät oppositioon terv tepivaari

     1. Näin on. Nyt ei tarvinnut kieltäytyä, koska Arvopohja-Ana ei olisi persuja hyväksynyt, mutta Arvopohja-Anan ehdoilla ei olisi ollut viisasta mennäkään.

      1. Kun eivät hyväksyneet itse silloin on turha syytellä ketään kun iteään
       Hallitus peli on yhteistoimintaa eikä keltään sanelua terv tepivaari

 2. Yhdysvaltojen kansa sen trumpin valitsi emme Suomessa kukaan onko tulossa parempi aika sen sitten aika tulee näyttään
  Kunhan nyt päästäs tuosta koronasta eroon ensin se meitä Suomessa rasittaa liiankin kanssa mm vientiteollisuutta ja sillä Suomi elää terv tepivaari

 3. Muutamassa kommentissa suoraan henkilöön kohdistuneita loukkauksia- poistettu.

  1. Juu, katselin tätä viestiketjua välillä ja kyllä siinä porukalla välillä mopo keuli. No, onneksi kukaan ei vallannut Kongressia 😅👍

 4. Jos Trumpalle olisi myönnetty Nobel, olisi hän saattanut saada sydärin liikutuksesta, mutta olisi myös voinut voittaa vaalit, jolloin kapinasta ja mahdollisesta sisällissodasta olisi vältytty ja Trumppa olisi pressana kuollut rauhassa vanhuuteen.

  Eikös nyt voitaisi päästä yhteisymmärrykseen siitä, että Nobelin anto Trumpalle olisi tekona ollut sekin Nobelin rauhanpalkinnon arvoinen teko.

 5. Voi olla että ei ole koko kautta pressana voi olla virkaheitto pressa aika nopeella aikataululla terv tepivaari

Kommentoi