”Kuka on Lännen nopein…..”

Ei muutu meininki rapakon takana vaikka Corona jyllää. Mahdollisuus ostaa ase kun käy ostamassa vaikka tupakkaa ja viereisessä kaupassa markkinoidaan uusinta Coltia…ei nämä opi ikinä.

Miettikää jos Suomessa ammuttaisiin joku joka päivä, siis päivässä tämmöisiä joukkoampumisia….”The Land of Freedom…?” Henki tuossa freedomissa lähtee…

Mies avasi tulen supermarketissa Coloradossa – ainakin kuusi kuollut https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007875783.html

 

40 vastausta artikkeliin “”Kuka on Lännen nopein…..””

 1. Jep, kuolleita onkin jo kuulemma 10. Onko ennätykset tehty rikottaviksi tuossa ”Land of Freedomissa?”

 2. Ei muuten onnistu Jenkeissä Coltin osto tuosta noin vain tupakanhakureissulla, ellei aseenhankintaprosessia ole laittanut vireille jo päivätolkulla etukäteen.

  Meillä Suomessa on ehkä oletus, että vapaan aseenkanto-oikeuden valtiossa aseen voi tuosta noin vain ostaa kauppareissulla. Kaikkien osavaltioiden kohdalla en toki asiaa tiedä, mutta suurimmassa osassa osavaltioita aseen hankinta vaatii vähintään hakijan rikosrekisterin tarkistuksen, ja yleensä myös viranomaisen hyväksynnän. Suurimmat erot Suomeen liittyvätkin hyväksyttäviin hankintaperusteluihin, jotka Suomessa vaativat hankittavaan aseeseen liittyvän harrastuksen kuten metsästyksen tai kilpa-ammunnan, kun taas Yhdysvalloissa aseen voi hankkia esim. kodin turvaksi.

  Aseiden ”hankalan” hankintaprosessin havaitsivat viime vuonna myös monet aseiden yksityisomistusta kiivaasti vastustaneet kansalaiset. Viime vuotisten BLM- ja Defund Police – ”mielenosoitusten” seurauksena monet päätyivät hankkimaan aseen kodin turvaksi, ja yllätyksenä tulleesta hankinnan vaikeudesta kirjoitettiinkin paljon sosiaalisessa mediassa. Asetta kun ei noin vain saanutkaan ostettua kaupausta, vaikka niitä oli tiskintakana runsaasti tarjolla.

  Vuonna 2019 saman hankinnan vaikeuden koki aseita vastustanut toimittaja Hayley Peterson. Toimittajan oli tarkoitus tehdä juttu siitä, kuinka helposti Yhdysvalloissa voi aseen hankkia. Vaikka kaupassa olikin aseita runsaasti tarjolla, toimittaja sai aseen mukaansa vasta kolmannella käyntikerralla, kun kaikki hankintaan vaadittavat paperit, henkilöllisyyden tarkastukset ja muu byrokratia rikosrekisterin tarkistuksineen oli saatu hoidettua.

  1. Tuossa aiemmin Iltalehdestä kaivettua:

   ”Toisin kuin Suomessa, jossa aseen hankkimiseen tarvitaan syy, Yhdysvalloissa pitää olla syy nimenomaan aseen hankkimisen epäämiselle. Koko maan käsittävä liittovaltion laki ei siis edellytä erillistä aseenkantolupaa. Tietyt osavaltiot saattavat erityisiä lupia kuitenkin vaatia.

   Aseita voi silti hankkia muualtakin kuin asekaupoista, sillä yksityiset ihmiset saavat liittovaltion lain mukaan myydä aseita toisilleen. Tällöin taustatarkistusta ei luonnollisesti tehdä.”

   Kyllä se melko höllää on ja on osavaltiota joissa saat kantaa asetta mukanasi ….koko ajan….lännen nopein?

  2. Toni:
   Jenkkilässä voi saada siis pyssyn kotimaa turvaksi. Ehkei kuitenkaan silloin kun kotina on teltta. ”Maailman parhaan humoristin” mukaan teltta-asuminen on melko yleistä jenkkilässä. Monikulttuurimaassa sosiaaliturva on vähän heiveröistä kaksisuuntaisen solidaarisuuden ollessa huteraa. (Itse olen asunut elämässäni teltoissa yhteensä vuoden päivät, en pakosta vaan nautinnonhalusta.)
   Teltassa asuessa kodin ja omaisuuden turva on vielä heikompi kuin talossa. Kell lantti on, hän lantin kätkeköön.

   EU:n liittovaltiofanaatikot tavoittelevat USA:n kaltaista yhteiskuntajärjestelmää.

   Rinssieversti Lipponen: ”Meidän tulee ottaa mallia Yhdysvalloista ja Ruotsista, jotka ovat Suomea avoimempia. Suomalaisia vaivaa henkinen taantuma.” Taantumasta L. ei syyttänyt euroa, joka on tuottanut työttömyyttä, velkaa ja yhteiskunnan jakaantumista menestyviin ja syrjäytyneisiin.

  1. Eemeli, kyllä ne pimeät markkinat ovat Suomessakin ja kaikkialla muualla.

 3. Ne rajoitukset ei oikeasti mitään estä koska kaikilla on jonkun sortin ase muutenkin
  ja kun se on kotona aina ei ole mikään konsti mennä paikkaan ja alkaa ampuinen eikä siihen syytäkään tarvita
  Ja onko sillä vaikutetta että voi saada kuoleman tumion sillä on vaikutetta kun on ampunut yhden josta sekin voi tulla ampuu vielä muutaman lisää
  Sellanen friidom valtio se on terv tepivaari

 4. Suomalaiset sijoittuvat kärkeen tappamistilastoissa vaikka aseen saantiluvat lienevät tiukassa.

   1. Tuo taitaa olla se yleisin tappokalu moran saa alta kympillä terv tepivaari

  1. Kyllä pimeän aseen Suomessa saaja helpolla lähes kaikki on varastettuja aseita terv tepivaari

  2. Vaasalaiset kunnostautuivat Tampereella tappamisessa v. 1918.
   Vaarikin oli jossakin vaasalaisosastossa.
   Tämä maine aiheutti närää äidinäidissä, joka oli punaisen leski.

   Vaasalaiset taisivat tehdä parannuksen tappamisen suhteen ryssien rynnätessä ja Vaasasta tai Vaasan kautta souteli moni Ruotsiin.

  3. Puhdasta valetta tuokin väite, mutta sitä levitetään tietoisesti.
   Vuonna 2019 Suomessa surmattiin kuolemansyytietojen mukaan 65 ihmistä.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2015050819647996
   ”Kun teot suhteutetaan väkilukuun, murhatilastojen kärkeä johtavat Honduras (85,5 murhaa 100 000 asukasta kohden), Venezuela (53,7) ja Neitsytsaaret (46.9). Britanniassa murhia sataatuhatta asukasta kohden tapahtuu 1,2 ja Yhdysvalloissa 4,7.”

   Suomessa v. 2019 tuo luku oli 1,17.

   1. Euroopassa Suomi oli OPTL:n v. 2013 vertailussa tapporiskissä sijalla 16.

 5. Brasiliassa saa surmansa väkivaltaisesti vuosittain yli 50 000 ihmistä. Tuoreimman tilaston mukaan maassa surmattiin väkivaltaisesti 56 337 ihmistä. Trendi on ollut nouseva vuodesta toiseen. UNDOC:n (United Nations Office on Drugs and Crime) tuorein luku on vuodelta 2012, ja sen mukaan maassa surmattiin tuolloin 50 104 ihmistä

  Seuraavaksi eniten UNDOC:n tilaston mukaan väkeä tapetaan Intiassa (43 355) ja Nigeriassa (33 817).

  Suhteellisesti eniten ihmisiä surmataan Hondurasissa. Maassa kuolee väkivaltaisesti 90,4 ihmistä 100 000 asukasta kohti. Kakkosena on Venezuela (53,7) ja kolmantena Belize (44,7). – Lähde Verkkouutiset 27.7.2014.
  —————————————————————————————-
  Amerikka (USA) on sen verran iso maa, jonka olosuhteita en tunne tarpeeksi hyvin, jotta voisin sanoa onko maan aselaki liian löysä vai ei.
  Lähtee se henki muullakin tavalla kuin ampumalla. Ja ne joilla on pahat mielessä, taatusti hankkivat ampuma-aseita ja myös käyttävät niitä.

  Mieleen nousee tapaus kun norjalainen hullu nimeltä Breivik teurasti ihmisiä, Erkki Tuomioja meinasi, että suomalaisilta pitäisi kerätä kaikki ampuma-aseet pois. Mietin silloin, että onpa hysteerinen mieheksi. Vai oliko se pelkkää hysteriaa?

 6. Edellisestä jäi lainaamani Verkkouutisten artikkelin otsikko pois ”Tässä maassa tapetaan eniten ihmisiä maailmassa”.

 7. Riippuu USAn osavaltioista ja kaupungeista . Joissain höllää ja joissain tiukkaa. Esim New York Cityssä aseen ostamisesta on tehty tosi vaikeaa

 8. Olin yllättynyt ja hämmästynyt kun luin ministeri Erkki Tuomiojan ensimmäisen kannanoton Norjan hirvittävästä joukkomurhasta. Aseitten saatavuuden tiukentaminenko olisi ensisijainen ratkaisu tällaisten järkyttävien tekojen ehkäisemiseksi? Auttaisiko asiaa, kun luvallisetkin aseet kerättäisiin yhteisiin säilytyspisteisiin? Kuinka niin monitaitoinen mies voi mennä näin pahasti metsään?

  Metsäretkelle mennessään Tuomioja ei nähnyt metsää puilta, hän eksyi niihin kuuluisiin lillukanvarsiin. Totta kai hirmutekojen ydin oli se ideologia, aatemaailma, joka Anders Breivikiä riivasi. – Lainattu Kansan Uutiset 7.8.2011 otsikolla ”Erkki Tuomioja meni metsään”.

  1. Juu, autot ei aja kenenkään päälle suojatiellä kun ne kaikki autot kerätään pois. Samaa ”järkeä” Tuomioja soveltaa aseisiin …😅👍

  2. Lasse:
   Breiviikin tapauksessa ei olisi tainnut auttaa edes ideologian kielto. Jerusalem Post kirjoitti hänen olleen sionisti (kaiken muun nistisyyden ohessa).

 9. No eipä nuot toimet tvallista ihmistä koske sen enmpää autojen kunaseiden puolella
  On van selvä ettei kellään pidä olla vaikkapa kalasnikovia pirtin nurkassa hirvikiväärejä on varmaan keskimäärin joka ok talolle yksi terv tepivaari

  1. Taitaa Sveitsissä olla rynkky talossa kuin talossa. En tiedä, miten oikeudet aseen outoon jaetaan.

   1. Sveitsi ei silti ole edes osa Suomea jaetaan millä tasolla hyvänsä se on Sveitsin asia kokonaan terv tepivaari

    1. Juu. Älä Tepi puutu millään tavoin Sveitsin asioihin. Voipi muuten tulla kansainvälinen selkkaus.

     1. Etkö Markku osaa kun tuo minuun kohdistuneen en sekaannu minkään muunkaan maan asioihin
      oska ne ei minulle kuulu millään tavalla
      No ei mun sekaantumiseni mitään selkkausta kyllä tee joten Markku voi olla rauhassa sen suhteen terv tepivaari

   2. Sveitsissä lähes jokainen mies kuuluu reserviin ja useimmilla on vuotuiset kertausharjoitukset.
    Melkoisella osalla reserviläisiä on sekä rynkky että patruunat ja muukin taisteluvarustus kotona.

    1. Niin on meillä on hirvikiväärejä kappale määrilltään varmaan yksi tulisi kaikille usemmalla ne on kotona patruunoineen
     No taistelu varustusta eipä taida muuten olla eikä aseet minua häiritse niitä vaan pitäisi valvoa etteivät ole ihan kenen vaan käsissä terv tepivaari

 10. Yritin 90-luvulla ostaa sig sauer -pistoolia, mutta minulle ei myönnetty ostolupaa.

 11. Minulle muuan vallesmanni vankka sanoi:”Olen kuullut, että sinulla on ollut vähän hankauksia kotipuolessa. Meillä olis asemalla myytävissä hirvikivääri.”
  Huumorin kukka on maailman kaunehin kukka.

  1. Mun tutulta poliisi vei kaikki metsästysaseet, kun hän riidellessään vaimon kanssa oli hysteeristä ja päällekäynyttä vaimoaan puristanut sen verran kovaa ranteesta, että tuli hiusmurtuma.

   1. Vähäisemmästäkin lähtee nykyään.
    Joissakin paikoissa paikallinen poliisi ottaa aseet pois pienestäkin rikkeestä, kuten kännissä putkaan jotumisesta, ja takaisin saaminen on työlästä.

 12. Jair Bolsonaro on ollut Brasilian presidenttinä 1.1.2019 lähtien. Tuon tänne panemani Verkkouutisten ”Tässä maassa tapetaan eniten ihmisiä maailmassa” (maa on siis Brasilia) artikkeli on päivätty 27.7.2014.

  Pesidentinvaalit 2018
  Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 7. lokakuuta 2018 Bolsonaro sai eniten ääniä ja pääsi toiselle kierrokselle.[7] Vaalikampanjan aikana vasemmistoaktivisti Adelio Bispo de Oliveira puukotti Bolsonaroa. Iskun jälkeen Bolsonaro pysyi sivussa vaaliväittelyistä eikä antanut haastatteluja. Hänen kannatusprosenttinsa kuitenkin nousi.[8] Teräase upposi 12 senttimetrin syvyyteen ja sairaalasta saadun tiedon mukaan Bolsonaro menetti 40 prosenttia verestään[9].

  Toisella kierroksella 28. lokakuuta 2018 Bolsonaro sai 55 prosenttia äänistä ja tuli valituksi.[10]Hänen vastaehdokkaanaan oli vasemmistolaisen Työväenpuolueen (PT) ehdokas Fernando Haddad.[11] Vaalikampanjassaan Bolsonaro oli luvannut erityisesti kitkeä korruptiota ja ottaa käyttöön kovat otteet Brasiliaa riivannutta väkivaltarikollisuutta kohtaan.[12]. – Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Jair Bolsonaro”.

  1. Vapaan aseiden kannon puolustajat vetoavat yleensä siihen että silloin ”hyvät ihmiset” voivat puolustautua ”pahoja”’ vastaan. Sitä ei oteta huomioon että se ”hyvä” voi myös muuttua pahaksi tai aseet joutua vääriin käsiin. Esimerkiksi yhdessä kouluampumisessa poika oli ottanut opettajana toimineen äitinsä aseen. Aseet eivät tapa mutta helpottavat sitä huomattavasti. Lisäksi poliisi siellä ampuu hermostuksissaan ihmisiä joilla luulee olevan aseen.

 13. Enpä ole kuullut että toi äijä olisi saanut korruptiota tai väkivaltaa vähennettyä. Sen lienee luvannut joka ainoa presidentti siellä päin.Mikään ei ole muuttunut. Koronalle se äijä viittaa kintaalla. Kuolkoon pois jos joku koronan saa.

 14. Josain tilastossahan se taannoin oli, ei tavallinen puukko, vaan tavallinen keittiöveitsi. Siis se, mikä on helpoin ottaa käteen kiukuspäissään.

 15. Väkivaltaisia nuo uusamerikkalaiset.

  ”Hyökkääjä Coloradon kauppakeskukseen ei ollutkaan valkoinen mies vaan muslimi – moraalisaarnat katkesivat Twitterissä.” – Suomen Uutiset 24.3.2021.

 16. Police identify 21-year-old Ahmad Al Aliwi Alissa as suspect in Boulder shooting. New York Post 23.3.2021.

  Panin tämän tänne. vaikka Suomen valtamedia näyttää puhuvan vain ”hyökkääjästä” ja ”asemiehestä”

Kommentoi