Muslimit hyökkäilee jo Norjassa

Milloin saadaan näitä ”jousimiehiä” ”pommi allaheja” ja muita kulttuurin rikastajia tänne Suomeenkin.

Poliisi: Norjan hyökkäys vaikuttaa terrori­teolta https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008331728.html

”NORJAN Kongsbergissä ainakin viisi ihmistä on kuollut ja kaksi haavoittunut jousiasemiehen hyökkäyksessä, kertoo Norjan poliisi. Uhrien joukossa on neljä naista ja yksi mies. He ovat iältään 50-70-vuotiaita.

Poliisipäällikkö Øyvind Aas kertoi tiedotustilaisuudessa, että vapaalla ollut poliisi haavoittui hyökkäyksessä. Aasin mukaan haavoittuneet ovat tehohoidossa.

Epäilty tekijä on saatu kiinni. Miehen uskotaan toimineen yksin. Poliisin mukaan epäilty on 37-vuotias Kongsbergissä asuva Tanskan kansalainen, joka on aiemmin kääntynyt islamiin. Miehen radikalisoitumisesta on oltu huolissaan jo ennen iskua.”

20 vastausta artikkeliin “Muslimit hyökkäilee jo Norjassa”

 1. Pitäisin tätä viimeistä kyllä enemmän potilaana kun jouskarilla ampuili. Mutta aika näyttää tarkemmin mistä oli kysymys. Onhan noita yksittäisiä puukkomiehiä tosin ollut.

 2. Jokainen noista islamin nimissä – tai jonkin muun ismin nimissä – ihmisiä tappava on toki potilas, mutta kun ei noita uhoojia ja julistajia saa ”sortaa” tai laittaa hoitoon ”rasismin” pelossa.

 3. On myös laskelmoivia tappajia. Sellaiset yleensä käyttävät räjähteitä tai ajavat väkijoukkoon. Jouskarilla ampujasta tulee mieleen joku Muranen joka ammuskeli ihmisiä armeijasta kähveltämällään rynnäkkökiväärillä hypellen pusikossa maastopuku päällä.

 4. Yhtä hyvin voi olla tyhhjäpäinen turvenuija jota vaivaa murhanhimo ja halu tappaa ja saa sopiasti tuosta uskosta itselleen savuverhon tekosilleen. ”Mää oon uskonsoturi”.

 5. Suomessa voitaisiin kieltää jo valmiiksi jouset ja kaikki muutkin hammastikkuihin asti….🤔😅👍

  1. Juu, viulunsoittajatkin voisi ostaa jousen vasta poliisikuulustelun jälkeen.

 6. Ohhoh. Nyt norjalaiset poliisit saa kantaa mukanaan jopa asetta, millä ne on aiemmin nämä sekopäät hoidelleet? Puhumalla?

  ”Poliiseille aseistautumiskäsky
  Norjan oikeus- ja turvallisuusministeri Monica Mæland seuraa tilannetta tarkasti, kertoo Norjan oikeusministeriö Twitterissä.

  Hyökkäyksen jälkeen poliiseja käskettiin kantamaan käsiasetta mukanaan. Norjan poliisi toimii tavallisesti ilman asetta.

  – Tämä on ylimääräinen varotoimi. Poliisilla ei ole syytä epäillä muutosta kansallisessa uhkatasossa, poliisijohdon tiedotteessa todetaan.” (IL)

 7. Yleensä tällaisissa tapauksissa alkaa tietyiltä tahoilta huuto aseiden kieltämisestä.

  Minun mielestäni edelleenkin pitäisi kieltää ”kumipäät” vapaalta jalalta. Tästäkin tyypistä poliisia oli varoitettu jo vuosia sitten.

 8. Sitä minä vain ihmettelen, että tyyppi sai tappaa rauhassa 5 ihmistä aen jälkeen, kun poliisi oli ensimmäisen kerran tyypin tavoittanut.

  1. Eihän näillä Norjan poliiseilla ole aseita, eli joku viskaali on käynyt lupaprosessin jotta aseita saa tuoda kentälle ja sitten joku on roudannut ne sinne jostain varastosta…ei ihme kun aikaa meni…

 9. Norjan poliisilla ase oli tietääkseni jossain laatikossa ilmeisesti autossa ja laatikko lukossa ja aseen sai ottaa vaan erikoistilanteessa ulos sieltä. Niin olen asian ymmärtänyt.

  Sarja ”Lilyhammer” toi ensimmäisellä kaudella hauskasti esiin Norjalaisen ja amerikkalaisen yhteiskunnan eroja. Suomessa tietysti on hyvin samantyyppinen yhteiskunta vaikka täällä poliisilla ase saakin olla mukana.

  1. ”Norjassa poliisi kantaa asetta vain erikoistilanteissa. ” (IL)

   Eli tämmöinen ”hellanlettas maa”

   Lillehammer oli kyllä hyvä sarja.

 10. Viimeisimmän tiedon mukaan poliisilla oli ensimmäisessä kohtaamisesa ase.
  Tyyppi ampui kohti poliisia, mutta poliisi ei ampunut takaisin.
  Sen jälkeen tyyppi katosi ja tappoi 5 ihmistä.
  Voi vain kysyä, mitä sen poliisin korvien välissä yleensäkään liikkui…

  1. Poliisi kantaa asetta jolla ei saa ampua kohti, samahan tämä on Suomessa, jos ampuu kohti siitä tulee kauhea paperisota ja poliisi siksi aikaa pakkolomalle, ei ihme kun eivät aseitaan käytä

 11. HS=Norjan poliisi: Jousi­ase­hyökkäyksen taustalla toden­näköisesti tekijän sairaus

  Epäillylle tehdään täysi mielentilatutkimus, jossa selvitetään, tekikö hän surmatyöt täydessä ymmärryksessä.

Kommentoi