Pääsköön vangit vankiloistaan…

Joululaulun sanat:

”Joulu on taas, riemuitkaa nyt.

Lapsi on meille tänä yönä syntynyt.

Tulkoon toivo kansoille maan,

pääsköön vangit vankilastaan.”

Poliisilaitos kertoo Twitterissä, että poliisilaitos ja työpaikkapappi ovat sopineet, että poliisit voivat laulaa kohdan ”pysyköön vangit vankiloissaan”.

Kannatan hyvinkin poliisien näkemystä sanoituksessa mutta todellisuus on se että nämä maksaa 197€/ hlö veronmaksajille joka päivä…se on kuulkaas n 6000€/kk kuluja/ vanki valtiolle. Ja kun ottaa huomioon että noissa laitoksissa voi pelailla pelejä, katsoa TV:tä, lukea itselleen vaikka uuden ammatin, harrastaa salilla käyntiä sekä tehdä töitä josta maksetaan palkkaa niin ei ihme että se kannustaa näitä laitostumaan ja palaamaan takaisin kun syksy ja kylmät koittaa. Siellä on sosiaalinen piiri ja toimeentulo/ ruoka varmaa sekä terveydenhuolto.

Kun katsotaan tilastollisesti yhtä asiaa niin olemme mm Tanskan ja Ruotsin tiellä jossa ulkomaalaisten vankien osuus kasvaa kokoajan.

”Oikeusministeriön mukaan yhden vangin kustannus veronmaksajille on 197 euroa päivässä. Summa koostuu muun muassa henkilöstökustannuksista, vankiloiden ylläpidosta ja toiminnoista.

Ulkomaalaisten vankien osuus on noin 17 prosenttia. Osuus on pysynyt vakaana viime vuodet.

Tanskassa ulkomaalaisten vankien osuus on peräti 27 prosenttia, Norjassa 24, Ruotsissa 22 ja Islannissakin 19 prosenttia.” (Keskisuomalainen 14.12.2021)

4 vastausta artikkeliin “Pääsköön vangit vankiloistaan…”

  1. Vankila on paikka ihmisille jotka ovat vaaraksi toisten ihmisten hengelle ja terveydelle.

    Pakkotyö on paikka rikollisell joka ei ole vaaraksi tällä tavoin.

    1. Ennen se oli vettä ja leipää ja kahleet jalkaan, nyt se on coca colaa ja sipsejä ja netissä istumista…vankiloissa nimittäin. Varsinainen rangaistus…

  2. Jostain syystä edelleen kannatan ”pakkotyötä” tuon nykyisen hyysäämisen sijaan.
    Esimerkiksi vanhusten elämä on paljon kovempaa pienillä eläkkeillä, kuin rikollsilla ”linnoissaan”.

    1. Varsinkin ulkomaisten vankien osalta, harvalla on niin hyvät hotellit omissa maissaan kuin meillä vankilat…puhumattakaan ruan laadusta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *