Patrian uusi ajoneuvo sotilaskäyttöön

Jos tämä sama laite tehtäisiin sähkökäyttöisenä, se liikkuisi varmaan 100 metriä, nyt se liikkuu 700 kilometriä, ei tässä muuta, päätelkää itse…

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a8958514-476f-4bc0-89f8-f9596afa5f97

”Miehistötilassa on tilaa kahdeksalle jalkautuvalle sotilaalle. Ilman ampujanpaikkaa ja toisenlaisella asejärjestelmällä tilaa on kymmenelle jalkautuvalle.”

Vaunun toimintamatka on noin 700 km, ja sen sisätiloihin mahtuu varusteita kolmen päivän itsenäistä toimintaa varten.

”Pystymme kuljettamaan taistelijan omat varusteet, ja päivä- sekä rynnäkköreppujen päälle jää tilaa vielä esimerkiksi panssarintorjunta-aseille, ampumatarvikkeille, juomavedelle, ruoalle ja kaikelle mitä joukko tarvitsee 72 tunnin itsenäiseen toimintaan. Konehuoneen viereistä tilaa voidaan käyttää tiettyyn pisteeseen asti rahdin kuljettamiseen. Jos mukana on isokokoista tavaraa, käännettävien penkkien toiselta puolelta löytyvät kiinnikkeet, joihin voidaan kuormaliinalla sitoa suurempaakin kuormaa tarpeen mukaan.”

5 vastausta artikkeliin “Patrian uusi ajoneuvo sotilaskäyttöön”

  1. Kyllä se saataisiin kulkemaan akuilla pidemmänkin matkaa kuin ”sata metriä”, mutta siinä ei olisi järkeä. Diesel on hyvä ratkaisu raskaaseen kuljetukseen vielä pitkän aikaa.

    Ilmastovouhotus vaan haittaa siinäkin diesel-asiassa – nimittäin biolisätty diesel ei kestä säilytystä. Puolustusvoimia varten pitäisi Suomessakin olla erikseen diesel ilman biolisäystä, että ajoneuvot voisivat olla jatkuvasti valmiina tankit täynnä löpöä.

    1. Tämä olikin herätyksenä sille että ei tälläisiäkään voi sähköisenä edes valmistaa. Hiilinielu, hiilijalanjälki vouhottajille tämä niinkuin tiedoksi.

  2. Itse asiassa dieselistä pois siirtyminen saastuttaa,mutta tosipaikan tullen on aika helppo tuhota sähkön tuotanto ja sähkövempaimet hyytyy. Polkupyörä on sissin paras kulkine ja sillä pääsee ääneti pitkin metsäpolkuja.

  3. Tuossa idän suunnalla ei ole ”hiilinielu armeijaa”. Siellä sallitaan lyijykin ammuksissa. Täällä on tätä höhläilyä kaikenmaailman dikrektien takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *