Petäjäsaaren taistelut 6.3.

Tälläinen naapuri meillä on edelleen tuolla idässä, tuskin sen ajatuksen juoksu on paljon tuosta muuttunut, haavoituuneet tapetaan ahkioon, täysi tuho ja inferno vain omien päämäärien tavoittelussa tuossakin taistelussa jossa toinen valtio eli Suomi vaali omaa itsenäisyyttään, valloitussodassa ei keinoja kaihdeta , en luota Venäjään edelleenkään pätkääkään, olkaa mitä mieltä olette, mutta tässä pala historiaa…

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000893257.html

”Aamulla 6.3. 1940 kello 7 taivas repesi. Alkoi parituntinen tykistökeskitys Petäjäsaareen. Pommikoneet ja hävittäjät kylvivät koko päivän tuhoaan puolustajien niskaan. Yli 30 hyökkäysvaunua kiersi saarta, niiden ja panssarikilpien suojassa saareen lappoi jalkaväkeä katkeamattomana virtana.

Iltaan mennessä saaren puolustus oli lyöty. Viimeiset suomalaisten ampumat laukaukset kuuluivat Petäjäsaaresta vähän ennen iltaviittä. Saareen oli jäänyt sen noin 220 puolustajasta 117 kaatunutta, haavoittuneita oli satakunta. Fyysisesti terveinä saaresta pääsi pois vain muutama mies, henkisesti tuskin yhtään.” (IS)

27 vastausta artikkeliin “Petäjäsaaren taistelut 6.3.”

 1. Kautta vuosisatojen on itäinen naapuri meitä kovalla kädellä kurmoottanut. Ihan sama onko ollut vallassa tsaari tai kommunisti. Putinia kai pitäisi kiitellä kun on riittänyt tyydyttämään sotahimonsa että Ukrainaa ja pienempiä maita Balkkanilla ahdistaa.
  Vaikea on kuvitella että tämä ikimuistoinen uhka idästä nyt yhtäkkiä olisi poistunut.

   1. Näinhän se on ja tähän faktaan on kai vaikea halullisimmankaan sotkea Ruotsia vaikka kuinka mieli tekisi

 2. Samaa luokkaa on lännen puolella ja mehittäjä valtio se oli Suomessa ja kuningas meidät myi mikähän hinta olikaan terv tepivaari

  1. Pahoin on Ruotsikin kohdellut, selvähän se. Minä nyt vaan tuon avauksen pohjalta itänaapuriin keskityin.

   1. Joidenkin mielestä tuota ruotsalaisten rosvousta ja diktatuuria ei edes saisi mainita, kun se ”yhteinen historia” on niin hieno ja sitä nämä kotimaiset rantaruotsalaiset ylimielisesti koittavat jatkaa.

    1. Ruotsi piti Suomea pitkään puskurina Venäjää vastaan ja taas olisi aikomus. Saab hävittäjien hankinnassa ehdottavat yhteisiä ilmavoimia jolloin Ruotsi voisi laskeutua Suomeen tankkaukseen ja palata omalle kotikentällä, vastustajan ollessa taas Venäjä.

     Ruotsi on hyötynyt Suomesta vuosisatoja ja yrittävät samaa edelleen.

     Venäjään ei voi luottaa missään asiassa.

 3. Noin se Ruotsin kohdalla oli eikä se parempaa ollut kun keltään muultakaan säilyttääkseen nahkansa kuningas sitten myi Suonmen toiselle vieraalle vallalle
  Ja siinä oltiin aika pitkä aika ja ei Suomessa saa arvostella länsi naapuria vaikka sika valtio onkin ollut Suomen kannsaa kohtaa tänäkin päivänä terv tepivaari

  1. Uteliaisuuttani kysyn Teuvo että mikä tekee tänä päivänä Ruotsista sika valtion?

 4. Historia joka Ruotsilla on ollut Sumelle lähes 400 vuotta sitä ei mikään poista ja miehittäjänä vei Suomelta varoja omaan taskuunsa
  Käytti sodissaan Suomalaisia eikä paljonkaan siitä antaneet kunnioitusta eivät anna tänä päivänäkään
  Sika mikä sika eikä muuksi muutu terv tepivaari

  1. Jo kolmikymmenvuotiseen valloitussotaan pakko ottivat miehiä Suomesta. Minunkin kotipitäjässäni Tammelassa oli sellainen miesten keruupaikka, on oikein patsaskin sen kunniaksi kirkon vieressä.

   1. Ruotsi orjuutti Suomea ja otti Tanskalta Norjan 1814 koska Ruotsi oli menettänyt Suomen 1809 Venäjälle. Norja itsenäistyi lopulta 1905.

    Ruotsi on toiminut historian aikana törkeästi mm Tanskaa, Norjaa ja Suomea kohtaan ja puhutaan Skandinaavista yhteistyöstä…?

 5. Marko juuri noin on mennyt historia Ruotsin osalta terv tepivaari

 6. Jos nyt Ruotsia kuitenkin vähän puolustaisi niin ovat esimerkiksi antiikin roomalaiset, ranskalaiset ja engelsmannit Ruotsiakin enemmän naapureita ja kauempanakin olevia maita murjoneet ja nöyryyttäneet.

 7. Nuot muut ei ole Suomen asioita mutta Ruotsin teot Suomelle ovat on korkein aika kertoa millasta se Ruotsin miehitys aika on ollut Suomelle
  Ei se niin hienoa ollut kun kartaon herrat kiristi Suomen kansaa meidän ei tarvitse asioita kaunistella missään kohtaa terv tepivaari

 8. Lahdessa oli aikoinaan kova poliittinen vääntö hakkapeliitta-patsaan siirtämisestä keskustaan ja lopulta päätettiin siirtää. Se on aleksanterinkadulla ydinkeskustassa. Kesäisin silloin kun käyn kaupungilla niin yleensä haen sokoksesta kylmän oluttölkin ja nautin sen hakkapeliittapatsaan kupeessa penkillä. Tulee halvemmaksi kuin ravintolan kallis terassiolut.

 9. Älkääs nyt viitsikö mennä harhateille Petäjäsaaresta.
  Mutta, jos suomalaisia hakkapeliittoja ei olisi ollut Kustaa II Adolf joukkojen ytimissä, Suomi ja Ruotsi olisi Napoleonin Ranskaa ja tai Saksaa.
  Se jossittelu taas voisi johtaa Sven Tuuvaan ja kaikkiin muihin sotiin sen jälkeen.

 10. Edelleen vihollinen löytyy idästä. Se ei ole muuttunut. Pitää muistaa myös Norjan vaikutus Pohjolaan, sieltä mentiin ensimmäisenä Amerikkaan. Viikinkien aikakaudella Pohjola oli suurvalta. Mm Dublin jossa olen käynyt on heidän perustama.

  1. Kyllä niitä vihollisia on maamme molemmin puolin terv tepivaari

    1. Saatamme arvailla mitä Teuvo tarkoittaa. Monen, niinkuin minunkin mielestäni parhaita kavereita Suomelle ovat Ruotsi, Norja, Tanska ja miksei piskuinen Islantikin eli Pohjoismainen yhteistyö.

     1. Parhaita on nuot muut mutta Ruotsin voitte pudotta pois se ei ystäviin kuulu terv tepivaari

      1. Pekka Parikan ohjaamassa talvisotaelokuvassa kersantti Soppi totesi että ruotsalaiset olivat myyneet suomalaisille millin liian suuria kranaatteja, kun omalta tykistöltä ei tullut paljon tulitukea.

 11. Historia kertoo että Tilly itki raivosta kun hakkapeliitat voittivat taistelussa hänen itävaltalaisjoukot.

 12. Nytkin Venäjä pelaa Suomea ulos EU:n keskuudesta…

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/moskovan-ex-suurlahettilas-venajan-rokotetarjous-on-suomen-valityksella-lahetetty-monikarkiohjus-tarkoitus-on-synnyttaa-hajaannusta-eu-maiden-kesken/8083562#gs.vk4zzk

  ”Ei Venäjä sitä tee hyvää hyvyyttään, vaan siinä on sekoitus kaupallisia ja poliittisia motiiveja, Himanen muotoilee.” (MTV)

  Ei pidä lähteä mitään Sputnik rokotteita valmistelemaan. Näissä on aina joku hyötyminen idällä mielessä…

  Ei ole ilmaisia lounaita.

  Pitäisi muistaa lähihistoria mitä tämä Petäjäsaaren taistelut siitä muistuttaa. Venäjä ei ole muuttunut miksikään, nyt keinot on vain erilaiset…

Kommentoi