Poliisi tiedottaa

”Poliisi pyytää, että autoilijat harkitsisivat jäämistä tänään kotiin etätöihin lumipyryn takia. Työmatkaan on ainakin hyvä varata riittävästi aikaa ja välttää vapaa-ajan autoilua ruuhka-aikoina. #poliisi #Helsinki #liikenne” (Helsingin Poliisin Twitter sivuilta tänä aamuna)

Eli Suomessa vuonna 2021 tammikuussa autoilijoita kehoitetaan jäämään kotiin lumipyryn takia, polkupyörää ei mainita (sarkasmia).

Jos tähän on tultu että pikku pakkanen ja tuuli pysäyttää maan pääkaupungin niin onko se kehitystä? Hetkinen, eikös kaikki voi mennä koko Suomessa metrolla ja ratikalla, oli keli mikä hyvänsä… 🤡

Toivotaan että seuraava Talvisota ei tule talvella vaan Juhannuksena 👍

12 vastausta artikkeliin “Poliisi tiedottaa”

 1. Muistan kun yläasteelle poljin -37 C asteen pakkasessa polkupyörällä, enkä valittanut pätkääkään, sen muistan että napojen öljyt jäätyi ja vauhti ei paljoa päätä huimannut 👍

 2. Eihän tämä ole mitään erikoista, ihan normaalia talvea, ei edes sähköt ole ollut kertaakaan poikki. Minä kävin jo aamuhämärissä tuolla meidän terveyskeskuksen laboratoriossa, ei edes tuolla valtion tiellä ollut ongelmia, hiukan ehkä liukasta. Minä muistan kun viime talvena oli yksi paha lumipyry, kuinka ollakaan minä kävin silloinkin laboratoriossa. Sattui niin sopivasti, että jouduin ajamaan lähes metristen kinosten läpi. En ollut vielä aurannut, kun ne kinokset olivat hiukan yllätys.

 3. Hyvin on itsellänikin muistissa eräs talvinen sunnuntai, kun urheiluseura järjesti hiihtokolpailut ja meiltä oli kilpailupaikalle matkaa noin viisi kilometriä.
  Pakkasta oli -32 astetta ja hiihtämällä menin kilpailupaikalle, jossa sitten osallistuin 5 km hiihtoon ( voitin ) ja lusikan saatuani sitten pää ja paidat märkinä hiihtämällä taas kotio.
  Ei puhettakaan että hiihdot olisi peruttu pakkasen takia, eikä flunssat liiemmin vaivanneet

 4. 64-65 talvi oli melkoisen rankka … Turussakin, korvani jäädytin kun ”pystykorva karvalakkia” ei oikein korville saanut. Siansappiviinallahan sitten siitä selvittiin.
  Lunta ei Turussa paljon ollut mutta sitäkin kylmempää ja kun se yhdistetään rannikon kosteuteen, kombinaatio on valmis.

 5. Onhan se etätyö jo koronankin takia ja säästää aikaa ja rahaa.
  Ennen patruunat olivat viisaita kun asuttivat
  työläisensä kävelyetäisyydelle
  ja vain murto-osa kävi pyöräillen vähän kauempaa.
  Miksi nykyään patruunat eivät käytä järkeä?

 6. Silloin 60 luvulla vielä niitä talvia oli. En ihan varmaksi muista oliko talvi 86- 87 se kova talvi jolloin oli viisi viikkoa tammi- helmikuussa – 30 astetta pakkasta. Silloin autot maantiellä jo vähenivät, varsinkin dieselit.

  1. …se oli vuosi 86
   Meiltä pakkanen vei mm.kaikki kuusi vanhaa omenapuuta.

 7. Minä olen tässä aina välillä kuullut radion naistoimittajien jutustelua. Kovasti yrittävät antaa oppia talviautoilussa ja lumipyrysyssä ajamiseen. ”Kannattaa siis viedä auto illalla valmiiksi maantien varteen, niin ei joudu aamulla paljon lapioimaan”. Miten ne ressukat voisivat edes osata, kun joskuss – 90 luvulla ovat ajamaan opetelleet.

 8. Asteen verran lämpimän puolella ja tuisku enemmänkin räntää kuin lunta, norssin pilkkiminen siirtyi huomiselle.

  Autolla ei ole ollut tarvetta liikkua, mutta kait siellä liukkaan tapaista taitaa olla.

 9. Täällä ei ole mitään asia järvien jäille, ei pilkille,eikä ekstremeurheilulle. Eilen kokeilin meidän laiturin päästä, se oli huonon pari senttiä ja nyt jäälle on vielä noussut vesi. Taitaa tulla viimetalvistakin huonompi pilkkivuosi.

 10. No meillä nässyn ja pyhäjärven osalta on avoin vesi eipä ole jäätä ja jos onkin lahtien perukoissa muttta se ei kanna yhtikäs mitään
  Pilkille voi mennä mutta pitää olla teräs paatti jolla ranta riitteen läpi pääsee terv tepivaari

Kommentoi