Puheet on puheita

YK puhujapöntössä kävi kuhina, siellä oli Bideniä ja Niinistöä, hyvä niin. Mutta kannattaa säästää puhkua puhuessaan.

”Ilmastohätätila”, puheena se on pelkkää hapen ottoa keuhkoihin ja hiilidioksidin päästöjä puhuessa.

Todellisuus on synkkä, Kiinan johtaja totesi omissa ”jutuissaan'” etäyhteydellä että vuoteen 2060 mennessä heillä saavutetaan näitä hiilen vähennys tavoitteita. Eli n 40 vuoden päästä. Enkä usko edes siihenkään.

Vaikka Presidentti Niinistö saisi suuret johtajat samaan pöytään (mikä ei ole huono ajatus, koska mitään siinä ei menetetä) niin se ei tule muuttamaan mitään pitkässä juoksussa.

”Helsingin henki”…siitähän Niinistö puhui, en usko moiseen vaikka ajatuksena positiivinen on. Maailma on hyvin erilainen kuin 70-luvulla ETYK kokouksen aikaan sekä kylmästäsodasta ollaan tultu kybersotaan ja muunlaiseen vaikuttamiseen naapurivaltoja vastaan (Venäjä mainitakseni).

Olemmeko jo liian myöhässä yhteistyön tekemiseen…

9 vastausta artikkeliin “Puheet on puheita”

 1. Ehkä kuuluisin puhe ja siitä todisteena kädessä oleva sopimus joka päästi pedon irti oli tässä:

  Chamberlain lausui historiaan jääneet sanat: ”Rauha meidän elinajaksemme.”

  Nyt lausumme korusanoja ”ilmastohätätilasta” ja kuinka siihen vaikutetaan kuristamalla kansaa mm Suomessa verojen korotuksilla ja rajoituksilla. Vaikka meitä on niin vähän että mitkään toimemme ei vaikuta enää mihinkään.

  Samaan aikaan mm juuri Kiina porskuttaa täysillä …se on erilainen tapa valloittaa maailmaa, ei mennä mallia ”Blitzkrieg” ja joukkoja rajan yli…

  Kiina tulee hiljaa, se on jo teknologiallaan meidän jokaisessa olohuoneessa, keittiössä, kädessä olevassa puhelimessa.

  Tämä on tuleva imperiumi, länsi ei mahda enää mitään.

  Nykysotia ei voiteta enää sotimalla vaan sitomalla demokratiset maat Kiinan talutusnuoraan, sisäinen sensuuri on jo menossa länsimaissa hyödykkeiden ja teknologian takia.

 2. Huoli on kova – mutta mutta, mitäs tehdään?

  Ilmastomuutosta pitäisi torjua, luonnon monimuotoisuutta pitäisi vaalia, kaikille ihmisille (tarkoittaa pian 10 miljardia) pitäisi saada ruokaa ..
  .
  Puheesta:
  .
  ”Nopeasti etenevän luontokadon tulisi jo yksinään aiheuttaa välitöntä maailmanlaajuista huolta. Lisäksi tiedämme, että ilmastonmuutos etenee jopa nopeammin kuin aiemmin kuvittelimme. Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n mukaan 1,5 asteen nousu maapallon lämpötilassa toteutuu todennäköisesti jo 2030-luvun alkupuolella. Ei ole liioiteltua todeta, että meillä on edessämme maailmanlaajuinen ilmastohätätila.”

  *
  https://www.presidentti.fi/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-puhe-ykn-yleiskokouksen-76-yleiskeskustelussa-new-yorkissa-21-9-2021/
  .
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe YK:n yleiskokouksen 76. yleiskeskustelussa New Yorkissa 21.9.2021

  *************************************************************************
  https://www.presidentti.fi/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-puhe-ykn-ilmastokokouksessa-new-yorkissa-23-9-2019/
  .
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa 23.9.2019

 3. Suomen mediasta saa kuvan, että kun kymmenys osa ihmiskunnasta tekee vimmatusti kaikenlaista ilmastotukitointa, niin pelastumme ilmastokatastrofista.

  *
  HS:
  Viiden vuoden kuluttua voivat sähköautot olla fossiilivapaita

  [ Viiden vuoden kuluttua pieni osa henkilöautoista ja busseista kulkevat sähköllä – siis maailmanlaajuisesti tarkasteltuna. ]

  *
  https://www.ssab.fi/fossil-free-steel/watch-ssab-go-fossil-free?utm_source=webportal&utm_medium=display&utm_campaign=communications_2106-watch-us-go-fossil-free-fi-fi&utm_content=_ja

  Ulkonäkö voi hämätä. Tuulivoimalat tuottavat fossiilivapaata sähköä, mutta ne on tehty teräksestä. Ja terästuotanto on yksi suurimmista päästöjen aiheuttajista. Tonni tuotettua terästä tarkoittaa lähes kahta tonnia* hiilidioksidipäästöjä. Yhdellä tuulivoimalalla ei ehkä ole niin paljon väliä. Mutta ajattelepa maailman kaikkia tuulivoimaloita. Kaikkia autoja. Kaikkia junia. Nyt voimme tehdä muutoksen.

  [ ja sitten .]

  SSAB on ottanut johtoaseman matkalla kohti hiiivapaata terästeollisuutta.Yhdessä kumppaniemme LKAB:n ja Vattenfallin kanssa olemme kehittäneet HYBRIT-teknologian, jonka avulla terästä voi tuottaa ilman hiilidioksidipäästöjä.

 4. En usko ilmastohätätilaan kampanjana. Se ei perustu tieteeseen.

  Puhuisin esim. jättimäisestä ilmasto- ja luontohaasteesta johon on vastattava mieluiten eilen.

  Toki siitä voi rakentaa hienomman termin mutta en kylväisi paniikkia. Tämä on asia josta voimme selvitä.

 5. Mitkään sähköautot ei tätä pelasta, päinvastoin, niiden valmistus lisää päästöjä ja niiden elinikä ei tule olemaan polttomoottori autojen kaltainen.

  Moni asia on persiilleen jo nyt. En usko että kehittynyt länsi muutamine maineen mitään enää pelastaa. Nyt kannattaa elää tätä omaa elämää, tulevaa ei voi pysäyttää.

 6. Tässä olen Markon kanssa täysin samaa mieltä..

  ”Nyt kannattaa elää tätä omaa elämää, tulevaa ei voi pysäyttää.”

 7. Parisataa aivopestyä ihmistä osoittivat mieltään. Maailman väkilkuku7,713 miljardia. Vain pieni osa ihmiskunnasta tekee ilmastoimia -lähinnä EU. Muut maat vain allekirjoittelevat erilaisia sopimuksia.
  ,
  Suomen kovillakaan ilmastotoimilla ei ole mitään havaittavaa vaikutusta kokonaiostilanteeseen.

  ********************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/60611d76-182d-4dbd-afa9-46d89b374794
  .
  Eduskuntatalon edusta täyttyi huolestuneista nuorista – ”Jos olisitte fiksumpia, me olisimme koulussa”
  [P.o : Jos olisimme fiksumpia, olisimme koulussa.]

  Perjantaina nuoret osoittavat mieltään ympäri Suomea ilmastotoimien puolesta. Iltalehti seurasi ilmastolakkoa Helsingissä Eduskuntatalolla.
  .
  Moni nuori ja vanhempikin osoitti perjantaina aamupäivällä mieltään Helsingin Eduskuntatalolla. Mielenosoituksessa vaaditaan tiukempia ilmastotoimia.
  .
  Iltalehti seurasi ilmastolakkoa Helsingissä Eduskuntatalolla aamupäivällä. Sateisena perjantaina paikalle saapui aamupäivällä arviolta pari sataa mielenosoittajaa.

  1. Koska sade, niin ”ilmastohätätila” ei nuoriin iske…pitäähän heille parempi keli olla lakkoilemisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *