Tapahtui 104 vuotta sitten

Eräs ”työläisten paratiisiin” luoja kävi puhumassa Suomen SDP:n kannattajille 27.11.1917 ja mitä sitten tapahtui on historiaa.

Täytyy edelleen ihmetellä miten vietävissä Suomessa oli kansasta n 3% jotka tarttui aseisiin määränpäänä kaataa Suomen laillisesti valittu hallitus. Jos punaiset olisi voittaneet olisi jokainen suomalainen pakkosiirretty/ pistetty leireihin ja tuhottu kansana olemasta. Toivon ettei samanlaisia idiootteja jatkossa ole fiilaroimassa moisesta…

Hyvä että voitettiin Vapaussota!

(Kuva: kaverin Twitter sivuilta, julkista)

7 vastausta artikkeliin “Tapahtui 104 vuotta sitten”

  1. Jos jotkut miettii vieläkin, miten kolmas valtakunta oli mahdollinen, niin viimeiset 20 kuukautta on opettanut hyvin miten se oli mahdollista.

  2. Sama kuin joku puolue kutsuisi nyt P-Korean Kimin luennoimaan kuinka sitä maata johdetaan ja porukka ottaisi oppia..😅

  3. Tässä huomaa kuinka toinen valtio voi halutessaan vaikuttaa toiseen valtioon. 1917 SDP oli marssimassa riemusaatossa Karhun kitaan. Mielipuolista. Edelleen tänäkin päivänä on näitä itsemurhahimoisia uskomassa idän julistukseen ”paremmasta maailmasta” ….se on vallan käsittämätöntä.

  4. Venäjä aseisti kapinalliset.

    ”Helsingin punakaarti aseistettiin kokonaan venäläisten varastoista Viaporissa. Tarvittavien kiväärien ja ampumatarvikkeiden lisäksi Venäjän hallituksen edustaja Suomessa Smilga lupasi punakapinallisille 100 konekivääriä. Trotskin sähke luettiin punikkien kokouksessa ja kapina alkoi.[iv] ”
    https://jput.fi/Venaja_aseisti_kapinalliset.htm

  5. Punainen Suomi joutui vaihtamaan nimensä ”sosialistiseksi” koska Lenin ilmoitti tekevänsä sopimuksia vain sosialististen maiden kanssa. Punaisten johdossa purnattiin ettei saada itse päättää edes oman maan nimestä. Vuonna 1922 edessä olisi ollut liittyminen perustettuun Neuvostoliittoon johon liittyivät Venäjän lisäksi ne sen naapurimaat joissa sosialistit olivat voittaneet. Sitä eivät tietenkään punaisten puolella taistelevat tavalliset työmiehet voineet tietää, tuskinpa moni edes tajusi minkä puolesta oikeasti soti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *