Yhteiskuntalusmut ja yhteiskunnan elätit kiukuttelevat

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aseistakieltaytyjaliitto-alahti-asevelvollisuusehdotuksista-militarisoinnin-musta-perjantai/8298936#gs.hqtymf

”Aseistakieltäytyjäliitto älähti asevelvollisuusehdotuksista: Militarisoinnin musta perjantai – ”Ainoastaan pyrkimys rangaista vakaumuksesta””

Onhan se ymmärrettävää, että on mukavampaa elää yhteiskunnan kustannuksella vaikkapa hamppua poltellen sen sijaan, että joutuisi tekemään jotain sen elatuksensa eteen.

2 vastausta artikkeliin “Yhteiskuntalusmut ja yhteiskunnan elätit kiukuttelevat”

  1. Järjestäytyneessä yhteiskunnassa on sekä oikeuksia että velvollisuuksia. Joillakin sitä tuntuu olevan vain pelkästään oikeuksia.

    Tästä on aikaa, kun täällä meitin perällä kulki miespuolinen jehovantodistaja. Polkupyörällä hän oli liikkeellä ja siitä harvinanen jehovalainen, että yleensä niitä on kaksi tai useampia.

    En tiedä mistä päin Suomea tämä kaveri oli, mutta kittilänmurretta hän ei ainakaan puhunut. Kävi hän meilläkin. Kysyi oliko minulla aikaa puhua henkisistä asioista. Sillä kertaa oli aikaa ja pyysin nuorta miestä peremmälle.
    Kovasti poika paasasi ja tuntui olevan tosissaan uskonsa kanssa. Kysyin miksi jehovantodistajat eivät suorita varusmiespalvelusta. Onhan siviilipalveluskin olemassa, jos ei halua tarttua aseeseen.
    Nuorimies kierteli vähän aikaa. Sitten hän sanoi, että sodassahan jehovantodistaja voisi vahingossa surmata vihollisten joukossa olevan jehovantodistajan, siis jos jehovantodistajat suorittaisivat varusmiespalvelun. Vissiin tämä häneltä lipsahti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *