Trumpin isoin munaus : Afganistan

”– Maamme johtaja näytti hölmöltä, ja niin ei saisi ikinä käydä. Sen aiheutti huono suunnittelu, heikkous ja johtajat, jotka eivät täysin ymmärtäneet, mitä oli tapahtumassa.

Trump jätti videolla sanomatta, että vetäytyminen oli seurausta hänen oman hallintonsa solmimasta sopimuksesta, joka edellytti joukkojen pois vetämisen maasta” (IS)

Narsisti haukkui Bidenin, itse teki SOPIMUKSEN 2020 terroristien eli Talebanien kanssa. Ihme tyyppi? Trumpin ansioita on että Yhdysvalloille tuli kiire päästä pois sieltä ja sen takia sinne jäi materiaalia ihan älyttömästi.  Teki tämän tahallaan että seuraava oikea presidentti joutuu tätä soppaa hämmentämään.

Tälläinen äijä olisi paras jossa diktatuurissa …ei länsivalloissa!

 

2 vastausta artikkeliin “Trumpin isoin munaus : Afganistan”

 1. Muutamia asiaan liittyviä kysymyksiä ja ajatuksia:

  Biden on itse ottanut kunniaa vetäytymispäätöksestä sanoen esim. Iltalehden mukaan seuraavaa: ”Tämä on oikea päätös. Viisas päätös. Se on myös paras päätös Amerikalle.”

  Vetäytymisen toetutukseen liittyvistä epäonnistumisista niin Joe Biden kuin hänen hallintonsa ovat sen sijaan yrittäneet vierittää vastuuta presidentti Trumpille, selittäen, että hallinon kädet olivat sidotut Trumpin tekemän sopimuksen seurauksena.

  1. Miksi Biden yrittää ottaa kunniaa vetäytymispäätöksestä, jos hänen kätensä olivat sidotut Trumpin sopimuksen takia?

  2. Miten Bidenin kädet olivat sidotut, jos hän kuitenkin saattoi muuttaa Trumpin tekemään sopimukseen kirjattua vetäytymisaikataulua?

  3. Miten vetäytymisen epäonnistumiset ovat Trumpin vika, vaikka Bidenin hallinto ei todistetavasti noudattanut Trumpin sopimusta (vetäytyminen toukokuun loppuun mennessä), vaan toteutti vetäytymisen omien päätöstensä mukaan?

  Koska Bidenin hallinto pystyi muuttamaan vetäytymisaikataulun, sen kädet eivät selvästikään olleet täysin sidotut. Näin ollen myös vetäytymisen toteutus on ollut Bidenin hallinnon päätettävissä, eikä siihen liityvistä ongelmista pitäisi syyttää edeliistä hallintoa. Esimerkiksi päätöset hylätä Bagramin lentotukikohta yöllä liittolaisille ilmoittamatta sekä lopettaa afgaaniarmeijan ilmatuki, ovat selvästi Bidenin hallinnon vastuulla, eivät Trumpin.

  Lisäksi, Trumpia on usein syytetty sopimusten rikkomisesta ja valehtelusta, mutta jostain syystä Afganistanin vetäytymiseen liittyvissä asioissa pidetään itsestään selvänä, että hän olisi pitänyt kiinni sopimuksesta ja lupauksistaan. Mikäli Trump olisi näin tehnyt, on hyvin mahdollista, että myös tälöin vetäytymisen toteutus olisi epäonnistunut mahdollisesti jopa pahemmin kuin nyt. On kuitenkin mahdollista, että se olisi saatu hoidettua paremmin ja järjestelmällisemmin, mutta tätä emme saa koskaan tietää, koska nyt vetäytymisen hoiti Bidenin hallinto nähdyin seurauksin.

 2. Isoin munaus oli se, että eräs kovasti uskovainen pressa USAn puolesta päätti hyökätä myös Irakiin ilman mitään pätevää syytä. Jos olisi keskittynyt Afganistaniin niin kuka tietää vaikka asiat olisi toisin siellä. Oon samaa mieltä kuin eräs kuuluisa amerikkalainen kirjailija jonka mielestä kestää sata vuotta korjata tuon uskovaisen tekoset. Olen myös samaa mieltä kuten Luther jonka mielestä on parempi, että suuren maan johtaja on jumalaton viisas kuin tyhmä jumalinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *