Maaseutu ja autoilun kulut.

Aamun uutisoinnista tuli siis luettua tuosta dieselin hinnankorotuksesta. Reippaasti ennustavat hinnan kohoavan.

Oman autoni polttoainekulut ovat kyllä aika siedettävät; viimeisessä tankkauksessa bensiiniä meni kuukauden ajalta vajaat 10ltr, kaasun hinta ei näytä, ainakaan vielä nousevan.

100km polttoainekulut näyttäisi  asettuvan n 8€/100km. Auto kun on melko raskas ja 2,4ltr kone; ei paljon kierroksia päälle 2500 kannata nostaa. Tuolloin pysyy kulutus mielestäni kohtuullisena.

Ei meikäläisen tulotasolla kyllä näinkin kookasta autoa bensiini, jos ei dieselkäyttöisenäkään kannattaisi pitää.

Korjaamokuluja tähän asti on tullut ainoastaan vetokoukun ja vara-avaimen osalta. Vanhastaan pidän autokuluistani tarkkaa kirjanpitoa, näin olen tehnyt vuosikymmenet. Saan kustannukset/100km hyvin tarkkaan kartoitettua.

9 vastausta artikkeliin “Maaseutu ja autoilun kulut.”

 1. Ne autokulut mielestäni kannattaisi jokaisen autoa käyttävän kirjata; näin ei tule esim pelkkään polttoaineeseen perustuvia harhoja.
  Se tuo €/100 km, aika hyvä mittari kun mukaan lasketaan kaikki huolto-, remontti-, katsastus yms kulut, pysytään realistisissa luvuissa.

 2. Kyllä maaseudulla enemmistöllä on vanha bensa-auto ja sitä ei monella ole varaa vaihtaa varsinkaan jos on työtön tai pienituloinen.
  Autoilun kalleus tulee johtamaan mökkiytymiseen.

 3. Noin se asia on oikeasti ja kun niiden lataus on pääosin isoissa kaupunkeissa maasedulla niitä ei taas ole lainkaan tai aika harvassa kuitenkin
  No eipä ole huoltoasemaakaan joka kulmalla terv tepivaari

 4. Toki on niin, että jos ajaa vain keskimäärin 5 km päivässä autolla, niin bensaan kuluu varsin vähän rahaa.

  *
  https://tekniikanmaailma.fi/suomalainen-autoilija-ajaa-keskimaarin-52-km-vuorokaudessa-nain-paljon-aikaa-suomalaiset-kayttavat-liikenteessa/

  Suomalainen autoilija ajaa keskimäärin 52 km vuorokaudessa – Näin paljon aikaa suomalaiset käyttävät liikenteessä Suomalaiset liikkuvat edelleen useimmiten autolla. Koko maassa kaikista matkoista 45 prosenttia tehdään autolla. Keskimääräiselle autoilijalle kilometrejä kertyi vuorokaudessa 52.

 5. Enpä usko näillä näkymin sähköautopa hankkivani vaikka meillä 3-vaihe rasia onkin talon seinässä. Kaasulla ja bensalla mennään.
  Bensiinikään ei isoa kuluerää näyttele kun kylmäkäynnistetty auto vaihtaa kaasulle jo alle kahdensadan metrin matkalla.

 6. Tässä tänään sain sitten selvyyden siihen, miksi Volvossani ei ole bensiinimittaria; ajotietokoneesta löytyi se bensiinimittarikin.
  Yllättävää, että 2,4l vapari voi noinkin vähillä bensiinikuluilla kulkea. en ole bensiiniä tankannut kuukauteen ja kun löysin ajotietokoneesta tuon bensiini tankin; kuukauden jäljiltä 2/3 osaa jäljellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *