Taas esimerkki ”rauhanomaisesta” kommunismista ja murhaamisesta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008258369.html

”Pahamaineisen sissijärjestön perustaja kuoli Perussa – ”marxismin neljännen miekan” järjestö tappoi yli 28 000 ihmistä”

Kommunismin nimissä tapettiin tavallisia ihmisiä, joiden uskottiin olevan hallituksen kannattajia ja järjestettiin näytösoikeudenkäyntejä mestaamisineen.

On se vaan kumma, että edelleenkin jotkut puiolustelevat kommunismia sen verisestä historista välittämättä.

Yhtään veretöntä ja pakkovallatonta kommunistista valtiota ei edelleenkään ole nähty, vaan kaikissa on toisinajattelijoita murhattu massiivisesti.

 

23 vastausta artikkeliin “Taas esimerkki ”rauhanomaisesta” kommunismista ja murhaamisesta”

  1. Ainahan ne natsit…
   Vaan kommunismin nimissä murhaaminen on silti massiivisesti suurempaa kaikkialla.

  2. Mitä nyt natsipesäkkeet hommailevatkaan pehmentää se varmaan kommunistien hirmutekoja

   1. Voisiko Matti kertoa mitä nämä natsipesäkkeet hommailevat? – tappavatko ihmisiä?

    ’hommailevatkaan’ [nykymuodossa]

    *
    Vai onko kyse menneestä ajasta? [ 80 -vuotta sitten]

 1. Oli sitten natsit tai kommunismi. Molempien hirmuteot ovat kauheita.
  Entä Saksan natsien aloittama maailmasota, paljonko siinä ihmisiä kuolikaan 75-85 miljoonaa.

  1. Jotenkin harmittaa kun keskustelun joku aloittaa natsien synneistä niin toinen ottaa esiin kommunistien synnit ja päinvastoin. Tällainen toistuu media areenoilla jatkuvasti.

   1. Se johtuu siitä että käsitelään asiaa palasina ja myös siksi, että molempia aatteita on edelleenkin, joskin rauhanomaisina.
    Kuitenkin niin, että natsit edelleen ovat väkivaltakoneisto, kommunistit eivät.

  2. Eikös se ollut niin, että natsit ehtivät aloittaa, mutta neukkula sitä aikoi kuitenkin tehdä…

 2. Natsi-Saksa 1933 .. 1945

  1945 -> 2000 .. aikaväli 55 vuotta

  IS:
  Filosofian professorina työskennellyt Guzmán inspiroitui 1960-luvulla Kiinan kommunistisen vallankumouksen arkkitehdin Mao Zedongin opeista. Mies perusti 11 muun henkilön kanssa Loistava polku -järjestön vuonna 1969.
  .
  Totuuskomissio arvioi, että vuosien 1980-2000 ajan jatkuneessa konfliktissa hallituksen ja järjestön välillä kuoli tai katosi arviolta 70 000 ihmistä.

 3. Eipä tuo Guzmanin edustama suuntaus paljon eroa siitä nyt tuolla itäisillä mailla valtaan nousseen sakin puuhista. Tulipa siitä mieleen, että professori Osmo Jussila ei innostunut eikä lähtenut mukaan Helsingin yliopistossa silloin jyllänneeseen taistolaishihhulointiin. Kun on kotoisin lestadiolaissuvusta ja touhu samanlaista.

  1. ????????
   ” ..itäisillä mailla valtaan nousseen sakin puuhista..”

   ” ..taistolaishihhulointiin ”

   ????????

   Siis,

   Totuuskomissio arvioi, että vuosien 1980-2000 ajan jatkuneessa konfliktissa hallituksen ja järjestön välillä kuoli tai katosi arviolta 70 000 ihmistä.

 4. Näin Kamputseaassa:

  Punaiset khmerit (ransk. khmers rouges, khmeriksi Kmae Krɑhɑɑm) oli maolainen vallankumouksellinen liike, joka hallitsi Demokraattista Kamputseaa huhtikuusta 1975 tammikuuhun 1979.

  Punakhmerien hallinnon aikana yli miljoona kambodžalaista menehtyi aliravitsemukseen, sairauksiin ja summittaisiin teloituksiin, mutta huomattavasti suurempiakin arvioita on esitetty
  [ Lähde . Wikipedia ]

  *
  Kulttuurivallankumous Kiinassa

  Vuosien 1966–1969 väkivaltaisuuksissa sai surmansa satojatuhansia kiinalaisia.
  Perinteisen arvion mukaan kuolleita oli 400 000, mutta myöhemmissä tutkimuksissa on esitetty arvioita väliltä 900 000 – 1,8 miljoonaa.

  Vammautuneita oli vähintään yhtä paljon kuin kuolleita. Lisäksi ainakin 36 miljoonaa ihmistä joutui poliittisen vainon kohteeksi. Suurin osa kuolonuhreista syntyi kulttuurivallankumouksen myöhäisvaiheessa vuodesta 1968 alkaen, kun armeija palautti kuria maahan. {Lähde: Wikipedia]

  *
  Pohjois-Korea
  .
  j.n.e ..

 5. Tuollahan vaihtui valta eräässä maassa jossa ei ole nykyään hyvä sanoa erimielistä sanaa. Kuten ei kommuniskomennossakaan. Taistolaishihhulointi eli taistolaisliike yliopistoissa. Professori Jussila ei sille lämmennyt kun muistutti lestadiolaisuutta -vaikka moni muu lämpeni. Ei myöskään professori Seppo Hentilä, kun näki paikan päällä kommunismin ”ihanuuden”. Punakelmeillä ja kiinalaisilla ei ole mitään tekemistä Karl Marxin kommunismin kanssa. Eikä Pohjois-Korealla ja vielä vähemmän Nliiton Leninin väärennöksellä.

  1. Uskon, että ainakin PB:ssä voi sanoa mistä maasta tahansa erimielisiä ajatuksia.

   *
   ”Tuollahan vaihtui valta eräässä maassa jossa ei ole nykyään hyvä sanoa erimielistä sanaa.”
   [ Afganistan, vai? ]

   *
   Taistolaishihhulointi ja lestadiolaisuus – hmm.. mitenkähän liittyy blogin avaukseen?

   – kai sitten jotenkin ..

 6. No missäs sitä Karl Marxin kommunismia on esiintynyt? – ei varmaan missään, vai?
  – niin jossain satumassa..

  – .
  Eemeli: ”Punakelmeillä ja kiinalaisilla ei ole mitään tekemistä Marxin kommunismin kanssa. Eikä Pohjois-Korealla ja vielä vähemmän Nliiton Leninin väärennöksellä.” [hah..].

  *********************************************************************************
  Maolaisuus[1] eli Mao Zedongin ajattelu (kiinaksi: 毛泽东思想, pinyin: Máo Zédōng sīxiǎng[2]) on kiinalaisen Mao Zedongin (1893–1976) ajatuksiin perustuva ideologia ja liike.[1] Maon poliittisten oppien alkuperä on marxismi-leninismissä sekä vähäisemmässä määrin klassisessa liberalismissa, anarkismissa ja feminismissä.
  .
  Punaiset khmerit (ransk. khmers rouges, khmeriksi Kmae Krɑhɑɑm) oli maolainen vallankumouksellinen liike, joka hallitsi Demokraattista Kamputseaa huhtikuusta 1975 tammikuuhun 1979. Pol Potin johtamien punakhmerien tavoitteena oli luoda maahan utopistinen agraariyhteiskunta tuhoamalla kaupunkien keskiluokka, jonka tuhkasta nousisi tulevaisuuden uusi ihminen. Tarkoitusta varten kaupungit tyhjennettiin ja väestö pakkosiirrettiin maaseudulle pakkotöihin ”kuoleman kentille”[1]. Punakhmerien hallinnon aikana yli miljoona kambodžalaista menehtyi aliravitsemukseen, sairauksiin ja summittaisiin teloituksiin[2], mutta huomattavasti suurempiakin arvioita on esitetty [Lähde:Wikipedia]

 7. Taistolaishihhulointi oli kommunismia aatoksiltaan niiku. Ja nää punakelmit ym. tulkitsevat Marxia samalla lailla kuin koraania kaiken maailman ehkäpä 1000 erilaista islamin haaraa.

 8. Kaikilla kommunistisilla ’hihhuliporukolilla’ on yhteistä, että ne saivat innoituksen Karl Marx’ssta.
  .
  Kutakuinkin kaikilla kommunistiyhteiskunnilla on piirteenä oman ja/tai naapurimaan kansalaisiin kohdistuva raaka väkivalta.
  .
  Josif Stalin, Pol Pot, Kim Il-sung, Kim Jong-il, Kim Jong-un , Enver Hoxha , Nicolae Ceaușescu …

  *

  Enver Halil Hoxha [ɛnvɛɾ hɔʤa] (16. lokakuuta 1908 Gjirokastër – 11. huhtikuuta 1985 Tirana) oli Albanian työn puolueen (PPSh) pääsihteeri ja maan itsevaltainen johtaja toisen maailmansodan lopusta kuolemaansa 1985 saakka. Hän toimi myös Albanian pääministerinä 1944–1954 ja ulkoministerinä 1946–1953. Hoxhan hallintoa leimasivat eristäytyminen muusta Euroopasta ja veljesmaiden kommunistipuolueista sekä dogmaattinen marxismi-leninismin oppeihin pitäytyminen, jota nimitettiin hoxhalaisuudeksi. Hoxhan aikana Albanian puolifeodaalisesta yhteiskunnasta pyrittiin muokkaamaan Stalinin esikuvan mukainen teollistunut suunnitelmatalousjärjestelmä.
  .
  Nicolae Ceaușescu (26. tammikuuta 1918 – 25. joulukuuta 1989) oli Romanian kommunistisen puolueen pääsihteeri 1965–1989, valtioneuvoston puheenjohtaja vuodesta 1967 ja Romanian sosialistisen tasavallan presidentti 1974–1989. Ceaușescun ympärille luotiin mittava henkilökultti ja sukulaisia suosiva hallintojärjestelmä.
  [Lähde : Wikipedia]

  ,************************************************************************

  Karl Heinrich Marx (5. 5 1818 Trier, Preussi – 14. 3 1883 Lontoo, Englanti) oli preussilaissyntyinen yhteiskuntafilosofi. Marx tunnetaan erityisesti teoriasta, joka käsittelee työtätekevän ja omistavan luokan luokkaristiriitaa ja -taistelua. Marxia pidetään uudenaikaisen sosialismin ja kommunismin perustajana. Marx työskenteli Friedrich Engelsin kanssa.
  [Lähde : Wikipedia]

 9. No, onhan niitä ollut muissakin yhteisöissä kuin kommunistisissa järjestelmissä julmia johtajia.

 10. Kukapa tietää vaikka tollainen väkivallan hyväksyvä kiihhkokommunisti onkin itse asiassa tyyppi joka nauttii tappamisesta, mutta verhoaa sen aatteen kaapuun. Ja moni muukin samalla asialla jonkun aatteen tai uskonnon nimissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *