Venäläiset on paniikissa F-35 suorituskyvyn takia

Idästä kuuluu seuraavaa. Samalla kun Suomi tilasi F-35 häivehävittäjiä alkoi Venäjän media kuhista ”tietoa” heidän ihmeaseista jotka pysäyttää F-35 koneen…siitä puhe mistä puute, ei taida olla muuta kuin paniikki tuossa valtiossa ja syystä…

21 vastausta artikkeliin “Venäläiset on paniikissa F-35 suorituskyvyn takia”

    1. Savolaisissa ei ole mitään pelättävää. Luusereita koko sakki. On kumma, että täällä intoillaan hävittäjähankinnoista, jotka ehkä toteutuu. Jos kauppa toteutuu niin ensimmäiset noista koneista lentää Suomen tunnuksilla ehkä viiden vuoden kuluttua. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon asioita. Venäjällä tuskin ilmenee paniikkia tuonkaan kaupan suhteen. Joten hieman jäitä hattuun….savossakin.

     1. Jospa ne ”slobot” pelkää juuri savolaisia Ilpo…🤔…viännettään kiännettään mutkalle koko sakki 😅

 1. Yhdysvallat aseistaa myös Liettuaa mahdollisen Ukrainan sodan takia…

  ”Yhdysvallat on ilmoittanut sallivansa kahdensadankolmenkymmenen Javelin FGM-148F -panssarintorjuntaohjuksen myymisen Liettuaan.

  Ilmoitus annettiin pari päivää sen jälkeen, kun Liettuan puolustusministeri Arvydas Anušaukas kertoi maan olevan valmis tarvittaessa lähettämään aseapua Ukrainaan. Suoraan asioiden yhteyttä ei ole kuitenkaan vahvistettu.” (Suomen Sotilas)

 2. ”Ruotsi ostaa Yhdysvalloilta Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän.” – pitäisikö Suomenkin hankkia?

  ****************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-6988834

  Asetutkija: Venäjän ohjusten kantama ylettyy jopa Etelä-Ruotsiin
  Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti arvioi, että ydinkärjellä varustettuna Venäjän Iskander-ohjusten kantama on jopa 700 kilometriä. Lehtitietojen mukaan Venäjä on siirtänyt ohjuksia Kaliningradiin, Puolan-rajalle

  *
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005452555.html

  Asiantuntijat huolissaan Suomen kyvystä torjua Venäjän pelättyjä Iskander-ohjuksia: ”Meillä ei ole välinettä”

  Ruotsi ostaa Yhdysvalloilta Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän. Asiantuntijat kaipaavat Suomelle torjuntakykyä pelättyä Venäjän Iskander-ohjusta vastaan.

  1. On jännää kuinka Venäjällä on hyökkäyskalustoa puolustamista varten …🤔

   Näiden selityksiä ei usko kukaan. Roistoja.

 3. Lisää voitte lukea Tekniikan Maailman sivuilta, mutta tämän nyt laitan herätteeksi tähän. Mm tämmöisten ominaisuuksien takia Suomi hankki tämän konetyypin!

  ”Tällainen on Suomen uusi superhävittäjä – F-35:n aseistus, elektroniikka ja häiveominaisuudet ovat omaa luokkaansa
  Suomen tilaama Lockheed Martin F-35A Lightning II on superhävittäjä, joka ampuu ohjuksia lähes tuhannen kilometrin päähän – ja se myös havaitsee niin kaukaa laukaistut ohjukset.” (TM)

  Ei ihme että Iivana järsii jo nyt kynsiään, sillä ei ole mitään millä vastata

  1. Nyt on tehty päätös vasta varsinaisesta asejärjestelmästä ja ilmataisteluohjuksista. Päätös ilmasta maahan ohjuksista tehdään mahdollisimman lähellä toimitusta, jotta saadaan taatusti parhaat ohjukset – kehitys kehittyy koko ajan.

   1. Torjunta. Ballististen ohjusten torjunta on melko vaikeaa, koska laukaisusta maaliin osumiseen kuluu vain noin 10–30 minuuttia ja raketti ja sen asekuorma liikkuvat likimain nopeudella, jolla satelliitit liikkuvat matalalla kiertoradalla eli noin 7–8 km/s. [ lähde: Wikipedia ]
    *
    https://fi.wikipedia.org/wiki/MIM-104_Patriot

    Patriot-järjestelmä sai huomiota uutisoinnissa Persianlahden sodan aikana sillä sitä käytettiin irakilaisjoukkojen ampumien Scud-ohjuksien torjunnassa. Sodan aikaisessa propagandassa tuloksia ylistettiin hyviksi ja puhuttiin 90–96 % prosentin osumatarkkuudesta.

    Kymmenisen vuotta sodan jälkeen puolustusministeri William S. Cohen totesi ohjustorjunnan epäonnistuneen. Erään tutkimustoimiston mukaan Patriotin torjuntaluotettavuus oli yhdeksän prosenttia. Kongressin selvityksessä vain yhden Patriotin todettiin varmasti tuhonneen Scud-ohjuksen.

    Patriot olikin alun perin suunniteltu lentokoneita eikä nopeita ballistisia ohjuksia vastaan. Tämän takia Patriot-ohjusten lähisytytin räjähti usein liian myöhään vaurioittaen vain lähestyvän ohjuksen peräosaa.

 4. ”Ruotsi ostaa Yhdysvalloilta Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän.” – pitäisikö Suomenkin hankkia?

  *
  Ymmärtääkseni lentokoneilla, nopeillakaan, ei voida torjua ohjuksia, jotka saapuvat kohteeseen nopeudella yli 20-kertaa äänen nopeus.

  .
  Torjunta. Ballististen ohjusten torjunta on melko vaikeaa, koska laukaisusta maaliin osumiseen kuluu vain noin 10–30 minuuttia ja raketti ja sen asekuorma liikkuvat likimain nopeudella, jolla satelliitit liikkuvat matalalla kiertoradalla eli noin 7–8 km/s. [ lähde: Wikipedia ]

 5. Täällä ruudinsavuisella blogilla seurataan joulunkin ajan mitä maailmalla tapahtuu.

 6. Karhunratsastajan suosio on aina lähtenyt nousuun, kun demokraatit ja Nato on alkanut uhkailemaan sodalla. Pitäisi nyt vaan malttaa ja pitää pää kylmänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *