Pillu

Suosittu sääennustaja Pekka Pouta meni kirjoittamaan twitteriin pillu sanan. Siitä on noussut melkoinen älämölö medioissa, IL ja IS muun muassa otsikoiva. On kuulemma vulgaaria käyttää tällaista sanaa.

En ota kantaa Pekan puolesta enkä vastaan mutta sellaista rupesin pohtimaan että kyseistä sanaa ja sen v-alkuista synonyymia lausutaan ääneen monia tuhansia kertoja päivässä. On paljon ihmisiä jotka pitävät sitä aivan luonnollisena, monet edes varman ymmärtämättä mitä tarkoittaa vulgaari.

Itse en lukeudu näiden sukupuolielinten nimien hokemiseen, enemmänkin koen kielen ja mielen köyhyydeksi. Toivon kuitenkin etteivät ahdasmieliset nyt Poutaa ristiinnaulitsisi.

20 vastausta artikkeliin “Pillu”

 1. Jumalat ovat lempeitä ihmisiä kohtaan ja antavat ihmisille anteeksi heidän virheensä ja puutteensa paitsi yhtä – huonoa makua.

  Henkilöt jotka viljelevät yllä olevan kaltaista toteamusta haluavat tällä osoittaa että heidän kohdallaan hyvän maun kysymykset ovat kunnossa.

  Niin tai näin, hyvän maun rajat ovat kyllä olemassa eivätkä lainkaan turhan päiten.

 2. Eiköhän se ollut Jurkka, joka sen julkisen ja lavakiroilun aloitti.

 3. Mukava havaita että täällä ei pillu sanan käyttö juuri hetkauta niin kuin suurta yleisöä isompien medioitten palstoilla. Kotoinen tunnelma täällä on jotenkin turvallinen. Persujen puolesta ja vastaan sanailuunkin siedättynyt tai tottunut kun samat pulmat otetaan yhä uudelleen esille.

  Melkein harmittaa että aiheen otin esille, vähän häiriköksi tunnen nyt itseni.

 4. No Matti oikeasti ei mikään ole haitaksi eikä häriöksi annoit mielipiteesi asiaan ja se on hyvä koska meillä on Suomessa mielipiteen vapaus
  Sitä myös pitää käyttää vaika saisi nimikkeitä alta rivan terv tepivaari

 5. Se onko jokin sana tai ilmaisu sopimaton tai huonoa makua osoittava riippunee sen lausujasta. Toki myös asiayhteydestä.

  Kalkkis kun olen, niin minusta joskus tuntuu, että sukupuolielinten nimien käyttö on meriitti ja rohkeuden osoitus naiskirjailijoille ja muille naispuolisille sanataiteilijoille, mutta miehen käyttämänä se on mautonta ja tyylitöntä.

  Vee -alkuisena muunnoksenahan tuo on ollut muinainen voimasana ja -elin. Sen avulla siunattiin karjaa, karkotettiin karhuja ja tietenkin hankittiin hallaa napurin oraille, jos satuttiin riidoissa olemaan.

  Hyvästä värkistä on moneksi.

 6. Puhekielessä päästelen tarpeen tullen ärräpäitä, mutta v****-sanaa en hevin käytä kirosanana enkä juuri muutenkaan. Minusta se on roisi.
  Äsken minulta pääsi puoliääneen muinaisuomalaisen jumalan nimi, tosin naurun kanssa, kun luin Iltalehdessä, että joku vihreä Alviina, tuntematon suuruus, oli kokenut meppinä seksuaalista häirintää ja joku keskustalainen paikallispomomies oli tviitannut että Alviina rehentelee kokemuksillaan.
  Nyt miestä kuulemma opetetaan konttaamaan ja anteeksi anelemaan.
  Mistä ””” noita seksisäikkyjä nuoria naisia sikiää? Eikö ne yhtään ajattele, että ilman seksuaalista häirintää tällä pallolla ei olisi yhtään ihmistä? Suomesa syntyvyys muutenkin niin alhainen…

 7. No ei kait kukaan tee päiväkirjaa someen jos tekee ei ihan kaikki aku-ankat ole kotona
  Somessa ne ovat kenen hyvänsä luettavissa ilman minkään asteen lupaa terv tepivaari

 8. Kansanedusjana tomiessaan Rosa Meriläinen kantoi eduskunnassa rintanappia, jossa luki ”vittu haisee hyvältä”, eikä siitä tietääkseni ole yksikään hyväihminen vieläkään loukkaantunut, mutta annas kun heteromies kertoo tykkäävänsä pillusta, niin johan on piru irti.

 9. Hyvä havainto tämä Juha Ulta ja Mikalta miten vitut ja pillut ovat löytäneet paikkkansa naistoimittajien kielenkäyttöön. Eikä sitä pidetä niin pahana, kai jopa päinvastoin että on heillä munaa näin elävöittää puheitaan.

 10. Pääsääntöisesti naiset ovat rivosuisempia kuin miehet.
  Takavuosina kuuntelin kerran kun varhaisteini-ikäiset tytöt juttelivat. Kuulosti siltä että ”vittu” oli joka toinen sana, tytöt käyttivät sanaa estottomasti täytesanana, ja se särähti korvaani pahasti. Minusta tuntui että kyseinen sana oli pelästynyt pääskysen kaltainen lintu, joka lenteli huoneessa siiivet supussa eestakaisin yrittäen päästä tilanteesta pois.

  Veijo Meri sanoo etymologisessa sanakirjassa (tämä mene muistin varassa), että kyseinen sana on balttilainen laina, joka alunperin on tarkoittanut pahalle haisevaa, pilaantunutta lihaa. Todella törkeä sana, sanoo Veijo Meri.

Kommentoi