Siltarummut ja rokotteiden jako

Tunnetusti niin sanottuja siltarumpurahoja jaellaan usein aika löysin perustein, varsinkin paikkakunnille joilla on oma kansanedustaja. Eli verorahoille saattaisi olla valtakunnallisesti ottaen perustellumpia kohteita kuin esimerkiksi paikallinen silta tai monitasoliittymä maantielle.

Koronarokotteiden jakelussa on kaksi perustetta, siltarumpujakelu tai jakelu sinne missä eniten ihmishenkiä voidaan säästää.

Mitä mieltä tästä pitäisi olla, sitä tykönäni pohdiskelen. Olisiko puoluetta tai poliitikkoa joka himoaa sekä siltarumpuja että rokotteita juuri ja nimenomaan omalle äänestysalueelleen. Jos on niin onko se oikein?

11 vastausta artikkeliin “Siltarummut ja rokotteiden jako”

 1. Rokote on kaikkien siltarumpujen yläpuolella. Ne pitää jakaa oikeudenmukaisesti eli riskiryhmät iän ja terveyden mukaisesti. Terveys- ym. sairaus- ja asiakaspinnassa olevat ensin niin kuin on suunniteltu. Muukin sovitun mukaisesti. Jos ylimääräistä kapasiteettia tulee, sitä voidaan harkita muin perustein.
  Poliitikkojen tehtävänä on myös pitää alueensa etua, sieltä he mandaatin on saanut, siis siltarummuille.

  1. Olen ymmärtänyt että pohditaan rokotejärjestystä mikä olisi sen jälkeen kun riskiryhmät on rokotettu.
   En osaa noin suoraviivaisesti ajatella kun Heikki, että säästettyjen ihmishenkien lukumäärällä ei olisi mitään merkitystä. Onneksi minun ei näistä tarvitse päättää.

 2. Suomen käytäntöhän juuri näin Helsinki ensin sitten muille mitä jäljelle olipa kyse rokotteista taikka rahasta terv tepivaari

 3. Yleensä sitten ei jää kun velkaa ja senhän voikin jakaa kokomaalle ja se onkin kivaa puuhaa
  Hyöty menee Helsinkiin ja kansa maksaa kulut terv tepivaari

 4. Onhan sitä ”siltarumpupolitiikkaa”, Forssassa Siparintiellä on kilometri katuvalaistusta. sitten pimeää aivan Koijärvelle asti.

 5. Ihan päällimmäisenä ihmettelen miksi täskäkin asiasta eli rokotteiden jaosta piti tehdä tällainen sirkus ja ennen kuin kukaan mainitsee oppositiota, niin kyllä hallitus tämänkin sirkuksen rakensi ihan itse omatoimisesti.

 6. No rokotteet on eri juttu kun saavat sen ne ei enää levitä tautiaan muille kun eivät kuitenkaan pysy omalla tontilaan vaan menevät minne itse haluavat
  Jotenka Helsinki piikki pakon eteen jos sattuu tuleen kuolemia mitä sen on väliä eivät itsekkään välitä muista matkusteluillaan terv tepivaari

 7. Se, miten rokotteita jaetaan Suomen sisäisesti (hienosäätö), ei suinkaan ole suurin ongelma.

  Suurin ongelma on nähdäkseni, että Suomen punikkihallitus ei ole tehnyt tarpeeksi työtä sen eteen, että Suomeen saataisiin nopeasti suuri määrä rokotteita JA että myös saapuneet rokotteet käytettäisiin tehokkaasti ja nopeasti.

  On monta valtiota Maapallolla, jossa se asia on hoidettu hyvin – esimerkiksi Israel ja jopa Jenkkilä. Suosittelen vertailemaan montako prosenttia kansasta on jo rokotettu em. valtioissa ja montako prosenttia Suomessa.

  Syyllinen siihenkin laiminlyöntiin on nimenomaan Suomen vallassa oleva punikkihallitus ja varsinkin sen pääministeri. On ollut tärkeämpää otattaa itsestään kuvia mediaan kuin hoitaa tehtäviään.

Kommentoi