YLE nuorison kuntavaaaligallup

YLE julkaissut gallupin jossa alle 30 vuotiailta täysi-ikäisiltä kyselty mitä puoluetta äänestäisivät kuntavaaleissa.

Kokoomus ja Vihreät molemmat 25%, Perussuomalaiset 15%, Keskusta, Vasemmistoliitto ja SDP kukin 9%.

Kovasti poikkeaa nuorison gallup tulokset aikuisten vastaavista. Pitääkö olla huolissaan nuorisomme aatteellisesta suuntauksesta vai olisiko väärin kyselty.

Uskoisin että ainakin nuo 9% puolueet keksivät hyviä selityksiä keveähkölle suosiolleen nuorten piirissä, erityisesti suositut demarit. Meneekö se niin että ihminen vasta vanhoilla päivillään oppii ymmärtämään sosialidemokratian arvon.

Ansioksi nuorisolle luen että eivät ole hurahtaneet pienpuolueisiin. Vihreiden suuren suosion  näen idealismina joka on tyypillistä nuorille.

 

 

8 vastausta artikkeliin “YLE nuorison kuntavaaaligallup”

    1. En minä YLEä ollenkaan kehu mutta meinaatkos Marko että YLE jotenkin manipuloi gallup tuloksia tai kysellyt vääriltä ihmisiltä tai kysynyt vääriä kysymyksiä.

  1. Kyllähän tuo tutkimuksen tulos kuulostaa aika oikealta, siinä korostuu vanha poliittinen oikeisto vasemmisto tulos. Se on vaan hiukan puhdistettu vihreä / vasemmisto, korostuen enemmän oikeistoon päin. Kokoomus on tietysti se mikä se on aina ollut ja varmaan tulee aina olemaankin.

  2. Minä uskon, että tämä Marin kupla puhkeaa jo kuntavaaleissa ja heidän jo kirkossa kuulutettu ykkössija valhtuu kolmoseksi, kun edellä ovat niin kokoomus kuin perussuomalaisetkin.
    Eipä näytä tätä prinsessaa nuorisokaan äänestävän ja hänen ja demareiden äänestäjät koostuvatkin lähinnä niistä, jotka ovat jo parasta ennen päivämäärän ohittaneet.

  3. Olen tyytyväinen siihen, että nuorisolla on edelleen oma päänsä. Ei tarvitse olla samaa mieltä, tarvitsee vain olla tyytyväinen siihen että he etsivät itse vastauksensa.

  4. Mielestäni tuo gallup on aika lähellä sitä mitä on aiemmin jo tiedetty, toki joku toimittaja SDP:n verrattain matalaa kannatusta hämmästeli toisaalla, mutta puolueella on kuitenkin jo pitkään ollut keski-iältään vanhin äänestäjäkunta.

    Mielenkiintoisempi osa gallupia mielestäni on ”Mistä haluaisit saada tietoa ehdokkaista ja puolueista?”

Kommentoi