Ohuella langalla -pärjääkö poliisi vielä Malmössä?

Kun tälläkin foorumilla maahanmuuttoasiat ja Ruotsin tilanne tuntuu herättävän kiinnostusta niin suosittelen katsomaan Yle Areenasta löytyvää ruotsalaista sarjaa nimeltä Ohuella langalla (Blä tunna linjen). Sarja kertoo Malmön poliiseista ja vaikka se on fiktiivinen niin siinä on vahva realismin ja eletyn elämän maku. Yllättävän rehellisen tuntuisesti kerrotaan asioista ja eläydytään poliisin nahkoihin. Esimerkiksi kun pommi räjähtää surmaten pikkutytön ja tämän isoisän, äärioikeisto järjestää mielenosoituksen ja vasemmisto vastamielenosoituksen jossa on mukana äärivasemmistolaisia aggressiivisia riehujia. Pääsee hyvin tunnelmaan siitä miltä se näyttää poliisin silmin. Tai kun poliisi yrittää rakentaa siltaa ongelmalähiön nuorisoon mutta ihanteet eivät ihan vastaa todellisuuta. Tai kun poliisi saa valtuuksia tehdä tarkastuksia tietyillä alueilla ilman rikosepäilyä ja kivenmurikat alkavat sataa. Sarja sopii sellaiselle joka haluaa nähdä asiat laajemmin eri puolilta eikä vain yhdestä nurkasta. Yhdestä nurkasta katsova todennäköisesti pahoittaa mielensä koska toista osapuolta ei kuvatakaan yksiselitteisen pahana ja syyllisenä kaikkeen. Itselläni katsoessa tulee  usein tunne ja ajatus: juuri noin se oikeassa elämässä menee! Maahanmuuttajat, byrokratia, ”kehitysprojektit”, siloteltu julkisivu, kyyniset vanhat gubbet, kaikki mukana.

Sarja taitaa tulla Yle Femmalta maanantaisin mutta jo esitetyt jaksot ovat Areenassa.

Ohuella langalla Areenassa

 

22 vastausta artikkeliin “Ohuella langalla -pärjääkö poliisi vielä Malmössä?”

  1. Mitä tuo Ruotsin asia on meidän asia en katso mitään joka tulee naapuri maastamme
    Ja areenasta vielä vähemmän eihän sieltä tule kun kaksi kymmentä vuotta vanhaa ohjelmaa
    Jonka olen nähnyt jo pariinkin kertaan terv tepivaari

    1. Juu parempi on, ettet yritäkään ymmärtää, mistä on kysymys.

      1. Eipä kiinnosta Rutsin ohjelmisto lainkaan eikä minun tarvitse heitä ymmärtää missään asiassa terv tepivaari

    2. En tiedä mistä ”areenasta” puhut, oletko sekoittanut nyt vhs-nauhurisi jotenkin tähän.

      1. Noinko luulet jos taas et tiedä mikä Areena onsille en voikkaan yhtään mitään on mulla VHS ja voi katsella sillä koska se toimii terv tepivaari

          1. Ootkos noin no jos et tiedä mikä areena otappa selvää ei liity neuhureihin mistään kohtaa
            Lasken tuollasen provokaatioksi terv tepivaari

    1. Vihreistö tekee kaikkensa, että Ruotsin ongelmat olisivat myös meidän ongelmiamme.

      Ruotsin väestöpolitiikka olisi taloudellemme vieläkin tuhoisampi, koska euro haittaa sopeutumista.

  2. Norppa on kyllä ihan asiassa – Ruotsin ongelmia on rakennettu pitkään ja hartaasti, eikä se ole simppeli syy-seuraussuhde tai yksi tekijä.

    On polttoaineita, on katalyyttejä, on ajattelemattomuutta.

  3. Heh, kyseessä on siis tv-sarja. Joku pahoitti jo siitä mielensä. Itse pidädän sarjoista joissa on realismia ja esittelin sarjaa sillä mielellä että joku muukin saattaa pitää. Tepi voi rauhassa katsella vaikka vanhoja suomalaisia elokuvia jos ei muuhun pysty.

    1. Onko oikein nimetä ketään puolueet ovat asia erikseen niitä voi niitellä eikä se mene henkilö tasolle tuo meni sille tasolle
      Eipä silti ei kiinnosta vanhat Suomi filmit jotka olen nähnyt neljään viiteen kertaan terv tepivaari

      1. Missäs siinä on nimitelyä? Kohdensin vaan vastauksen sinulle kun valitit ettet mitään Ruotsista tulevaa voi katsoa.

  4. https://www.thelocal.se/20190603/sweden-vulnerable-areas-decrease-positive-trends-police/

    3.6.2019

    Here’s the new police list of trouble suburbs in Sweden

    Sweden’s 22 ’especially vulnerable’ areas, according to the police’s 2019 report:

    Vivalla, Örebro
    Gottsunda, Uppsala
    Alby, Botkyrka
    Fittja, Botkyrka
    Hallunda/Norsborg, Botkyrka
    Husby, Stockholm
    Rinkeby/Tensta, Stockholm
    Ronna/Geneta/Lina, Södertälje
    Araby, Växjö
    Karlslund, Landskrona
    Nydala/Hermodsdal/Lindängen, Malmö
    Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö
    Södra Sofielund (Seved), Malmö
    Bergsjön, Gothenburg
    Biskopsgården, Gothenburg
    Hammarkullen, Gothenburg
    Hjällbo, Gothenburg
    Lövgärdet, Gothenburg
    Tynnered/Grevgården/Opaltorget, Västra Frölunda
    Hässleholmen/Hulta, Borås
    Norrby, Borås
    Skäggetorp, Linköping

  5. Rinkebyn lähiö Tukholmassa
    ,
    ”Ainoastaan ruotsidemokraatit puhuvat totta.”

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000998860.html
    26.9.2015
    .
    Yli 90 prosenttia asukkaista maahanmuuttajataustaisia – tällaista on elämä Rinkebyn lähiössä Tukholmassa
    .
    Suurimman osan äidinkieli on somalia. Yleisiä kieliä ovat myös paštu, arabia ja turkki. Meidän työkielemme on ruotsi, joten he oppivat ruotsia koulussa, Lundgren kertoo.
    .
    .
    Moni paikallinen syyttää Rinkebyn ja muiden maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden eriytymisestä Ruotsin hallitusta. Ennen vanhaan Rinkeby on ollut suomalaisten lähiö. Nyt suurin osa on afrikkalaistaustaisia.
    *
    ”Ainoastaan ruotsidemokraatit puhuvat totta.”
    .
    Gadiniksen mukaan rikollisuus on Ruotsissa viime vuosina lisääntynyt hälyttävän paljon. Rinkebyssä hän viihtyy kaikesta huolimatta.
    .
    – En minä pelkää, mutta on täällä ongelmia. Rikollisuus ja raiskaukset ovat lisääntyneet, ei vain Rinkebyssä, vaan koko Ruotsissa, Gadinis sanoo.
    .
    – Kaikki muut puolueet huolehtivat vain palkoistaan, ainoastaan ruotsidemokraatit puhuvat totta. Miksi ei puhuta siitä, että omat lapsemme, tytöt ja pojat myyvät itseään? Jos joku puuttuu siihen, sitten on rasisti, Gadinis jyrisee.

    1. Jep. Tuossa sarjassa ei mielestäni asiaa kaunistella ja se yllätti siksi, mutta ei kauhistellakaan. Rikollisuus jyllää mutta ihmisiä niissä lähiöissäkin asuu ja kun ambulanssi tarvii poliisisaattueen turvakseen niin kestäähän sen tulo ja joku kuolee sen takia. Poliisilla on projekti jolla koetetaan parantaa välejä ongelmalähiöiden asukkaisiin ja järjestää harrastustoimintaa josta ei meinaa tulla mitään ja kun alkaa tulemaan niin rikollisuus vie taas voiton. Ei mikään amerikkalainen ”ensin kaikki on huonosti ja sitten puhalletaan yhteen hiileen” -idealismi sarja. Raiskauksia sattuu vähän väliä ja maahanmuuttajia syytellään mutta kun kukaan ei jää kiinni niin eihän siitä varmuutta saada. Ihmisten asenteet tulevat hyvin esille, joku syyttää maahanmuuttajia, toinen olosuhteita. Vanhemmat poliisit ovat usein kyynisiä, nuoremmissa löytyy vielä idealismia. Joku haluaa ymmärtää, toisen mielestä ei auta muu kuin hakata pampulla tai laittaa rautoihin. Tausatlla pyörii välillä kuviteltuja twiittejä joissa syytellään poliiseja. äärioikeistoa ja maahanmuuttajia.

      Poliisi näkee kuitenkin muutakin, esimerkiksi sen miten mielenterveyspotilas ei tahdo saada apua ja häntä pitää koko ajan olla pelastamassa ties mistä katon reunalta.

      Vähän kuin katsoisi poliisit -tosi tv:tä mutta siihen on lisätty draamaa tekemällä poliiseista ja heidän elämästään kerronnan kohteita.

  6. Ruotsin ongelma on myös Suomen ongelma. Olemme naapurimaita, joilla on pitkä yhteinen historia ja jotka molemmat kuuluvat läntiseen, Atlanttiseen maailmaan. Väinö Linnan mukaan tätä länteen kuulumista ei ratkaistu Tali-Ihantalan torjuntataisteluissa, vaan 1200-luvulla Nevajoen taistelussa, jossa Suomi jäi katolisen kirkon vaikutuspiiriin.

    Se mikä Ruotsissa tapahtuu, tapahtuu ennakoimattomalla viiveellä myös Suomessa, joko osittain tai täysin kopioituna.

    Vuonna 2015 myös Suomi sai kokea monikulttuuristajien toiveunen, kun maahan saatiin pyytämättä väestönlisäystä pääsääntöisesti islaminuskoisista maista. Saksan Angela Merkel sanoi: ”Tulkoon holtiton maahanmuutto!” Ja katso, holtiton maahanmuutto tuli.

    Pakolaisia, siirtolaisia, millä nimellä niitä milloinkin kutsutaan, tuntui tulevan ovista ja ikkunoista. Ruotsin valtio avitti parhaansa mukaan Suomen väestönlisäystä kuskaamalla pakolaisia/siirtolaisia junanlastin toisensa jälkeen Haaparantaan.
    Suomesta ei ollut panemaan vastaan tätä yllättävää väestönlisäystä, koska pääministerinä oli kristityn kohteliaisuuden tiivistymä, lestadiolainen Juha Sipilä. Myös monikulttuuristajien aateliin kuuluva Petteri Orpon johtama kokoomus katseli avuttomana, kun Haaparannasta Tornioon marssi nuorien ja nuorehkojen miesten rivistö toisensa jälkeen. No, tavalliset tv-katselija -suomalaiset miettivät, että noon valtaosa sotapakolaisia (mutta miksi ne ovat noin siistin näköisiä niin pukimiltaan kuin muutenkin, eikö reissussa nykyään rähjäännykään (?)), ja naiset ja lapset tulevat sitten myöhemmin, jahka nämä sankarimiehet pääsevät turvasatamaan pakoon kranaatteja, köyhyyttä, mitä nyt ovatkin pakenemassa.

    Myös Timo Soinin johtamat silloiset perusuomalaiset katselivat jokseenkin avuttomina tätä näytelmää. Soini puhkui ja puhisi kääntötakki päällään ja varmaan ymmärsi, että poliittisen salonkikelpoisuuden hakeminen oli mennyt liian pitkälle, mutta tehty mikä tehty. Jos hajoaa niin hajoaa.
    Näin Suomi sai pyytämättä lujasti ulkomaalaisia moniosaajia, piti olla lääkäriä, insinööriä, jos jonkin sortin eksperttiä, mutta taisi melko nopeasti paljastua, että saatiin kosolti koneinsinöörejä ja kulttuurinrikastajia, joista yksi nuori mies kiitti henkilökohtaisesti pääministeri Sipilää (Sipilän pakolaisten käyttöön lupaama Kempeleen talo) raiskaamalla Kempeleessä alaikäisen suomalaistytön.
    Tämmöistä soon näköjään kun kurkunleikkaajat ja kannibaalit päästetään irti. tarkoitan sekä konkreettisesti että vertauskuvallisesti.

    https://pt-media.org/2021/03/07/turvapaikka-aktivistit-kokevat-sympatiaa-vetlandan-puukkoafgaania-kohtaan/

  7. Lassen kirjoituksen tapaisia mielipiteitä -tosin paljon lyhyemmin – tuossa sarjassa näkyy välillä kuvitelluissa twiiteissä joita ihmiset lähettävät luettuaan jostain järkyttävästä tapahtumasta, esimerkiksi raiskauksesta.

  8. Oliko Turussa 2017 Allahin nimeen tapahtunut puukkoisku, jossa kuoli 2 ihmistä ja vammautui kahdeksan ihmistä, kuviteltu juttu?
    Oliko myös Kempeleen tapaus 2015, jolloin 17 vuotias turvapaikanhakija raiskasi 14-vuotian tytön, kuviteltu twiitti?
    Entä 2018 Oulussa tapahtuneet alaikäisiin tyttöihin kohdistuneet seksuaaliset hyväksikäytöt (raiskaus, videoiminen), joihin olivat syyllistyneet ulkomaalaistaustaiset miehet, olivatko nekin mielikuvituksen tuotosta? Nämä nyt päällimmäisenä.

    Että osaavat ne kanta-asukkaatkin!
    Sitä minäkin.

    1. Ettäs mitä? Tuossa sarjassa, joka on fiktiivinen, on fiktiivisiä ”Lasse Kalloja” jotka twiittaavat samaan tapaan kuin sinä kirjoitat. Ne twiitit ovat ihan kuvitteellisia kuvitteelisista tapahtiumista koska sarja on fiktiivinen. Mutta fiktio voi olla lähellä todellisuutta. Eihän Tuntematon sotilaskaan perustu täysin tositapahtumiin mutta on silti fiktiona lähellä sitä mitä tapahtuu. Esimerkiksi tuossa sarjassa jihaditinen isku Tukholmassa ja pommi-isku Malmössä. Ei niitä oikeasti tapahdu mutta ne on kuitenkin otettu siitä mitä tapahtuu oikeasti ja samoin ihmisten reaktiot.

      Mutta turhaanpa minä tässä kenellekään paasaan jos ei ole mielenkiintoa k.o. sarjaa katsoa. Vähän kuin kertoisi Havukka ahon ajattelijasta ja joutuisi kiistelemään siitä millainen työllisyystilanne on Kainuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *