Nykyään pitää olla tarkka kaikessa

En vaan ymmärrä mikä saa sellasen leipomon kun fazer tuomaan meille leipää Ruotsista

Leivät oli leivottu fazerin omalla nimellä ja logolla Ruotsissa

Mitenkä tuon hiilijalan jäljen käy taitaa kasvaa melkoisesti vahinko etten huomannut kaupassa sinne olis jäänyt kaupan hyllyyn

Nyt meni roska koriin kaippa bio jätteeksi hyväksytään noinkin voi käydä

No maanantaina saa uutta leipää  on vaan pakasteesta otettava sulaan huomenna

On se vaan kumma juttu onko meillä jopa leipoja pulakin noinkin asian voi käsittää

Mutta halvemmaksi ei tuo tule Ruotsissa leipoa jotenkin tuntuu asioiden karkaaminen käsistä

No oppi tuntina tuokin nyt meni kiitos fazer avasit silmäni seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

15 vastausta artikkeliin “Nykyään pitää olla tarkka kaikessa”

  1. Noin vaan voi käydä jos ei ole tarkkana mitä ottaa hyllystä terv tepivaari

  2. Se on suuryrityksillä tavanomaista, että esimerkiksi ruisleipä meille tulee Balttiastakin, lihaa Puolasta jne. Hyvänä esimerkkinä esim Oululainen ja Fazer; leivonnaiset tehdään siellä missä raaka-aine on lähellä ja työvoima halpaa.
    Pääomarakenteesta ja osakeomistuksista jo saa viitteitä siitä, minne veroeurot liukenevat.

  3. Mistähän Lidln hapanjuurileipä on tullut, kun paketissa ei lue leipojaa, vaan juuri paistettu. Ostin kokeeksi yhden.
    …eli on tullut varmaan jostain kaukaa Saksasta pakastettuna ja nostatettuna, paistettu ja pakattu vain paikan päällä.

  4. Oli juuri aamupöydässä Vaaleaa Hapanjuurileipää (Fazer), tuoretta suoraan lämpimänä kaupasta. Juureva maku ja rapea pinta. Alusta asti käsin leivottu. Ei leivinhiivaa ja lisäaineeton. Todella hyvää.

    1. Nuo paistopisteleivät; aamusella tulee ties missä valmistettu pakastetaikina, sitten nämä ”leipurit käsin” leipovat erilaisia leivonnaistuotteita. paistetaan marketin uunissa, lopputulos käsin leivottu tuore leipä.
      Minä en luota kuin meillä tehtyyn leipään, sen kiertokulun tiedän.

      1. Nuot kaksi kauppaa missä olen nähnyt kuinka leipuri pistäää jauhot itse koneeseen ja tekee sen taikinan olen aika varma ettei ole ulkoa tuotuna
        mutta niitä ei ole Tampereella kun kaksi leipuria joissa noin on muut paistopisteet kierrän kaukaa koska ne tekee kaiken pakasteesta
        Jauhoista en tiedä mistä ovat tuskinpa Suomesta terv tepivaari

          1. Sekä on hyvää, toisaalta rahaa jää yrittäjälle ja heidän työntekijöillä työt säilyy kylällä.

  5. Katson tarkemmin mitä leipää ostan jotenka harvoin ostan näitä paistopisteiden tuotteita
    on pari kauppaa missä näen itse leipurit työnsä parissa siellä on taikina koneet käynnissä
    Jauhoja ne voi olla mistä vaan useimmiten ovatkin muualta kun Suomesta
    Tuo merkki jolla Suomessa tuotteen valmistusmaa merkataan on aika laaja kun lukee valmistettu EUUSSA terv tepivaari

  6. Samoin tekee Kalevan prisma leipurina Fazer ja Turtolan citymarket jossa tuo elonen on leipojana alusta asti eli tekee taikinasta asti paikalla itse terv tepivaari

Kommentoi