Luin tänään iltapäivällä Iltalehdestä hämmästyttävästä tapauksesta. Keskustan eduskuntaryhmän uusi puh.johtaja Juha Pylväs sanoi omilleen eduskuntaryhmän kesäkokouksessan Seinäjoella: ”Kyllä me tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta. Sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita emme tarvitse.”

Tällainen retoriikka on epätyypillistä maltilliselle keskustalle. Termiä ovat käyttäneet lähinnä perusuomalaiset. (Lähde Iltalehti25.8.2021.)

Varmuuden vuoksi katsoin maikkarin iltaseitsemän uutiset, Ylen puoliyhdeksän iltauutiset ja vielä maikkarin iltakymmenen uutiset. Jokainen uutislähestys vahvisti ltalehden uutisen todeksi.

Mikä tässä sitten hämmästytti minua ja useamman tv-kanavan uutisten koostajia ja sen perusteella monia muitakin suomalaisia?

Tietenkin se, että muidenkin puolueiden kansanedustajat kuin perusuomalaisten, uskaltavat kaikesta vihapuhe- ja maalituslänkytyksestä huolimatta ilmaista kantansa pakolais-ja turvapaikkapolitiikasta tarvittaessa selkeällä kielellä.