Hämmästyttävä tapaus – Keskustan eduskuntaryhmän uusi puh.johtaja Juha Pylväs puhui loisivista elintasosurffareista

Luin tänään iltapäivällä Iltalehdestä hämmästyttävästä tapauksesta. Keskustan eduskuntaryhmän uusi puh.johtaja Juha Pylväs sanoi omilleen eduskuntaryhmän kesäkokouksessan Seinäjoella: ”Kyllä me tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta. Sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita emme tarvitse.”

Tällainen retoriikka on epätyypillistä maltilliselle keskustalle. Termiä ovat käyttäneet lähinnä perusuomalaiset. (Lähde Iltalehti25.8.2021.)

Varmuuden vuoksi katsoin maikkarin iltaseitsemän uutiset, Ylen puoliyhdeksän iltauutiset ja vielä maikkarin iltakymmenen uutiset. Jokainen uutislähestys vahvisti ltalehden uutisen todeksi.

Mikä tässä sitten hämmästytti minua ja useamman tv-kanavan uutisten koostajia ja sen perusteella monia muitakin suomalaisia?

Tietenkin se, että muidenkin puolueiden kansanedustajat kuin perusuomalaisten, uskaltavat kaikesta vihapuhe- ja maalituslänkytyksestä huolimatta ilmaista kantansa pakolais-ja turvapaikkapolitiikasta tarvittaessa selkeällä kielellä.

25 vastausta artikkeliin “Hämmästyttävä tapaus – Keskustan eduskuntaryhmän uusi puh.johtaja Juha Pylväs puhui loisivista elintasosurffareista”

 1. Melkoisen opportunistisen tuntuinen ja maalin ohi mennyt puhe kun ”loisivia elintasosurffareita” ei ole näköpiirissä. Olisi saninut sen silloin kun Sipilä tarjosi taloaan.

  1. Lausuma olisi tuolloin ollut turhan osoitteleva. Nyt Pylväs puhui periaatteellisesta asenteesta.

  2. Olisi pitänyt vaatia rajalle tarkastuksia, ettei yksikään natsi tai rasisti astuisi valtakuntaamme.

 2. Mikäli J.Pylväs ei joudu sanoistaan syytteeseen , niin ehkä silloin hölmömmätkin heräävät sananavapauden tilaan Suomessa, tai sitten eivät herää…

 3. Pylväs valitsi sanansa huonosti. Teki karhunpalvelusta asialle jonka koki ongelmana

  1. HK: Jos ihmisvihaa tutkittaisiin, niin sijoittuisit vihaisimpaan kolmannekseen.

 4. Raija Toiviaisen pikaisia toimia odotellessa.

  Huvittavaa näissä tämänkaltaisissa uutisoinneissa on se, että ensimmäisenä toimittajat rientävät kysymään, että onko lausuman tekijän tarkoitus kalastella perussuomalaisten tontilla.

  Tietoisesti halutaan luoda kuvaa, että vain ja ainoastaan perussuomalaiset näkevät tietyn osan maahanmuuttoa ongelmana. Kuitenkin samoin ajattelevia on muissakin puolueissa.

  Ehkä ei nyt kuitenkaan Vihreissä eikä Vasemmistoliitossa, jotka haluavat tehdä Suomesta globaalin sosiaalitoimiston.

 5. Kyllähän se herättää hämmästystä ja ihmetystä, jos joku vaikuttajahenkilö uskaltaa nykyisenä orwellilaisen uuskielen aikana sanoa suomeksi, ettei keisarilla ole vaatteita.

 6. Tänään ei tullut emännän kanssa lähtöä puolukkametsään, kun emännälle tuli hoitoon pikkupirpana, jolla sananvarasto on kasvanut kovasti sitten viime kerrasta. Ja kyllä noita puolukoitakin rupeaa olemaan jo vaikka kuinka.
  Senpä vuoksi, kun oli aikaa, kävin katsomassa mitä Uuden Suomen puolella näkyy. Uusi Suomihan vaatii blogaajiltaan nimen ja valokuvan naamakertoimesta. Ainakin tämänkertaisten US:n blogaajien tunnistettavuus oli ihan ok.
  Jk. Luin, Marko, myös sinun juttusi. Ihan jees minun mielestäni.

 7. Twitterin kertomaa.

  ”Kepussa on tapahtunut edistystä. Uuden ryhmäpuheenjohtajan selkärangan vetelöityminen kesti kokonaisen vuorokauden!
  Jani Mäkelä, kansanedustaja (ps), Suuren valiokunnan 1 varapuh.johtaja.”

  ”Kuten olen niin monesti todennut, Suomeen ei fiksu työvoima tule koska.
  – Palkka
  – verotus
  – Ruoan hinta
  – Asumisen hinta
  – Säät
  – Sijainti
  – kieli
  – Kulttuuri
  Jari Enckell, Päivän byrokraatti.”

 8. Keskustan eduskuntaryhmän puh.johtaja Juha Pylväs sanoi: ”Kyllä me tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta. Sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita emme tarvitse.”

  *
  IS, 25.8.2021
  ”Loisivia elintasosurffareita” paheksunut Juha Pylväs ei pakita sanoistaan: ”Tämmöisiä me ei haluta tänne”

  IL 27.8.2021
  ”Loisivista elintasosurffareista” puhunut keskustan Juha Pylväs pahoittelee sanavalintaansa

  ’*************************************************************************

  Hmm.. Mitä tapaus osoittaa? – kepu on vihervasemmiston aatteiden vanki, vai?

 9. Siltä näyttää.
  Apostoli Paavali on sanonut: ”Nainen vaietkoon seurakunnassa.”
  Tätä on selitelty siten, että Paavali tarkoitti että naiset tunneherkempinä kuin miehet häiritsevät tärkeitä kokouksia ja palavereita.
  Olisiko Paavali tarkoittanut vähän muutakin.

  Historioitsija Herodotos sai kuulemma melkoisen kulttuurishokin, kun hän matkusti Egyptiin. Hän kertoi, että siellä kaikki on mullin mallin, naiset käyvät kauppaa ja miehet istuvat kotona kutomassa sukkaa!
  Ehkä tämä kantautui myöhemmin Makedonian prinssi Aleksanterin korviin, ja kun Aleksanterista tuli kuningas, hän kävi valloittamassa Egyptin ja pistämässä siellä vähän järjestystä asioihin.

 10. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008222641.html

  Josko tuo keskustan selkärankansa vuorokaudessa menettänyt Juho Pylväs onkin pelimiehiä ja oli suunnitellut homman tarkkaan: esimerkin voima. (Vaikka peruikin puheitaan, tiesi että internet ei unohda ja uumoili kansan ymmärtävän ettei hän ole keskustassa suinkaan ainoa, joka haluaa vihersosialistisen Saarikon pois puheenjohtajan paikalta).
  Tuo että valtamediassa on lähdetty puolustamaan orwellilaisen uuskielen käyttöä (linkki), puhuisi sen puolesta.

  En tietty tarkoita, että tänne tulijoita ja täällä olevia ulkomaalaisia ja ulkomaalaistaustaisia pitäisi ruveta kutsumaan alatyylisillä nimityksillä. Se ei ole fiksua ja se ei toimi kuin huonosti. Mutta kyllä loisivia elintasosurffareita pitää uskaltaa kutsua oikeilla nimillä, ainakin silloin kun se on tarkoituksenmukaista.

 11. Kyseisen Kauppalehden jutun kirjoittanut Katja Okkonen on pannut Etlan Kangasharjun nöyristelemään kunnolla poliittisen korrektiuden jumalan edessä.
  Aika näyttää, lähteekö pallo pyörimään.

 12. ”Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs pahoittelee kohua aiheuttanutta sanavalintaansa Facebook-päivityksessään.

  Pylväs puhui eilen keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella. Hän kuvaili puheessaan osaa maahanmuuttajista ”sosiaaliturvalla loisiviksi elintasosurffareiksi”.

  – Totesin, että pakolaisia pitää auttaa. Afganistanin tapauksessa ensisijaisesti lähialueilla. Totesin, että tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeen tulevia osaajia ulkomailta. Totesin, että sosiaaliturvaa väärinkäyttäviä sen sijaan emme tarvitse, Pylväs kirjoittaa.” – Suomenmaa 26.8.2021.
  ——————————————–
  Kenelläkään ei ole mitään sitä vastaan, että otetaan maahan sotapakolaisia tai muita hädänalaisia. Mutta mihin Suomi tarvitsee rintamakarkureita ja muita heittiöitä (versus vuosi 2015), jotka ovat jättäneet naiset, lapset, siviilit sodan, terrorin ja hirmuhallinon armoille?

 13. https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348

  Pauli Vahteran mukaan humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa. Vahtera julkisti 3-osaisen laskelmansa Iltalehden blogissaan tiistaina ja keskiviikkona.

  Pauli Vahtera arvostelee sitä, etteivät hallitus ja virkamiehet ole pystyneet tai halunneet tehdä vastaavanlaista laskelmaa.

  Suomessa on kymmeniätuhansia hyväpalkkaisia virkamiehiä, jotka eivät ole pystyneet laskemaan yhteiskunnallisesti näin tärkeän asian, maahanmuuton, aiheuttamia kustannuksia julkiselle taloudelle.
  (Jk. Artikkelin tiedot ovat vuodelta 2019. En löytänyt tuoreempaa näin kattavaa laskelmaa.)

  1. Laskelman tekeminen edellyttää paitsi kykyä myös halua tehdä sellainen.
   Poliittisetapinat eivät sellaista halua tehtäväksi ja poliittiset virkamiehet eivät siksi sellaista tee.

 14. ”Maahanmuutto puhuttaa suomalaisia, erityisesti humanitäärinen maahanmuutto. Kun puhumme humanitäärisestä maahanmuutosta, puhumme turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, emme esimerkiksi työperäisestä maahanmuutosta.

  Iltalehti uutisoi viime viikolla (IL 7.3.) KHT-tilintarkastaja, ps-taustaisen Pauli Vahteran laskelmasta, jonka mukaan humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa.

  Se on kova luku. Lukua voi verrata vaikkapa Suomen valtion kuluvan vuoden budjetin 55,5 miljardin euron loppusummaan.

  Mutta onko se oikea luku?

  Jos allekirjoittaneelta kysytään, vastaus kuuluu: en tiedä.

  Mutta ei sitä tunnu tietävän kukaan muukaan. Vaikuttaa siltä, etteivät poliitikot ja virkamiehet ole edes halunneet selvittää asiaa.” – Lainaus on Iltalehdestä 14.3.2019 otsikolla ”IL- Analyysi:
  Turvapaikanhakijoiden kustannukset ovat Suomessa suuri mysteeri – ”On yritetty useaan otteeseen selvittää.” (Iltalehden artikkelin kirjoittanut Mika Koskinen.
  ——————————————-

  Etlan Toimitusjohtaja Aki Kangasharju on kirjoittanut kolumnin 27.8.2021 otsikolla ”Kuka surffaa ja miksi?”. Toimittaja Katja Okkonen on taasen lainannut em. kolumnia ja kirjoittanut siitä artikkelin Kauppalehteen ja pannut otsikoksi räväkästi ”Aki Kangasharju: Ovatko elintasosurffareita sittenkin suomalaiset itse?”
  Kumpikin kirjoitus on tehty vastineeksi keskustan Juho Pylvään puheelle Seinäjoella 25.8., jossa puheessa Pylväs on rohjennut käyttää sanoja ”loisivat elintasosurffarit”.

  Etlan Aki Kangasharju sekoittaa kolumnissaan työperäisen ja humanitäärisen maahanmuuton (Ilmeisesti tahallaan) eikä hän esitä tietämätöntä Suomen maahanmuuton kustannuksista. Ei hän mitään euromääriä esitä, mutta prosentteja ja prosenttiyksiköitä kylläkin ja kirjoituksensa loppuun lähdeviitteet, joita on 11 kpl, joista 8 englanninkielistä ja 3suomenkielistä joiden lähteiden tarkoitus on osoittaa tyhmällekin lukijalle, kuinka edullista ja suorastaan välttämätöntä maahanmuutto on Suomelle. Sic!

  Miksi Kangasharju ei ole vastinekolumnissaan pysytellyt humanitäärisessä maahanmuutossa? No hyvänen aika sentään, sehän olisi vesittänyt koko artikkelin!

 15. Eliitti taisi säikähtää tosissaan keskustan Juho Pylvään sanoja ”loisivista elintasosurffareista”. Pylväs toki pahoitteli seuraavana päivänä sanavalintojaan, mutta itse asiassa hän ei pakittanut vähääkään.

  Tänään 29.8. Etlan Kangasharjun vastinekolumni J. Pylvään ”surffareille” on Iltalehdessä toimittaja Heini Kilpamäen sopivasti muokkailemana, otsikkoa myöten ”Matalasti koulutetut maahanmuuttajat ovat useammin töissä kuin suomalaiset verrokkinsa – Etlan Kangasharju ”poliitikot lietsoneet pahaa verta”. – ja näkyy tämä Kangasharjun pääosin kansanedustajille tarkoitettu pelottelupläjäys olevan myös twitterissä, ja todennäköisesti Kangasharjun kirjoitusta lähdetään kierrättämään tarpeen mukaan.

  Afganistanin tilanne saa niin eliitin kuin rahvaankin uumoilemaan, että Afganistanin tapaus voi laukaista samansuuntaisen pakolaistulvan kuin vuonna 2015. Kuka tietää vaikka niin suuren, että eliitin kaavailema väestönvaihto Euroopassa voidaan viedä loppusuoralle.

 16. Mikko Hyvärinen.
  ”Kangasharju on lähtenyt maahanmuuttopropagandaan mukaan. Ei sitten kehdannut mainita sitä tosiseikkaa kuinka suuri osuus korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia Suomeen tulee vs huonosti tai ei ollenkaan koulutettuja maahanmuuttajia. Ei tarvitse vilkaista kuin tilastoa niin näemme mitkä ovat nämä ongelmaryhmät, eli lähi-idästä saapuneet, Afrikan sarvi, Afganistan, tietyt Afrikan maat jne. Toki koulutetut maahanmuuttajat tarvitsevat vähemmän sosiaaliturvaa tuo nyt on itsestäänselvä asia, mutta nämä ryhmät ovat lähinnä muista EU-maista tulleita sekä venäläisiä, jokunen Yhdysvalloista asti.
  ”Pakenevat henkensä edestä”? Suurimmat ryhmät jotka
  Välimeren yli saapuvat, tulevat Nigeriasta, Togosta, Ghanasta, Bangladeshista, Tunisiasta…mitä sotaa näistä maista tulevat pakenevat, Kangasharju? Kuinka on mahdollista, että ns. pakolaisista käy säännöllisesti kotimaassaan lomailemassa sekä silpomassa tyttäriään johon ei tällä eikä edellisillä hallituksilla ole ollut munaa puuttua?”

  Edellä oleva on kommentti Verkkouutisten artikkeliin 27.8.2021. Artikkelin otsikko ”Etlan toimitusjohtaja: Ovatko suomalaiset itse elintasosurffareita”? Artikkelin kirjoittsnut Suvi Hautala.

 17. ”Poliisi tutkii, syyllistyikö Keskustan kansanedustaja Juha Pylväs rikokseen tämän puhuttua puolueen kesäkokouksessa ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista”. Rikosnimike lienee kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

  Pylväs on jo ehtinyt julkisesti pahoitella sanojaan, mutta se ei ole estänyt innokasta vihapuhepoliisia aloittamasta tutkintaa. Toistaiseksi kyse on vain selvityksestä, onko rikosta tapahtunut. Asia selvitetään varmuuden vuoksi, jotta ”vihapuheesta” saataisiin enemmän oikeuskäytäntöä tulevaisuuden tuomioita varten.” – Verkkolehti Partisaani 10.9.2021.

  Etlan Aki kangasharjun propagandakirjoitus ”Kuka surffaa ja miksi?” on ilmeisesti kiertänyt Suomen kaikki vähänkin merkittävät päivälehdet. Maaperä on muokattu. Nyt vain odotellaan milloin Raija Toiviainen päästetään irti.

Kommentoi