Onko tämä ennenaikainen aprillipila?

25.3.2020 julkaistiin kansalaispaneelin sananvapausraportti. Kuntaministeri Sirpa Paatero haluaa some-agentteja, antitrollien armeijaa ja ilmianto-organisaatiota kyttäämään vihapuhetta verkossa.
Tämä tällainenhan on tuttua kommunistisissa diktatuureissa.
Mutta eikö Suomi ole demokraattinen valtio, jossa sananvapaus, demokratian kulmakivi on toiminnassa ja voimissaan? On ainakin toistaiseksi, muttei ole kauan jos tällaiset ilmianto-organisaatiot toteutuvat.

Suomen laissa on jo nykyisellään kaikki tarpeelliset pykälät ja elementit mitä julkisesti voi sanoa/kirjoittaa lain puitteissa.

Vihapuhetta/maalittamista on jankutettu tasaiseen, tappavaan tahtiin jo pitkään tarkoituksena pehmittää maaperä, jotta vihapuhe kirjattaisiin lakiin. Tämän vihapuheen/maalittamisen kirjaamisella lakiin on vain yksi tarkoitus: – se, ettei kansa voisi arvostella poliittisia päättäjiä.
Jos tähän päädytään – hyvästi sananvapaus ja tervetuloa orwellilainen dystopia!

”Kaikkia voi huijata jonkin aikaa, joitakin voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa.”
———————————
Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat, Suomen uutiset, Twitter.

9 vastausta artikkeliin “Onko tämä ennenaikainen aprillipila?”

 1. Mä sain kuukausi sitten facebookin ylläpidolta varoituksen yhdestä juutalaiskommentista, vaikka laitoin sen huumorilla. Sen jälkeen olen ollut siellä varovaisempi, sillä seuraavasta voipi tulla porttikielto.

 2. Valitettvasti ei ole aprillipila.
  Nämä sensuurin kannattajat ajavat väkisin tilannetta, missä kenet tahansa saa tuomiolle epämieluisten mielipiteiden ja tosiasioiden esittämisestä.
  Vihapuhetta eitoistaiseksi ole kukaan kyenyt määrittelemään lakien edellyttämällä tavalla niin, että se olisi yksikäsitteisesti ymmärrettävissä eikä se liene näiden tavoitekaan.
  Tavoite on vaimentaa ja sensuroida valvojien mielestä epämiellyttävää kannanottoa eli lähenemme George Orwellin 1984 -maailmaa pahasti.

 3. Minä yritän ymmärtää tätä. Siis todella yritän.

  Mutta ongelma on vähän sama kuin rasvapalon kanssa. Tuli (=metafora netin ongelmasisällölle) on kieltämättä todella kuuma ja jotain pitäisi tehdä. Vesiämpäri (=ehdotetut ratkaisut) tuntuu helpolta ja lähellä olevalta. Vaan kukaan ei muista tuossa hädässä, että sen vesiämpärin viskaamisen jälkeen rasva räjähtää joka puolelle.

  Jos korjaamme demokratian tavalla, joka tekee siitä diktatuurin, väitän että lapsi meni pesuveden mukana.

 4. ”Valtiovarainministeriön, oikeusministeriön ja Åbo Akademin yhteistyönä on laadittu raportti suomalaisen kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksistä sananvapauden näkökulmasta.” – MTV3 uutissivusto.

  Miksi ”kansalais”paneelista ei käytetä sen oikeampaa nimeä ”viranomaispaneeli” tai ”toveripaneeli”?

 5. Minusta kupletin juoni on päivänselvä. EU ja Sanna Marinin johtama Suomi pyrkivät kaikin tavoin ja kaikin voimin tukkimaan kansalaisten suut, jotta päästäisiin itse asiaan eli rakentamaan korvikeneuvostoliittoa eli EU:n liittovaltiota.
  ————————————–

  Raporttiin on perehtynyt myös oikeustieteen tohtori ja kirjailija Jarkko Tontti.

  – On hyvä asia, jos sananvapauteen ei ole tulossa lisää rajoituksia. Suomessa niitä on poikkeuksellisen paljon eurooppalaisessa mittakaavassa, Tontti sanoo.

  Tontti suoltaa kritiikkiä paneelin luomalle raportille.

  – Kun luin raportin, niin kieltämättä heräsi monia vakavia kysymyksiä. Vihapuhe on termi, jota on täysin mahdoton määritellä, eikä sitä edes yritetä määritellä tässä raportissa – se vain tuomitaan. Tämä on vihapuhehysteriaa, jos suoraan sanotaan. Sillä perustellaan lain kiristyksiä, joita kyllä on ihan oikeasti valmisteilla.

  – Toivoisin oikeasti, että tällaisia tutkimuksia ei enää tehtäisi

  Tontin mielestä lainkohdat kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja rikokseen yllyttämisestä ovat jo selviä.

  – Mihin tarvitaan tällaista täysin politisoitunutta väljää termiä ”vihapuhe”, joka on mahdoton määritellä? Tontti kysyy. – Lainauksen lähde: MTV3 uutiset 30.3.2021 verkkosivusto otsikolla ”Oikeustieteen tohtori suoltaa kritiikkiä vihapuheen vastaiselle paneelille ”Tämä on hysteriaa” – Uutisaamussa pohdittiin, onko lakimuutokselle tarvetta.”

 6. Ehdottaisin punaisen Valpon uudelleen perustamista tämän hallituksen aikana, sehän olisi kansalaiselle helpompaa kun saa syytteen niin tietää kuka on perässä. Jokaisen puhelinta pitäisi kuunnella ja seurata nettiliikennettä, myös pakolliset kotitarkastukset pakollisiksi ettei löydy mitään hallituksen vastaista materiaalia, kyydityksiä P-Koreaan jos ei kansalainen tottele. Kaikkien pitää heiluttaa vappuhuiskaa ja juhlia ikuista vappua, työläisten juhlaa… (Huom huumorilla 😁🤪🤣)

  Todellisuudessa tämä voisi kelvata joillekin vallanpitäjille oikeasti…

Kommentoi