Ruotsissa maahanmuuttokriittisiltä suljetaan pankkitilit

Maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat ovat saaneet tottua siihen, että heiltä suljetaan sosiaalisessa mediassa suut.
Mutta nyt maahanmuuttokriittisiltä suljetaan myös pankkitilit. Pankit vetoavat rahanpesun vastaisiin EU-direktiiveihin.
Ruotsidemokraattien kansanedustaja on tehnyt kirjallisen kysymyksen pankkien harjoittamasta poliittisesta syrjinnästä.
—————————–
Lähde: Suomen Uutiset 21.1.2021, artikkelin otsikko sama kuin tässä.
————————————————————
Orwellilainen dystopia ei kun lähenee.

14 vastausta artikkeliin “Ruotsissa maahanmuuttokriittisiltä suljetaan pankkitilit”

 1. Maahanmuuttoaiheisiin uutisiin keskittynyt ruotsinkielinen Fria Tider -nettilehti uutisoi vuodenvaihteessa, että Swedbank on sulkenut Tallinnassa pääkonttoriaan pitävän lehden yritystilin Virossa sekä lehden päätoimittajan yksityistilin Ruotsissa. Päätoimittaja Widar Nord kertoo olleensa Swedbankin asiakas jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

  Swedbank vetosi ”puutteelliseen asiakastuntemukseen” sulkiessaan tilit. Rahanpesun vastainen lainsäädäntö edellyttää, että pankilla on oltava riittävä asiakastuntemus. Pankilla täytyy henkilötietojen lisäksi olla riittävät tiedot muun muassa asiakkaan toiminnasta, taloudellisesta asemasta ja varojen alkuperästä.

  Rahanpesusta ei mitään todisteita

  Päätoimittajan Nordin mukaan Swedbank ei ole kuitenkaan väittänyt, että hän tai Fria Tider -lehti olisi syyllistynyt rahanpesuun. Widar Nord vei asian Tukholman käräjäoikeuteen, jossa tuomari alustavasti vahvisti pankin päätöksen pitää tilit suljettuina.

  – Voi olla toivotonta yrittää saada oikeutta sosiaalidemokraattista pankkia vastaan ruotsalaisessa tuomioistuimessa, Nord sanoo.

  Jos lehdellä ei ole pankkitiliä, sen toiminta joudutaan ennen pitkää lopettamaan, Nord toteaa. Hän korostaa, että hän tai Fria Tider -lehti ei ole syyllistynyt rahanpesuun tai terrorismin tukemiseen, joten pankilla ei pitäisi olla laillista syytä tilin sulkemiseen. Lehden tulot tulevat tilausmaksuista, joiden alkuperä pystytään todistamaan.

  Asian käsittely Tukholman käräjäoikeudessa on vielä kesken. Valmistelevassa istunnossa Swedbankin edustaja ihmetteli muun muassa sitä, miksi Tallinnassa nykyään asuva Widar Nord haluaa ruotsinkieliselle lehdelleen tilin ruotsalaiseen pankkiin.
  —————————————–
  Lainauksen lähde sama kuin avauksessa.

  1. Fasistisessa eu-liittovaltiossa kaikki tulee olemaan huonomin, paaljon huonomin.
   Sananvapaus on pakko lopettaa, muuten naapurit olisivat toistensa kurkuissa alvariinsa ja muodostaisivat uhkan diktatuurille.

 2. Ehkä eniten tässä huolestuttaa, paitsi länsimaisen demokratian tila, myös se, että Suomi tahtoo ennakoimattomalla viiveellä mennä Ruotsin perässä asiassa kuin asiassa.

  Näyttää siltä, että globalistit ovat panneet ison remmin päälle.

 3. Myös kirjankustantamon tili suljettiin

  Aiemmin pankkivaikeuksiin on joutunut omaa kustantamoaan pyörittävä Daniel Friberg. Swedbank irtisanoi myös hänen tilinsä vedoten ”puutteellisiin asiakastietoihin”. Kun Friberg tarjoutui toimittamaan pankille kaikki mahdolliset tiedot, pankki ei halunnut ottaa tietoja vastaan vaan ilmoitti, että tili pysyy joka tapauksessa suljettuna.

  Fribergin kustantamo on julkaissut muun muassa satiirisen kirjan ”Yhdessä olemme heikkoja”, jossa pilkataan sosiaalidemokraatteja. Kirjan kannessa on Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson, joka on sosiaalidemokraatti. Persson on myös Swedbankin hallituksen puheenjohtaja.

  Ruotsidemokraattien kansanedustaja Björn Söder on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen pankkien harjoittamasta poliittisesta syrjinnästä. Söder pitää pankkien toimintaa loogisena jatkona somejättien harjoittamalle opposition vaientamiselle.
  ——————————————
  Lähde sama kuin avauksessa.
  —————————————————————————————-
  Suomessa Kiuas Kustantamon osallistuminen Helsingin kirjamessuille estettiin vuonna 2018. Kirjamessut ilmoittivat kylmän rauhallisesti, että koska Kiuas Kustantomon kustannustoimittajana toimiva Timo Hännikäinen päätoimittaa verkkolehtilehti Sarastusta, jossa julkaistaan rasistista sisältöä, Kiuas Kustantamo ei osallistu kirjamessuille, piste.
  Timo Hännikäinen vaati Suomen Messut Osuuskunnalta sopimusrikkomuksesta vahingonkorvausta. Neuvotteluiden jälkeen osuuskunta maksoi kertakaikkisena korvauksena Kiuas Kustantamolle 2000 euroa – peräti.

  Olen käynyt useinkin verkkolehti Sarastuksen sivulla ja mitään rasisismiin vivahtavaakaan en ole siellä huomannut, sen sijaan varsin laadukkaita artikkeleita kylläkin.
  Kiuas Kustantamo ilmoittaa, ettei se edusta mitään puoluetta, järjestöä tai tarkoin määriteltyä ideologiaa.

  Mark Twain on lohkaissut:”Kynällä on kaadettu enemmän valtaistuimia kuin miekoilla ja tykeillä.”

 4. Mitäpä erikoista tuossa on? Johan wikileaksiltakin suu suljettiin korttifirmojen toimesta. Wikileaks saattoi olla jopa hyvä. Äärieoikeistohihhuloinnissa ei ole mitään hyvää. Twitter pisti Trumpin pihalle. Onpas herra kallon kirjallinen maku huono.

 5. Nuo tilien jäädytys pitäisi tehdä kaikissa maissa niin saadaan raha hanat kiinni koska monasti siinäkin on kyse huumerahoista joilla rahoitetaan hyvin kyseen alaista toimintaa terv tepivaari

 6. Mikään hihhulointi ei ole hyvää, vaikka tietyn aatesuunnan hihhulointi onkin sitä parempaa hihhulointia.

 7. Puolalta EU vaati tuomioistuinten riippumattomuutta poliittisista elimistä – ei Ruotsilta

  **************************************************************************************
  Ote artikkelista:
  ”Voi olla toivotonta yrittää saada oikeutta sosiaalidemokraattista pankkia vastaan ruotsalaisessa tuomioistuimessa, Nord sanoo.”
  *
  Linkki blogin avauksen pohjana olevan artikkeliin

  https://www.suomenuutiset.fi/ruotsissa-maahanmuuttokriitikoilta-suljetaan-pankkitilit/

  *

  Ruotsindemokraattien kansanedustaja Björn Söder on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen pankkien harjoittamasta poliittisesta syrjinnästä. Söder pitää pankkien toimintaa loogisena jatkona somejättien harjoittamalle opposition vaientamiselle

  https://twitter.com/bjornsoder/status/1351074340880723968

 8. Aika hyvä idea. Niinhän monet maat ja pankit panevat järjestöjä, oligarkkeja ja maitakin boikottiin, jos toimivat lakia ja ihmisoikeuksia rikkomalla.

 9. Aina löytyy joukko ihmisiä, jotka ovat valmiita kieltämään ”väärät” mielipiteet ja jopa ottamaan käyttöön hyvin kyseenalaiset keinot.

  Nyt nämä ”hyväihmiset” haluavat varmaan sulkea Tanskan pois kaikesta keskinäisestä kanssakäymisestä ja jäädyttää Tanskan rahavarat, koska Tanskan pääministeri julistaa Tanskan tavoitteena tulevaisuudessa olevan nolla maahanmuuttajaa.

  1. Juha U, kyllähän monien ”hyväihmisten” ulostuloissa kuuluu ne kuuluisat 30-luvun kaiut.

  2. Ettei vaan armeijamme ylipäällikkö vaatisi Tanskalta ”tehokasta katumista” tai muuten rupee ropiseen.

Kommentoi