Sensuuri-Suomi: Suomalainen kirjakauppa veti Mikko Paunion kirjan pois myynnistä

Uuden Suomen Puheenvuoro sensuroi jälleen Mikko Paunion kirjoituksen! Mikon luvalla kopioin kirjoituksen tähän blogiini alle.

Uusin kirjani Hourulan väen ilmastovallankumous julkistettiin Työmiehen Tuumaustunnilla syksyllä 2019. Maan mainion kuvituksen kirjaan teki Turun Sanomien entinen pilapiirtäjä Mika Rantanen. Paikalla julkistamistilaisuudessa oli YLE:n uutis- ja ajankohtaistoimitus sekä YLE:n ruotsinkielinen toimitus. Helsingin Sanomista oli paikalla kaksi toimittajaa. He eivät informoineet suurta yleisöä kirjasta lainkaan. Jopa yhden kysymyksen muistaakseni uskalsivat tehdä. Ruotsinkielisen toimituksen edustaja kysyi hieman kierrellen, pilkkaanko sanalla Hourula mielenterveyspotilaita?

Annan kirjassa huumorin avulla tietoa ilmasto-/ympäristöuskonnon historiasta, ideologisista taustoista ja huipennan kirjan kaaren nyt laajalti otsikoihin päässeeseen Elokapinaan, (engl. Extinction Rebellion tai tuttavallisesti XR) tai oikeammin Hourulan väen ilmastovallankumoukseen.

Lyhyesti XR on äärivasemmistolainen potentiaalisesti vaarallinen uskonnollinen kultti, jolla on ollut keskusjohto Isossa Britanniassa ja jonka syntymiseen on mennyt useita vuosikymmeniä. Mitään tekemistä XR:llä ei ole rationaalisen ympäristökeskustelun kanssa.

Kirjaani sai tilata mm. Suomalaisesta kirjakaupasta. Jos kiinnostusta on, kannattaa lukea Suomalaisen Kirjakaupan verkkosivullaan julkaisemat kirja-arviot myös. Tosin se on nyt mahdotonta, koska näyttää siltä, että nämä XR-ääri-ihmiset ovat pelotelleet Suomalaista Kirjakauppaa ja se on vetänyt kirjan pois verkkomyynnistä. Olen lähettänyt tutulleni Otava Median toimitusjohtajalle Timo Kopralle tiedustelun tästä.

Myöskään Prisman verkkokaupasta kirjaa ei enää sensuurin vuoksi saa tilata.
——————————-
Lähde: Ossi Tiihosen kotisivu 9.10.2020 otsikolla ”Mikko Paunio: ”Pippurisumutetta ja Hourulaa- Suomalainen kirjakauppa veti Hourulan pois myynnistä”. Olen tiivistänyt artikkelia.

24 vastausta artikkeliin “Sensuuri-Suomi: Suomalainen kirjakauppa veti Mikko Paunion kirjan pois myynnistä”

 1. Olen lukenut avauksessa mainitun Mikko Paunion kirjan: asiapitoista ja tiivistä. huumorilla höystettyä tekstiä – Mitähän sensuroitavaa siinäkin on? No, ehkäpä se, koska ko. kirja osaltaan pyrkii paljastamaan kuinka mittavasta ************ ilmastonmuutosvouhotuksessa on kyse.

  On hälyttävä merkki, kun demokraattisessa maassa ruvetaan sensuroimaan kirjoja.

  Kynällä on kaadettu enemmän valtaistuimia kuin miekoilla ja tykeillä. – Mark Twain.

 2. Sensuuri on todellakin surkea ja ala-arvoinen keino silloin kun ei selvästikään herjata ketään vaan esitetään kannanotto, vaikka kuinka kiistanalainen.

  1. Katsos vaan, mitä hourulan ääriporukkaa persut oikein sisällään piilottelevat kuten Paunio teksteineen. Ja vielä lisäksi tuo sini-musta sakki !

    1. Siinä onkin dilemma.
     Puolustaa demuhallitusta ja Marinia mennen tullen ja sitten mollaa julkidemarin, kun tämä ei menekään haluttuun kaavaan.

   1. Heikki, sinähän oletkin varsin mainio puhumaan ääriporukasta, tai no ehkä toimit esimerkkinä siitä kuinka äärimmilleen voi asettua.

    1. Mutta, vain ääriporukkaa, kaiken vastustajia ja pölhöpopulisteja, persuja kohtaan, saa ja voi ajatella mitä vain.
     Muut puolueet ovat sentään omalla kannallaan inhimillistä ja järkiporukkaa.

  2. Loistavasti kirjoitettua potaskaa tuossa ”arvostelussa”.

   ”Paunion kirja ei pyri kumoamaan valtavirtatieteen hyväksymän käsityksen, että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttama”

   ”Valtavirtatiede” on jo ajat sitten lopettanut tuon ”ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen” paskan jauhamisen ja on siirtynyt käyttämään määritelmää ”ihmisen kiihdyttämä ilmastonmuutos”.

   Jostain syystä ”valtavirtatieteen” edustajatkin ovat ymmärtäneet, että ilmastonmuutos on itsessään pysyvä olotila, mikä on ollut paljon ennen ihmistä niin kauan kuin ilmasto on maapallolla ollut ja jatkuu tasan siihen asti, kuin ilmasto on.

   Vain asiaan perehtymättömät ja ilmastohihhulit käyttävät tuota valemääritelmää ”ihmisen aiheuttama imastonmuutos”.

  3. Eemeli, lähteesi ovat aina säälittävän ja koomisen välillä, siis ihan oikeesti?

  1. Todistapa Eemeli jotenkin kommenttini vääräksi.
   Saattaa kestää aika pitkään, jos yrität……….

 3. Tuskinpa noi ”ilmastohihhulit” väittää että se kaikki on ihmisen aiheuttamaa. Osa on ihan ”luonnollista” ja osa ihmisen aiheuttamaa. Edelliseen ei ehkä pysty vaikuttamaan, mutta jälkimmäiseen voi. Ei todellakaan tartte ympäri maailmaa tehtaan piippujen päästellä ilmaan savujansa vaan sopii keksiä muuta tilalle.

 4. Kylläpä tuon linkkisi kirjoittanut hihhuli siihen näyttää tosissaan uskovan, vaikka se on jopa surullisen kuuluisan IPCC:nkin vääräksi myöntämä.

 5. Eemeli:”Ei tartte levittää soopaa. Tässä se Paunio laitetaan paikalleen. (linkki Sami Eerolan kirjoitukseen).”

  Jos tuollainen propadapläjäys kerran laittaa Paunion ”paikalleen”, miksi sitten Suomalainen kirjakauppa veti Paunion kirjan ”Hourulan väen ilmastovallankumous” (2019) pois myynnistä?

  Vihreän valheen paljastajaa, Pauniota, on kyllä yritetty laittaa ”paikalleen” jo vuosikausia – huonolla menestyksellä.

 6. Jonkun mielestä kaikki on persuja jos jostain voi kehitellä moitteen.
  Olis ehkä liikaa vaadittu kirjoittaa perustellusti oma mielipide
  ja sekin on vain suppea näkemys.
  Eli mikä oli sensuuripeuste?

 7. Oxfordin yliopiston historioitsija Anna Bramwell julkaisi vuonna 1989 kirjan ”Ecology in the 20th Century”.
  Nähdäkseni kyseinen kirja on merkkipaalu, josta vihreä valhe lähti purkautumaan.

  Paunio julkaisi vuonna 1991 kirjan ”Vihreä valhe”. Jatkoa seurasi vuonna 2015, jolloin Paunio julkaisi kirjan ”Vihreä valhe, Valheen sysimustat juuret, sen salakakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset”, vuonna 2019 hän julkaisi kirjan ”Hourulan väen ilmastovallankumous”, joka on eräänlainen päivitysversio hänen neljä vuotta aiemmasta kirjastaan.
  Jos on lukenut Paunion kirjat tai vaikka pelkästään kaksi hänen viimeisistä kirjoistaan, ei ihmettele yhtään miksi vihreät, punavihreät ja ilmastohihhulit (jokseenkin samaa kööriä) ovat yrittäneet vaieta Paunion olemattomiin, ja kun se ei ole onnistunut, hänet on yritetty tehdä epähenkilöksi (mm. tuo propagandamaakari Sami Eerola), ja viimeisin veto on tuo Paunion kirjan vetäminen pois myynnistä.

  Mitähän seuraavaksi?

 8. Kuten Antero Ollila ja monet hänen kaltaisensa asiansa osaavat fysiikkaan perehtyneet tiedemiehet ympäri maailmaa toistuvasti kertovat ja ovat koko ajan kertoneet: maapallo ei ole kiehumassa kuten jopa päiväkotilapset nyt pelkäävät, vaan on odotettavissa erilaisia ilmeisesti viime kädessä auringon säätelemiä ylös alas muutoksia. Ihmisen pienen pientä vaikutusta näiden vaihteluiden seasta on vaikea todentaa, vaikkakin se lienee todellinen.

  Tuleva kirjani on vanhimman polven antipsykoottinen lääke ilmastohoureisiin. Sen vaikutus perustuu huumoriin. Nauru pidentää ikää. On aika nauraa tälle joukkoviestimistä vyöryävälle virtuaaliselle ilmastonmuutokselle ja sanoa jyrkkä ei median avulla meitä holhoavalle ja alistavalle äärivasemmistolaiselle identiteetti-ideologialle.
  —————————————-
  Otanta Mikko Paunion blogista Uusi Suomi Puheenvuoro otsikolla ”Hourulan väen ilmastovallankumous ja YKK”.
  —————————————-
  Olisiko se sensuuriperuste luettavissa tuossa lainauksessa.

 9. Kirjan ydinviesti:

  Kun ilmastokeskustelu lähti lapasesta ja kapitalismi ristiinnaulittiin

  Kirjan narratiivi rakentuu ajalliselle kaarelle vuonna 1846 julkaistun David Thoreaun ”Elämää Metsässä” kirjan ydinviestin, joka on vihreä alkuvalhe, aina lokakuussa 2018 julkistetun YK:n ilmastopaneelin IPCC:n Puolentoista-asteen erikoisraportin viime kädessä synnyttämään kaoottiseen ilmastokeskusteluun. Tämä raportti lopulta raivasi tietä kohti huhtikuussa 2019 alkaneeseelle ”Hourulan väen ilmastovallankumoukselle” eli Elokapinalle Greta Thunberg-ilmiöineen. Elokapina tunnetaan englanniksi nimellä Extinction Rebellion tai tuttavallisesti vain XR.

  Uusi kirjani on pilapiirroksilla höystetty vakava kertomus, kuinka vihreys lopulta paljastuu demokratian vastaiseksi voimaksi, joka ammentaa 1920-luvulla perustetun Frankfurtin koulukunnan identiteetti-ideologian synkistä kaoottisista tieteenvastaisista mietteistä.

  Tällä autoritaarisella ajattelulla, jota valtalehdistö mainostaa liberaaliksi ja suvaitsevaiseksi ajatteluksi, on jälleen oleva tuhoisat vaikutukset sekä yhteiskuntien köyhimmille ja heikoimmille mutta myös luonnolle ja ympäristölle aivan erityisesti kehitysmaissa.

  Kirja kertoo ymmärrettävästi, että kestävä kehitys onkin nimestään huolimatta estävää kehitystä ja kuinka etuoikeutetulla muita tasa-arvoisemmalla punavihreällä etujoukolla ei ole aikomustakaan tehdä muilta vaatimiaan uhrauksia ja luopua saavutetusta maallisesta hyvästä.
  ———————————————-
  Lainaus Mikko Paunion blogista 17.11.2019 Uusi Suomi Puheenvuoro otsikolla ”Hourulan väen ilmastovallanjumous julkistettiin”.

 10. Eemeli: ”Yritetty laittaa paikalleen? Hänestä ei ole kiinnostuneet kuin persuhihhulit.

  Suomalainen kirjakauppa Oy kuuluu Otava-konserniin. Myymäläketju on Suomen laajimpia ja myymälöiden lukumäärää täydentää verkkokauppa. – Wikipedia.

  Onko perusuomalaisia Suomessa niin paljon ja onko heidän mahtitekijänsä niin suuri, että Suomalainen kirjakauppaj vetää Paunion kirjan heidän vuokseen pois myynnistä? Paunion mukaan myöskään Prisman verkkokaupasta kyseistä kirjaa ei voi enää tilata.
  Ajatella!

Kommentoi