Suvaitsevaiset kauhistuivat Michael Mooren uutuuselokuvasta, mikä elokuva paljastaa miten vihreällä aatteella rahastetaan, härskeimmäksi osoittautui ex- varapresidentti Al Gore

Michael Mooren tuottama ja Jeff Gibbsin ohjaama dokumenttielokuva Planet of the Humans on ollut Youtubessa 22.4.2020 lähtien ilmaiseksi katsottavissa.
Sen katsominen pudottaa vihreyden tuomat suomut silmiltä. Dokumentin mukaan Yhdysvaltain veronmaksajien tukiaiset ovat seilanneet vihreiksi julistautuneiden miljardöörien tileille Cayman-saarille ja useat ainutlaatuiset luontokohteet ovat tuhoutuneet.
Leffan katsottuaan YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin huhtikuussa tekemä vaatimus siitä kuinka ”koronakriisistä pitää pelastaa vain vihreät yritykset” ei kuulosta houkuttelevalta veronmaksalle.
——————————–
Blogini lähteenä olen käyttänyt: Suomen Uutiset 13.5.2020 artikkeli otsikolla ”Suvaitsevaiset kauhistuivat Michael Mooren uutuuselokuvasta, eikä ihme – Planet for Humans paljastaa, miten vihreällä aatteella rahastetaan, härskeimmäksi osoittautui ex-varapresidentti Al Gore”.

8 vastausta artikkeliin “Suvaitsevaiset kauhistuivat Michael Mooren uutuuselokuvasta, mikä elokuva paljastaa miten vihreällä aatteella rahastetaan, härskeimmäksi osoittautui ex- varapresidentti Al Gore”

 1. Elokuvan taustasta ja sisällöstä

  Mooren aikaisemmissa dokumenttielokuvissa on kritisoitu Yhdysvaltain yksityistä vakuutuksiin perustuvaa terveydenhoitoa sekä globaalia finanssikapitalismia. Ne ovat saaneet Suomen valtamedialta yleensä runsaasti positiivista huomiota, mutta Mooren uusimman tuotannon Planet for Humans kohdalla on toisin. Kun Helsingin Sanomat uutisoi elokuvasta, lähestymiskulma oli ilmastotutkijoiden suuttumus siitä, kuinka kyseinen elokuva ylipäänsä pääsi levitykseen.

  Dokumenttielokuvan tutkimusten kohteina ovat tällä kertaa Yhdysvaltain vihreät lobbarit sekä vaihtoehtoisia, uusiutuvia ja kestäviä energiamuotoja rahoittavat ja niiden tukiaisista hyötyvät tahot. Elokuvan toisena kantavana teemana on näiden energiamuotojen aiheuttama tuho ja hävitys kasvikunnalle, eläimille ja alkuperäiskansoille. Rahahanat avasi presidentti Barack Obaman 90 miljardin puhtaan energian ohjelma vuonna 2009.

  Elokuvan haastattelemat asiantuntijat ovat Kalifornian yliopiston vieraileva professori ja Kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) käyttämä asiantuntija Ozzie Zehner sekä Oregonin yliopiston sosiologian ja ympäristötieteiden professori Richard York. Heidän tutkimustensa mukaan ”vihreä talous” toimii lähinnä fossiilitalouden maksamilla tukiaisilla. Zehner julkaisi myös kirjan Green Illusions jo vuonna 2012 ja on sen jälkeen päivittänyt ajatuksiaan tieteellisissä julkaisuissa.

  Planet for Humans on nähtävillä Youtubessa.
  ——————————————-
  Lähde sama kuin avauksessa.

 2. Obaman Green Dealista EU:n Green Dealiin.

  Elokuvan nähtyään on syytä pohtia, että kun Yhdysvalloissa 90 miljardin dollarin ”puhtaan energian ohjelma” on aiheuttanut näinkin runsaasti luonnon tuhoa, niin mitä riskejä sisältääkään EU:n Green Deal-ohjelma.
  Green Deal on vihreän kehityksen ohjelma, johon kaavaillaan 1000 miljardin euron panostusta, koronaviruksen polvilleen panemassa Euroopassa. Esimerkiksi riskeistä mainittakoon vaikkapa EU:n muovinkierrätysinnosta johtunut muovin kuskaaminen Kiinaan ja sittemmin Malesiaan poltettavaksi (YLE 23.4.2019). Se siis ”kierrätyksestä”.
  Energiaomavaraisuuden ja ympäristön kannalta olisi ehkä parempi polttaa se muovi omissa jätteenpolttolaitoksissa lämmöksi ja sähköksi.

  Toisaalta voidaan kysyä mihin Green Deal-ohjelman 1000 miljardin tukipakettia tarvitaan, jos Euroopan unionissa eletään markkinataloudessa. Tuulivoiman ja aurinkoenergian tuotantokustannukset ovat joissakin Euroopan valtioissa jo laskeneet fossiilisten tasolle ja allekin. Tosin fossiilisten polttoaineiden kohdalla kuluttajan maksama hinta on enimmäkseen veroja.

  Jk. Tämä lainaus on samasta lähteestä kuin avauskin, ja Matti Hukarin pitkänpuoleisen artikkelin loppuosa.
  Kirjoittaja on kansainvälisiin luonnonvarakysymyksiin sekä Yhdysvaltain ja Iso-Britannian poliittiseen historiaan erikoistunut vapaa artikkelitoimittaja. Tässä artikkelissa esitetyt näkemykset ovat henkilökohtaisia.

 3. Ilmastohuijaus on kannattavaa sen ajajille ja tukijoilla.
  Tavallinen kansa kustantaa huijaukset ja tuhot.

 4. Lasse, mitä jos katsoisit elokuvan etkä vain lukisi siitä?

  Minä katsoin ja kyllähän se melkoista tarkoitushakuista soopaa oli. Hyvin valikoivaa faktojen käyttöä. Oli toki paljon asiaa, mutta huonoja uutisia oli valikoimalla valikoitu.

 5. Katson elokuvan jahka ehdin. Luotin tuohon Matti Hukarin näkemykseen ja luotan edelleen, ainakin toistaiseksi.

 6. Kyseinen elokuva on näköjään poistettu YouTubesta tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi. Tämmöinen tieto netissä, mikä ilmoitus päivätty 27.5.2020. Saman lähteen mukaan elokuvan ehti katsoa noin 8 miljoonaa ihmistä.

  Taisi olla kuumaa tavaraa.

 7. ELOKUVA on käynnistänyt uskonsodan kansainvälisen vihreän liikkeen sisällä. Puhdasoppisten ensi reaktio oli vaatia filmiä kiellettäväksi oikeuden päätöksellä. Niin ei sentään tehty, jopa Yhdysvaltojen Pen-klubi tuomitsi sensurointiyritykset.

  Moore ei kyseenalaista ilmastonmuutosta tai ekosysteemin ongelmia, päinvastoin. Pentti Linkolan hengessä hän ennustaa planeettamme tuhoa ja turmiota. Mutta Moore löytää vihreästä politiikasta kiusallisen kestämättömiä laskelmia ja yleisöä harhauttavia puolitotuuksia. Aivan kuin hän Suomessa käydessään olisi poiminut mukaan dosentti Mikko Paunion kirjat Vihreä valhe ja Hourulan väen ilmastovallankumous.


  Moore löytää vihreästä politiikasta kiusallisen kestämättömiä laskelmia ja puolitotuuksia.
  Filmi käy sataprosenttisesti uusiutuvan energian festivaaleilla, jossa aurinkopaneelit ovat näkyvillä ja dieselvoima piilossa. General Motorsin sähköautomessuilla toimittaja kysyy, onko auton sähkö tuotettu hiilellä vai öljyllä. Umpipuun jalostamista biopolttoaineeksi elokuva esittelee hölmöläisten hommana.

  Tuulivoimaloihin tarvitaan rutkasti rautaa mutta aurinkopaneelit ja sähköautojen akut vaativat myös harvinaisia metalleja, joita louhitaan usein epäinhimillisissä oloissa eri puolilla maailmaa. Dokumentti laskee, että paneelit ja tuulimyllyt tulevat käyttöikänsä päähän ennen kuin niiden todelliset kustannukset on kuoletettu. Kansantalouden haitat jäävät suuremmiksi kuin hyödyt, ja romuista tulee ongelmajätettä.

  MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

  MAINOS PÄÄTTYY
  NOKKELIMMAT ovat kuitenkin ehtineet tällä välin rikastua uudella teknologialla. Ökyrikkaat, kuten Richard Branson, veljekset David ja Charles Koch, Michael Bloomberg ja Elon Musk, kiirehtivät ensimmäisinä sinne missä veronmaksajien ”ilmaista vihreää rahaa” on jaossa.

  Filmi antaa tekopyhän ahneuden siloisimmat kasvot Yhdysvaltojen entiselle varapresidentille Al Gorelle. ”Voit kysyä itseltäsi, miten ihminen ilkeää tuhota luontoa rikastuakseen itse” elokuva pohtii ja vastaa: ”Siksi he ovat miljardöörejä, ja sinä et”.

  Dokumentti vahvistaa käsitykseni, että lähimmästä töpselistä tulee ihan kelvollista sähköä.

  Kirjoittaja on kirjailija ja entinen EU-parlamentin jäsen.
  ———————————————
  Lainaus on Lasse Lehtisen kolumnista ”Amerikan Karpo löytää vihreästä politiikasta kestämättömiä laskelmia ja puolitotuuksia”, Ilta-Sanomat 9.5.2020.
  Kolumni alkusanat kuuluvat:” Michael Mooren uusi elokuva on käynnistänyt uskonsodan vihreän liikkeen sisällä, kirjoittaa Lasse Lehtinen.”

 8. Saksa lopettaa ydinvoiman käytön ja joutuu siksi rakentamaan fossiilienergiaan perustuvia laitoksia sattumavoiman eli tuulivoiman tueksi.

  Fossiilivoima siksi, ettei raukoilla ole turvetta, ettei jätteiden mädätyksestä saatava metaani riitä.

  Meillä järkeä vailla olevat Suomen vihaajat eli vihreät yrittävät estää turpeen energiakäytön, koska sivistystä vailla olevina luulevat turvetta fossiiliksi.

  Turpeesta saisi mahdollisesti kilpailukykyisen raaka-ainelähteen metaanin tuotantoon, jos mahdollisuudet tutkittaisiin huolella.

  Nythän suot piereskelevät metaania kasvihuonekaasuksi.

Kommentoi