Mullim malli

Ennev vanhaan sanottiin Tampereella, että kaikki om mullim malli.
Se ei suinkaan tarkoittanut, että joku olis vasikan näköinen, vaan, että kaikki on sekaisin.
Samoin nyt voisi sanoa Tampereen kaupungista. Vaikka ei puhuttaisi ydinkeskustasta, niin silti se on mullim malli.
Uskon, että siihen eivät ole syypäinä vain paikalliset asukkaat, vaan muualta muutaneet, siis mamut, maassa muuttaneet, jotka haluavat sanoa asuvansa esim. Pyynikillä, tai Pispalassa.
Esim. Satamakadulla vanhassa sossussa asuvat luulevat asuvansa Pyynikillä, vaikka he asuvat Kaakinmaalla! Monikohan siellä asuva kertoo asuvansa KAAKINMAALLA!? 🙂
Mikäli joku asunnonostaja yllättyy, voisi ehkä vetää välittäjän vastuuseen, ellei olekaan saanut rahallaan asuntoa Pyynikiltä, vaikka niin on mainostettu!
Pispala on levinnyt mm. Tahmelaan ja Hyhkyyn.
Pispan koulun seinässä on lukenut kyseisen koulun nimi niin kauan, kuin po. koulu on ollut pystyssä, mutta nämä mamut ovat alkaneet virallisissakin puitteissa puhua Pispalan koulusta.
Nyt, kun se on remontissa, en ihmettelisi, jos se muuttuisi vihreäksi, tai punavihreäksi, tai sateenkaaren väriseksi!

6 vastausta artikkeliin “Mullim malli”

 1. Itse olin nykyasuntoa ostamassa ja rakentaja T2H sanoi että se sijaitsee Multisillassa (missä se kaupunginosakartan mukaan sijaitsee). Sitten he keksivät että sillä on huono maine ja muuttivat esitteitä, nyt se sijaitsee Perkkoonpuistossa.

 2. Vanha sossu Koulukadun ja Satamakadun kulmassa, on ”Sukkasillaan”- kiinteistö, jossa 5 asuntoyhtiötä, K-market, Kontukoti, TAMK musiikkisali, Pilates sali ja erilaisia liikkeitä runsaasti sirustusarkkitehdestä rastakampaajiin. 1,5 milj. hintaisita kattoasunnoista näkee Taaporinvuorelle ja Pyhäjärvelle.
  Se sijaitsee Pyynikinkulmalla, Kaakinmaalla, jonka rajat ovat Mariankatu- Aleksanterin kirkkopuisto- Hämeenpuisto- Eteläpuisto.
  Kaakinmaa, jossa itse asun, on yksi Tampereen kauneimista asuinalueista, Synnyin Kaakinmaalla, Marian sairaalassa.

 3. Heikki juuri noin kaakinmaa rajoittuu mutta eipä sitä muualta tullut tiedä varsinkin kun asunnon joko myyjä taikka vuokraaja asuu aivan muualla vaikka Helsinkissä

  Ja antaa virheellistä tietoa kaupunkin osasta jopa nimi menee sekasin monella terv tepivaari

 4. Niissä kaakin puissa muistaakseni joutu olee aika pitkiä aikoja jopa siinä toisia ruoskittiin
  Mutta tais olla enemmän vain häpäisyä varten kun oli ylittänyt silloisen lain
  Tuo kaakki oli lähinnä vanhasta hevosesta sillkka haukkuma nimi terv tepivaari

Kommentoi