Kysynpä teiltä optimismista

Nyt tulee lyhyt blogaus, koska tarkoitus on kysyä. En kerro kontekstia vielä, koska toivon nimenomaan ihmisten fiiliksiä tyhjältä pöydältä.

Kysymys on tämä: mitä sinulle tarkoittaa optimismi? Onko se itsellesi tuttua, läheistä, etäistä? Misssä näet optimismia maailmassa? Onko se hyvä vai paha asia? Muitakin mietteitä aiheesta saa jakaa.

Yritän ymmärtää ihmisten käsityksiä aiheesta ja niinhän sitä sanotaan ettei kysyvä tieltä eksy.

13 vastausta artikkeliin “Kysynpä teiltä optimismista”

 1. Aika pahahan tässä on olla optimisti, kun hammasta särkee, eikä siinä kylläkään hammasta enää ole. Odotan kyllä optimistisesti huomenna hammaslääkärin vastaanottoa, onneksi aika on tilattu. Aika vaikeatahan se kuitenkin on, kun lauantaina siunattiin vaimo viimeiselle matkalle, en oikein tiedä mitä odottaisi.

  1. Onko opitimismia olemassakaan tuossa Pentin tilanteessa aika vaikeaa se on kun on vaimon kanssa ollut vuosikymmeniä yhdessä ja yht äkkiä häntä ei sitten ole
   Olen tuon asian kokenut itse v 2013 kun vaimo kuoli yht äkkiä yllättäen ei tuo asia ainakaan optimismia nosta
   Eikä siihen paljon pysty mitään sanoon jolla nostaisi sitä terv tepivaari

 2. Jaa, optimistisesti odotan asioiden menevän paremmin kuin miltä näyttää tosiasiat tietäen
  Skeptikkona en usko siihen optimismiini kovin usein.

 3. Optimisti on paha pessimisti, joka näkee, miten huonosti asiat voisivat olla. Siksi hän toivoo, uskoo ja tekee, ettei pessimismi toteutuisi ja näkee valon tunnelin päässä.

  Pessimisti taas näkee, miten hienosti asiat voisivat olla, mutta ei ikinä usko että ne toteutuvat, ja vetää peiton korvilleen.

 4. Heikiltä aika osuva määritelmä optimismista samoin kun pessimismistä terv tepivaari

 5. Olen optimisti enkä ole ajatellut asioita kielteiseltä puolelta.
  Lähdin 15 v maailmalle ja etsin työtä vailla koulutusta alaikäisenä. Menin ovelta ovelle ja parissa viikossa sain juoksupojan paikan. Olin tyytyväinen ja pomoni kuitenkin sanoi että kyllä sinun täytyy saada ammatti joka sekin löytyi myönteisellä asenteella. Nyt olen optimisti ja sillä asenteella olen päässyt tähän ikään. – Näen ympärillä pessimismiä jopa erään nuoren joka on käpertynyt. Maailmassa on asioita jopa ikävä naapuri, mutta sitä emme voi vaihtaa joten ja maailmassa on asioita jotka voisivat olla paremmin jos voimme vaikuttaa niin sitten vaikutamme.

 6. Optimismi on toivoa.
  Pukiltakin voi toivoa kaikkea kivaa.
  Aina ei pukkikaan kaikkia toiveita toteuta.

  Toivossa on hyvä elää.
  Uskossa on hyvä kuolla!

  1. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. Kun Toivo kuoli, niin lapamatokin kuoli.

 7. Heikin vastaus osui lähelle omia ajatuksia… koitan saada tästä ajatuksia kasaan.

  Sitä ennen voisin tarjota teille linkin. Näin käy, kun australialainen kansanedustaja päättää aloittaa uuden uran optimistina. Hemmetin kiinnostavaa sisältöä –> centreforoptimism.com

 8. Oletan olevani optimisti, vaikka en ole määrittelyjä lukenut.

  Olen lähtenyt hyvin heikoista olosuhteista, mutta pyrkinyt luottavaisesti parempaa kohti. Ihan kohta tulee täyteen 69 vuotta sitä optimismia.

  Taipaleella on tullut vastaan runsaasti vastoinkäymisiä, mutta niitä ei ole jääty suremaan, vaan on jatkettu itse valitsemaani suntaan – vaikka läpi harmaan kiven.

  Ehkäpä juuri sen optimismini ansiosta olen tyytyväinen elämääni ja olen saanut mielestäni hyvin runsaasti aikaiseksi – uskallan olettaa, että hyvin harva saa enemmän aikaan. Ei saa käpertyä surkuttelemaan, vaan pitää tehdä valintoja ja taas täysillä eteenpäin.

 9. Jos haluaa hyviä määritelmiä optimistista kannattaa tutustua Ambrose Biercen kirjoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *