En lakkaa ihmettelemästä

Joka vuosi iltapäivälehdet kirkuvat  kuinka talven tulo yllätti suomalaiset!!

Hei , come on, Elämme maailman pohjoisimmassa valtiossa, vaikka meillä on golf-virtaus vähän lämmittämässä ettei ole niin kylmää kuin Kanadassa ja siperiassa……. Mutta silti ??

11 vastausta artikkeliin “En lakkaa ihmettelemästä”

 1. Kun laittaa nastat alle hyvissä ajoin kun se on sallittu ei talviaikakaan kyllä yllätä
  Mulle kyllä yks ihmien sanoi tuo koittelee nastoja kun tiet on sulia terv tepivaari

 2. Mutta kun se yllätti! Minutkin, koirien kanssa mettään eikä edes lumikenkiä tarvinnut! Yllätti! Prrrrkele.

  1. Aivan. Joka vuosi kaivetaan esiin edellisen vuoden vastaava lööppi, muutetaan vähäiset muutettavat faktat ja pannaan painokoneisiin. Ja kauppa käy. Meissä on monia jotka juuri tällaisten sinänsä nollauutisten takia lehden ostavat ja ”uutisen” luettuaan tietävät turvallisesti miten olla ja suhtautua ollakseen kuten muutkin. Vastaavanlainen ”uutinen” esiintyy aina ensimmäisen kevätaurinkoisen päivän koittaessa. ”Helsinkiläiset hullaantuivat auringosta”. Kuvituksena on näkymä Kaivopuiston kahvila Ursulan terassilta.

   Tällaisesta ällöttävästä journalismista huolimatta kannatan iltapäivälehtien olemassaoloa ja toivon niille menestystä. On hyvä että on olemassa toimituslinjansa takia taloudellisesti vakaa ja riippumaton värillinen lehdistö. Siltä varalta että meillä tai muualla tapahtuisi jotakin järisyttävää, josta vakavasti otettava media ei katsoisi yleisen edun ja turvallisuuden nimissä voivansa mitään julkaista, olisivat sensaatiohakuiset iltapäivälehdet viimeiset jotka vaikenesivat. Siksi niiden olemassaolo on tärkeää varmuuden vuoksi. Sillä vaikka maailmanloppu olisi tulossa olisi tärkeää että siitä kerrottaisiin julkisuudessa.

   1. ”Hän taas tanssii tahtiin valssin
    Lehmus tuulessa huokailee
    Vanhan talon puuseinää
    Aurinko salaa suutelee

    Hän on täällä taas
    Kuinka sua kaipasin
    Täällä taas
    Talven yli odotin
    Ja täällä taas
    Neiti kevät on tullut kaupunkiin”

    Neiti kevät/
    Sir elwoodin hiljaiset värit

 3. Melkein sanoisin että tässä olisi haaste medialle: kertokaa joku uusi juttu talvesta. Kyllä niitä luulisi löytyvän.

  Vaikkapa sitten pykäisivät talviaiheisen laulu- tai runokilpailun, edellisestä inspiraatiota lainaten. Tai kokoaisivat listan asioita jotka Suomessa on fiksusti kiitos talven (rakennusten eristykset ja kaukolämpö tulee mieleen). Tai pohtisivat lumiukon muotojen kehittymistä sukupuolien ymmärryksen lisääntyessä – kaipa nyt tuokin muoto voisi kehittyä kun kaikki muukin?

  Tai sitten jotain talven hyötyjä joita emme ehkä osaa ajatella? Ensimmäinen pomoni kehui miten Pyynikin rannoilla on ihanasti tilaa nauttia auringonpaisteesta talvisin, eikä tarvitse ahtautua ihmismassojen keskelle kuten heinäkuussa.

 4. Tammikuu 2008 Porvoon Kulloon merentyvessä päiväkirjan merkinnöin.

  1. Lunta takapihalla 80 cm, 20 C, reipas tuuli merenlahdella.
  Lapiolla ja lingolla lapsille ”kongi” naapuriin, josta vain pienien pipon tupsut vilahtelivat.
  2. Lankomies Meksikosta opetteli hiihtämään ja meidän metsäsuomalaisten nauru pidensi ikää 20 vuotta.
  3. Ahkioon kaira, ämpärit, silakat, puukko ja nostokoukku. Ruotsin armeijan sukset jalkaan, liina selkään ja lahdelle mateita nostamaan. Kairan reiästä ei iso mätimateen molkeri noussut ylös, siima katkesi, ja päästi kakkaiset naurut. Ahkioon 6 kohtuullista. Kymmenen reikää kaislikon suunnassa. Uudet silakat koukkuun ja pohjaan. Pitkä risu ja lumikinos merkiksi.
  4. Naapurin verkko oli jäätynyt yläpaulastaan kiinni jään alle. Moottorisahaa noutamaan ja jäätä sahaamaan, punakalaa kannatti odottaa.
  5. Kalamiehen unelma on nylkeä pakkasvajassa mateet ja putsata mädit. Naapurin ruotsinkielisille haukia herkuiksi. Loput fileiksi toiset lihamyllyyn.
  6. Ei kun teitä auraamaan ja lukkoperä Jeepillä naapureita penkoista vetelemään. Ladut auki ja moottorikelkalla maastoa höyläämään.

  Maalla on mukavaa !

 5. Ei kait se talvi sinänsä yllätä – on melkein joka vuosi Suomessa.

  Sen sijaan on melkoisen vaikeaa arvioida oikeaa hetkeä milloin pitää vaihtaa talvirenkaat alle. Pirunmoisessa lumipyryssä tai räntäsateessa se renkaanvaihto ulkona ei ole erityisen hauskaa.

Kommentoi