Mies kassajonossa

Työnti täyteen lastattua ostoskärryä ja sanoi että on jo kolmas kauppa missä tänään käy ja on ostanut 3 auton peräkontillista ruokaa ja alkaa stressi helpottamaan….

Meinasin Kysyä onko sillä komppania ruokittavana, mutta pidin mölyt mahassani. Itse ostin vain reissumiestä ja purkin tomaattisilliä.

6 vastausta artikkeliin “Mies kassajonossa”

 1. Jos isot kylmätilat ja käy harvoin kaupassa. Naapurini kävi joka päivä kaupassa ja osti vain illan ruokatarpeet. Hänen jääkaapissaan oli vain valo.

 2. Joulun alla näkyy aika paljon tällaisia raukkoja, isejä ja äitejä. Tulee puoli sukua kylään ja pitää varautua kaikkeen ja serkku on vegaani ja veljen tyttökaveri ei syö punaista lihaa, sisko on keliaakikko ja pojalla on muuten vaan känkkäränkkä.

  Nostan jokaisen kaapistani löytyvän hatun niille perinteisen perheen äideille jotka kaiken muun työn lomassa saavat aikaan sataprosenttisen joulusiivouksen ennen JA jälkeen joulun. Mutta jos joku nostaisi edes hiusharjan verran niille jotka joutuvat kaikki joulun kulut maksamaan, kun menee omat ja varastetut.

  (minulla meni vain varastetut, koska olen riistoporvari)

 3. Joo, siis mikä ihmeellisen käsittämätön ajattelun ja asenteiden vinouma se on että vielä 2020-luvulla selitetään että se on joku äidin/ naisten (kunnia) asia tuottaa joulu, johon raukka aviopuoliso kantaa kortensa raahaamalla lihasvoimallaan automarketit tyhjiksi?

  Meillä on äitimme tehnyt vuosia sitten selväksi, ettei hän ole kenenkään palvelija, minkä ansiosta jokainen tuo oman panoksen yhteiseen joulupöytään: minä leipomani leivät, veljen eksä/ lastenlasten äiti ym. kalaherkut, isäpuoli leipoo kakkumme — veljet tuovat milloin mitä keksivät/ vaivaantuvat aikaansaamaan, nuorin veli aktiivisimmin laatikoita ja muita kivoja ruokayllätyksiä, toiset veljet eivät välttämättä mitään, koska ilmeisesti he elävät siinä uskossa että äitimme tehtävä olisi heidät syöttää.

  Eks-miesystävieni äidit laittoivat poikansa osallistumaan yhteiseen joulusiivoukseen, ja minun äärivasemmistolainen eksäni teki erinomaiset herkut läheisilleen yhteiseen joulupöytään; vegaanina hänen ruoanlaittotaidot sekä makuaisti oli kehittynyt lähes ravintola-ammattilaisen tasolle sofistikoituneeksi.

  Että jospa.

 4. Kirjoitusvirheen korjaus: veljen eksä/ lastenlasten äiti oman erityisruokavalionsa mukaiset ym. kalaherkut.

 5. Katsoinpa tänään mitenkä kaupat ovat avoinna tuli mieleeni tarviikos hamstrata ruokaa koko komppanialle
  Kauppat kun valtaosin olikin auki joka päivä terv tepivaari

 6. Välillä vanhempani ovat lähteneet ulkomaille tai toiselle paikkakunnalle viettämään jouluaan, mikä sekin heille suotakoon ja lienee ihan ansaittua — olen sitten itsekseni tai seurustelukumppaneideni kanssa viettänyt ”omaa joulua”, mikä on ollut varsin mukavaa eikä siihen ole sisältynyt mitään angstia. Toisinaan olemme ”nuorison” eli sisarusteli ja heidän lasten kanssa kokoontuneet keskenämme jonnekin aatoksi, mihin stressivapaasti ei ole tarvinnut sisältyä niin perinteen perinnettä, ellei joku sellaisen mukaista panosta/ muistamista mukanaan satu tuomaan. Ja kuten viime vuonna, tällaiset täysin perinteistä vapaat yhteiset aatonvietot ovat erittäin mukavia ja onnistuneita olleet. Voin suositella lämpimästi. 🙂

Kommentoi