Suklaa

Olen sen suurkuluttaja. Aiemmin pidin fazerin sinistä parhaana, mutta nykyään keskinkertaisena. Paras suklaa ei jätä suuta tahmeaksi. Taannoin kun siskollani asui italialainen vaihto-oppilas, niin hän toi kerran jouluksi milanolaisen pienen suklaapuodin tunteella tehtyä suklaata ja olihan se suunmukaista. Parempaa en ole koskaan maistanut. Suomen kaupoista ostan nykyään enemmänkin tummaa suklaata ja vähemmän maitosuklaata.

12 vastausta artikkeliin “Suklaa”

 1. Edelleen saan joko kaakaon lukuisista kemiallisista yhdusteidtä finnejä etenkin päänahkaan. Lukuisista havainnoista huolimatta ei aiheuttajaa liene vieläkään löydetty.Tuskin tiedetään sitäkään, mikä yhdiste mahdillisesti aiheuttaa riippuvuutta. Onkohan joku lisännyt mömmöjä kaakaojauheeseen?

 2. Sama oire itsellä kun Markulla. Tosin riippuvuus ei liene iso ongelma. Sain joulukuun alussa suklaalevyn. Siinä on n. 2/3 osaa jäljellä vielä. Eiköhän se tule Juhannukseen mennessä syödyksi.

 3. Voihan noita olla, mutta minulle ei ole suklaa haittoja tuonut. Muistan lapsuudestani kun pikkuveljeni sai salmiakkimyrkytyksen kun söi ison pussillisen salmiakkinauhaa tyhjään vatsaan. Oli reilusti alilämpöä houraili ja oksenteli.

 4. Justiinsa viimeisen karkin söin Fazerin Domino maitosuklaa laatikosta ja hyviä olivat.

  Muistan aikanaan, kun vierailtiin Fazerin tehtaalla, syödä sai minkä vatsa jaksoi. Olivat vaan niin fiksuja, että veivät ensin suklaaosastolle, jonka jälken mikään ei enää maistunut.

 5. Lidl:n 80 % on parasta ja jopa terveellistä sen kaakaopitoisuuden vuoksi. Mutta ei sitä tarvitse koko levyä ahmia. Makeus ja sokeri ovat minimissään.

 6. Kahta en vaihda ja toinen niistä on Fazerin Sininen. Itse syön suklaata harvoin. Pari kolme kertaa vuodessa. Silloin kyllä saattaa mennä koko 175 grammainen levy kerralla vaikkapa kirjaa lueskellessa.
  Sitten taas onkin tauon paikka.

 7. Toinen hyvä on Brunbergin lakut, joka pussi avattiin eilen. Menee se ”paksupetekin” paremman puutteessa. Niitä voi syödä hiukan, kun verenpaine on normaali.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *