Pahempi kuin Watergate

Yhdysvalloissa on paljastumassa poliittisen kilpailijan vakoiluskandaali, joka vaikuttaa suuremmalta ja vakavammalta kuin lopulta Nixonin eroon johtanut Watergate-skandaali. Siinä missä Watergate-skandaali koski poliittisen kilpailijan salakuutelua vaalikamppailun aikana, näyttäisi uudessa skandaalissa vakoilu jatkuneen myös vaalien jälkeen, ja johtaneen mahdollisesti jopa Valkoisen talon ”salakuunteluun”.

Vakoiluepäilyt ovat nousseet esiin ns. ”Venäjä salaliiton” (Russia Collution) alkuperää tutkimaan määrätyn erityissyyttäjä (special counsel) John Durhamin tutkimuksissa. Durhamin oikeudelle toimittaman syytekirjelmän mukaan Hillary Clintonin vaalikampanja olisi maksanut kolmannelle osapuolelle Donald Trumpin  ja hänen vaalikampanjansa vakoilusta. Syytekirjelmästä ilmenee, että vakoilua olisi suoritettu tietoliikennettä seuraamalla, ja se olisi jatkunut vielä vaalien jälkeenkin Yhdysvaltain presidentin toimiston tietoliikenteen seurannalla. Tuo ennen vaaleja tehty toiminta olisi verrattavissa Watergate-skandaaliin, mutta mahdollinen vaalien jälkeinen Valkoisen talon ”salakuuntelu” nostaisi tämän skandaalin ihan uudelle tasolle.

Viimeisten vuosien aikana yhdeksi faktantarkastuskeinoksi on noussut uutisoinnin vertaaminen FOX:n ja CNN:n välillä. Mikäli molemmat uutisoivat samasta asiasta eri tavoin, kumpaankaan uutiseen ei ole uskomista, mutta jos molemmat uutisoivat saman suuntaisesti tai toinen vaikenee koko asiasta, uutinen on yleensä varsin lähellä totuutta. Tällä kertaa FOX on uutisoinut asiasta, mutta CNN tuntuu vaikenevan koko asiasta, eikä näytä edes yrittävän kyseenalaistaa FOX:n uutista.

Tulevina kuukausina asiasta tullaan varmaan kuulemaan vielä paljon lisää, ja toivottavasti kaikki faktat tulevat esiin, olivatpa ne sitten mitä tahansa.

https://www.foxnews.com/politics/clinton-campaign-paid-infiltrate-trump-tower-white-house-servers

12 vastausta artikkeliin “Pahempi kuin Watergate”

 1. Vielä CNN ei kuitenkaan ole kyseenalaistanut tätä FOX:n uutista. Sitä odottelen…

 2. https://www.oikeamedia.com/o1-162800

  Taas meni sensuuriin Usarissa – V – media jakaa CNN:n valenarratiivia.

  Oxford – Reutersin 10. globaali raportti median luotettavuudesta kertoo, että luottamus valtamediaan USA:ssa on alinta koko maailmassa ja että se on korkein Suomessa.

  Yhdysvalloissa kansa ei enää usko, mitä neomarxilaiset aktivistit, jotka kutsuvat itseään journalisteiksi, kirjoittavat ja puhuvat.

 3. Ei kiinnosta tipaakaan Clinton. Ei oo noteeranneet Suomen lehdetkään. Vai pahempi kuin Watergate. Näitä kaikenlaisia riittää ja syytekirjelmiä lähetetään. Palataan asiaan sitten jos ja kun syyte nostetaan.

 4. Fox on konservatiivinen, mutta ei se Trumpin kanava ole. Trumphan suuttui sille jossakin vaiheessa.
  Trumpin asiakirjoja myös nyt tutkitaan, osa on kateissa ja väitteiden mukaan Valkoisen talon viemärit toimivat huonosti kun sinne oli Trumpin aikana työnnetty revittyjä asiakirjoja.

  No, oli miten oli, toivoa sopii ettei Trump palaa presidentiksi. Joku täysjärkinen mieluummin.

 5. Nyt CNN:kin on uutisoinut Durhamin syytekirjelmästä, Uutinen ei löydy CNN:n pääsivulta, vaan linkki uutiseen löytyy ”US Politics” – sivun ”More politics news” – osion alta.

  CNN ei kiistä FOX:n uutista, mutta esittää Durhamin syytekirjelmän sisällön vähemmän merkittävänä FOX:n uutiseen verrattuna. Molemmat (FOX & CNN) siis uutisoivat itse asiasta (Durhamin syytekirjelmä) saman suuntaisesti, ja näkemyserona on lähinnä kyseisen kirjelmän merkittävyys.

  https://edition.cnn.com/2022/02/14/politics/durham-sussmann-filing/index.html

  Myös Ivan Puopolo on uutisoinut asiasta.

  https://puopolo.fi/clintonin-kampanja-maksoi-trumpin-vakoilemisesta-myos-trumpin-ollessa-presidentti/

  Ollaanpa tapauksen vakavuudesta mitä mieltä tahansa, uskallan väittää, että mikäli roolit jutussa olisivat toisinpäin (Trump Clinton), uutisointi asiasta olisi aivan toisella tasolla. Uskon myös, että tällöin sekä valtamedia että sosiaalinen media olisivat täynnä vaatimuksia Trumpin asettamisesta välittömästi lukkojen taakse ja syytteeseen jopa maanpetturuudesta. Lait ovat toki kaikille samat, mutta niiden tulkinnoissa voi olla hyvinkin merkittäviä eroja.

 6. Trump tullaan muistamaan Amerikan (USA) parhaana presidenttinä heti Abraham Lincolnin jälkeen.

  Clintonin pariskunta on Amerikan korruptoitunein pariskunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *