Ennätysmäärä ihmisiä haluaisi Yhdysvaltoihin

Minun pitää ihmetele, että mikä Yhdysvaltin maaperässä voisi olla  sellaista, mikä estäisi tapahtumasta USA:ssa saman mitä on tapahtunut Venezuelassa.

Kun riittävän määrä ihmisiä on sulloutunut Yhdysvaltoihin, niin tilanne maassa tulee olemaan sama kuin Meksikossa ja sen etelän puoleisissa maissa.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009073495.html

Ennätysmäärä ihmisiä haluaisi Yhdysvaltoihin, mutta Biden otti käyttöön Trumpin kritisoidun keinon estääkseen heitä tulemasta

.

KUUSI vuotta sitten Ricardo Barriosin mitta tuli täyteen.

Elämä romahtaneessa Venezuelassa oli muuttunut yhä vaikeammaksi. Rahat eivät riittäneet ruokaan, lääkkeitä ei ollut saatavilla.

”Koululaisetkin etsivät ruokaa roskakoreista”, hän sanoo.

Barrios oli tuolloin 24-vuotias. Hänellä oli kolme lasta ja vaimo.

……………………………………………………………………………………

Rajaosavaltioiden republikaanikuvernöörit ovat suurieleisesti kyydinneet maahantulijoita muualle Yhdysvaltoihin.

Määrät ovat isoja. Kymmeniätuhansia ihmisiä on kyyditetty kesän jälkeen muun muassa New Yorkiin, Washingtoniin ja Chicagoon. Heitä on viety varapresidentti Kamala Harrisin asunnolle ja lennätetty Martha’s Vineyardille, joka on varakkaiden asuttama saari Massachusettsin osavaltiossa.

Erityisesti New York on ajautunut vaikeuksiin yli 20 000 ihmisen saavuttua ilmoittamatta kaupunkiin. Kodittomien yösijat ovat täyttyneet, ja pormestari Eric Adams on julistanut kaupunkiin hätätilan. Avustusjärjestöillä on vaikeuksia auttaa kaikkia tarvitsevia.

.

Bussikuljetuksista on syksyn mittaan tullut presidentti Joe Bidenin epäonnistuneeksi moititun rajapolitiikan symboli. Ne ovat tehneet rajakaupunkien tuskan näkyväksi kaikkialla.

 

6 vastausta artikkeliin “Ennätysmäärä ihmisiä haluaisi Yhdysvaltoihin”

  1. HS:n artikkelista:

    Presidentti Joe Bidenin hallinto päätti nimittäin lokakuun puolivälissä alkaa käännyttää venezuelalaisia rajanylittäjiä käytännössä vain siksi, että heitä tulee liikaa. Virallisena perusteena on kansanterveyttä suojeleva lainkohta, pykälä 42.

    Pykälän otti käyttöön alun perin Donald Trump. Perusteena oli ja on edelleen koronavirus. Trumpin aikana raja meni kiinni lähes kokonaan – edes turvapaikkahakemusta ei päässyt jättämään.

  2. Meidän yksi ongelma täällä on että näemme USA:n yhtenä maana kun se pitäisi nähdä enemmän EU:n kaltaisena. Jos siellä menisikin jossain asiat todella heikosti, se ei pysty leviämään koko liittovaltioon täydellä voimallaan.

    Kyllähän nämä väkivaltaliikkeet kuten BLM ja jotkut uusnatsien oloiset saavat tietyillä paikoin aikaan suurta tuhoa mutta eivät koko maata.

  3. Venezuela on hyvä esimerkki mihin vasemmistolainen politiikka johtaa. The great state of Florida ja Texas ovat mihin ihmiset eniten muuttavat tällä hetkellä USA:n sisällä.

Kommentoi