Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu on esittänyt Suomelle huolensa

Luulenpa, että, Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettua ei kiinnosta vähääkään suomalaisten kohtalo.

Joskus täysin erilaissa maailmantilanteessa säädettyjä kansainvälisiä sopimuksia tulkitaan EU:ssa siten, että rajavartioston on avustettava alueelle laittomasti pykiviä ihmisiä.

Haluavatko Brysselissä turvallisesti elelevät byrokraatit, että Kreikasta (Libyasta, Marokosta ..) Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä on avustettava loputtomiin aluerajojen ylityksessä?

Maailmassa on paljon alueita, joissa alueen omat resurssit eivät kykene elättämään kaikkia ihmisiä – on lähdettävä hakemaa uusia alueita. Haluavatko EU-alueen maiden hallitukset, että päädymme tilanteeseen, että maidemme kyky turvata kelvolliset elinmahdollisuudet (tärkein: ruoka) hiipuu?

 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008943464.html

Suomen raja­vartiolain muutoksista: Sisä­ministeri Mikkonen joutui vastaamaan poikkeukselliseen selvitys­pyyntöön

Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu on esittänyt Suomelle huolensa siitä, että heinäkuussa hyväksytyt muutokset rajavartiolakiin saattavat estää joissain tapauksissa turvapaikan hakemisen kansainvälisten sopimusten vastaisesti.

EUROOPAN NEUVOSTON ihmisoikeus­valtuutettu Dunja Mijatović on esittänyt Suomelle huolensa siitä, että heinäkuun alussa hyväksytyt merkittävät muutokset rajavartiolakiin saattavat estää tietyissä tilanteissa turvapaikan hakemisen Suomesta kansainvälisten sopimusten vastaisesti.

4 vastausta artikkeliin “Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu on esittänyt Suomelle huolensa”

 1. Alueilla joissa väestö kasvaa nopeasti liiallisen syntyvyyden vuoksi on aloitettava yhden lapsen politiikka. Esimerkiksi Afrikka. Yhden lapsen jälkeen sterilisaatio.

 2. Taas yksi sossupelle huolestuu asiasta, mikä ei edes voi pitää paikkaansa.
  Turvapaikkaa on haettava ENSIMMÄISESTÄ turvallisesta maasta, mihin saapuu.
  siitä eteenpäin toiseen maahan ei ole mitään oikeutta mennä ilman laillisia papereita, koska turvallisesta maasta lähtevällä ei ole oikeutta hakea turvapaikkaa seuraavasta maasta.
  Kaikki maat Suomen ympärillä ovat kansainvälisesti turvallisia maita Venäjä mukaan lukien, joten mistään naapurimaasta tuleva ei ole sopimusten sääntöjen mukaan oikeutettu hakemaan turvapaikkaa Suomesta..

 3. EU:an mallioppilas Suomi pistäisi varmaan kaikki rajan yli pyrkijät turvapaikkaprosessiin, jonka kestoaika olisi pyrkijän elinikä.

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/282d6e37-9bdd-4819-9020-6a1edceb70e0

  Venäjältä ja Valko-Venäjältä pyrkii siirtolaisia Puolaan – väite: suurin osa afrikkalaisia

  Toisin kuin viime vuonna, valtaosa Venäjän ja Valko-Venäjän kautta Puolaan pyrkivistä siirtolaisista on lähtenyt liikkeelle Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

  Vuosi sitten, kun Puolan ja Baltian maiden itärajalle pelmahti tuhansia syyrialaisia, afganistanilaisia ja irakilaisia siirtolaisia, EU syytti Valko-Venäjää ja Venäjää tahallisesta pakolaiskriisin synnyttämisestä takapihalleen.

 4. EU:n ihmisoikeusbyrokraatit kaivavat maata ihmisoikeuksien alta. On jo täysin selvää, että turvapaikanhakua rajoitetaan tavalla jota ei meinattu puoli vuosisataa sitten mietityissä suunnitelmissa. Se on vaan asian laita nyt.

  Mitä enemmän viranomaiset taistelevat de facto kuolleen kirjaimen puolesta, sitä enemmän he herättävät vastakkainasettelua ja levottomuutta.

  Olisi parempi hyväksyä nykytila ja pyrkiä tekemään siitä paras ja ihmisoikeuksille toimivin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *