Kolme naista keskustelee pakolaisuudesta – erityisesti sen syistä

Ryhmä tuntui olevan yhtä mieltä, että pitäisi puuttua pakolaisuuden perussyihin.

He tuovat esille syinä ilmastomuutoksen, luonnonvarojen riittämättömyyden (vesi, viljelymaa ..) ja konfliktit.

Yksikään näistä kolmesta naisesta ei uskalla tuoda esille tärkeintä syytä miksi kansakunnille syntyy tarvetta hakeutua uusille alueille, nimitäin ihmiskunnan kohtuuttoman suuri väestön kasvu.

Nämä keskustelijat eivät ilmeisesti näe väestön kasvun olevan merkittävin syy ilmaston muutokseen ja luonnonvarojen riittämättömyyteen.

Useimmiten luonnonvarojen riittämättömyys on konfliktien perimmäinen syy. Tästä selvänä poikkeuksena on Ukrainan sota.

Kuluuko kaikkien maailman perheiden perusoikeuksiin synnyttää niin monta lasta kuin haluavat – monissa kehitysmaissa jopa toistakymmentä?

*

https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/maailman-pakolaispaiva-ilmastonmuutos-pakottaa-lahtemaan-1619844

Maailman pakolaispäivä: Ilmastonmuutos pakottaa lähtemään

Uutisaamu, 8min

 

11 vastausta artikkeliin “Kolme naista keskustelee pakolaisuudesta – erityisesti sen syistä”

 1. ” ..ratkaisua löydy kuin kirjoituspöydiltä.”

  Näin on, ainakin näinä hetkinä.

  Ihmiskunta toimii luomakuntaa kohtaan varsin imperialistisesti – se jyrää kaiken alleen.

  Uskoisin kuitenkin, että ihmiskunnan kasvu nousee luonnon suojelun tärkeimmäksi asiaksi, kun tilanne maapallolla pahenee riittävästi.

 2. Väestönkasvu on tiedossa,vaan noille naisille se ei näytä menneen perille, kun eivät sitä ota huomioon.

 3. https://yle.fi/aihe/a/20-10002149

  ”Pakolaisten oikeuksia tai rikkaiden ylivaltaa pystyy käsittelemään ajatuksen tasolla enempi ulkoapäin. Kritiikin tekijä ja kohde pysyy erillään toisistaan. Posthumanistinen eetos taas sisältää henkilökohtaisen tai kollektiivisen kritiikin”

  ”Työläislauluissa esimerkiksi arvostelun kohde löytyi jostain itsensä ulkopuolelta, eli sikariportaasta. Kenen joukoissa seisot, kysyttiin. Ympäristökriisin kanssa samanlaista kahtiajakoa on tänä päivänä hankalampi tehdä: kaikki ovat syyllisiä.”
  – Suomen taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki

  ___

  En tiedä sitten jos meillä länsimaissa ongelma kenties on kevyempänä jonkinlaisessa kynnyksessä tai siirtymässä humanistisesta post-humanistiseen ihmiskäsitykseen — mikä toisaalta tuntuu olevan hieman absurdissa ristiriidassa sen kanssa, että meillä länsimaissakin koulutettukin väestö tuntuu täyttävän somensa kaikenlaisilla ihmiskehojen kuvilla, ja ihmiskehojen terveys, kehot, seksuaalisuus/ seksi vaikuttaisivat olevan post-humanismiakin massiivisempi megatrendi lopulta kuitenkin.

  Minua kiinnostaisi tietää miksi lisääntyminen tai meillä täällä länsimaissa seksi ja seksuaalisuus, kehopositiivisuus jne. on niin niin loputtoman kiinnostavaaaa, että se pitää vetää niin överiksi ja täyttää kaikki paikat naisten hiekkapepuilla, lihallisuudella, twerkkauksella, kuvilla naisten kehoista jne? Jopa ihmisten pukeutuminen on materialisoitunut kehollisuutta ja alastomuutta korostavaksi mielikuvituksettomaksi legginsikansan terveysvouhottamiseksi, jonka keskellä itse joudun pian ottamaan pefletin mukaan jos meinaan kesällä matkustaa julkisissa kulkuvälineissä tai istuutua niiden penkeille.

  En tiedä erottaako länsimaisia ihmisiä kehittyvistä maista pakenevista lopulta muu kuin e-pilleri.

 4. Liikalisääntyminen on pääasiassa kehitysmaiden ongelma – ei niinkään länsimaiden.

  Pornon ja seksin tuputtaminen ei siis ole syynä esimerkiksi Afrikan väestön kasvuun (30 miljoonaa per vuosi, syntyneet miinus kuolleet)

  *

  Edellisestä bloggauksesta:

  Minua kiinnostaisi tietää miksi lisääntyminen tai meillä täällä länsimaissa seksi ja seksuaalisuus, kehopositiivisuus jne. on niin niin loputtoman kiinnostavaaaa, että se pitää vetää niin överiksi ja täyttää kaikki paikat naisten hiekkapepuilla,

 5. Voihan suurten ihmisjoukkojen nälkään kuolemasta vääntää vaikka taidetta.

  Täytyy myöntää, etten tällaista taiteentekoa ymmärrä.

  Jospa nämä taiteentekijä menisivät kehitysmaihin, joissa väestö kasvaa aivan kohtuuttomasti luonnon varoihin nähden, levittämään tietoa ehkäisystä.

  *****************************************************************************
  https://yle.fi/aihe/a/20-10002149

  [linkki edellisestä bloggauksesta]

  Teemu Mäki: ”Ihmiskunnan suurin saavutus on joukkosukupuutto” – Ilmastonmuutos näkyy nyt apurahahakemuksissa ja taiteilijat täyttävät galleriat kivillä

  Taiteilijoita kalvaa syyllisyys ilmastokriisistä ja lajien joukkotuhosta. Siksi taiteilijat kääntävät katseen ihmisestä pois. Trendi näkyy kuvataiteessa, teatterissa ja kirjallisuudessa – sitä kuvataan myös pakkopaidaksi.

  1. Ajatus taidevalistuksen viemisestä kehittyviin maihin yksipuolisen luonnontieteellisen painotuksen ohella voisi sinällään olla toteuttamisen arvoista, ottaen huomioon että meillä länsimaissa luonnontieteellisen kehityksen hedelmät näkyvät pitkälti myös roskakasoissa.
   Planeetan ihmisistä täyttymisen yhtenä tekijänä on myös pidentynyt elinajan odote, esimerkiksi meillä täällä kehittyneissä maissa. Lisäksi kuuntelin taannoin erään puhe-ohjelman, jossa tutkija totesi siitä, miten esimerkiksi suomessa ihminen kuluttaa monin verroin enemmän mitä ihmiset kehitysmaissa tai idässä, jossa on säädetty yhden lapsen politiikkaa.

   Lisäksi kommenttina taiteen ja kulttuurin vähättelyyn kysyisin, että johtaako länsimainen materialismi ja ihmiskehoihin tiivistyvä banaali materialistinen seksipositiivisuus mielestäsi minne, tai miksi se näyttäytyy tärkeämpänä kuin henkiset arvot? Mihin mielestäsi länsimaiset somen keho- ja peppukuvistaan täyttävät ihmiset ovat matkalla tai mikä pointti heidän jutussaan mielestäsi on?

 6. ”Ajatus taidevalistuksen viemisestä kehittyviin maihin yksipuolisen luonnontieteellisen painotuksen ohella voisi sinällään olla toteuttamisen arvoista, ottaen huomioon::”

  Joo’o – kyl’vain ..

  Jospa nämä taiteentekijä menisivät kehitysmaihin, joissa väestö kasvaa aivan kohtuuttomasti luonnon varoihin nähden, levittämään tietoa ehkäisystä

 7. Tässäpä ihmiskunnalle haaste,10 000 miljoonaa ihmistä – ruokaa ja puhdasta vettä pitäisi riittää kaikille.
  Ja niin, luonnonmonimuotoisuus on säilyttävä.

  ” .väestönkasvu pysähtyy kymmenen miljardin asukasluvun ylittämisen jälkeen”

  Tuohon en kyllä usko.

  *********************************************************
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008937729.html

  11.7.2022

  YK:n ennuste: Maailman väkiluku ylittää kahdeksan miljardia marraskuussa

  Arvion mukaan maailman väestönkasvu pysähtyy kymmenen miljardin asukasluvun ylittämisen jälkeen.

 8. Alla olevan linkin takana olevassa artikkelissa WWF ummistaa maapalon liikakansoituksen vaikutuksen luontokatoon – aivan kuten e.m. kolme naista.

  ”Nämä keskustelijat eivät ilmeisesti näe väestön kasvun olevan merkittävin syy ilmaston muutokseen ja luonnonvarojen riittämättömyyteen.”

  *

  https://wwf.fi/uhat/luonnon-monimuotoisuuden-koyhtyminen/

  LUONNON MONIMUOTOISUUDEN KÖYHTYMINEN

  Valtavia uhkia lajeille ja luonnon monimuotoisuudelle ovat myös ilmastonmuutos, salametsästys ja ylikalastus. Ilmaston lämmetessä lukuisien lajien on sopeuduttava täysin uusiin olosuhteisiin selviytyäkseen. Salametsästys ja ylikalastus ovat ajaneet useiden lajien kannat sukupuuton partaalle.

  [ Kun väkimäärä kasvaa, on jotain tehtävä – nälkäinen ihminen salametsästää ja ylikalastaa mieluummin kuin kuolee nälkään.]

 9. HS: ”Brittiajattelija Aaron Bastani uskoo, että ihmiskuntaa koetteleva väestön ikääntymisen aiheuttama kriisi on ratkaistavissa.”
  .
  Hmm .. Pitäisikö maailman maiden hallituksien hankia lukuoikeus HS:än saadakseen ratkaisun kansan ikääntymisen ongelmiin?
  .
  Nii’i .. Jos kansan väkiluku ei kasva, niin maan talous on vaikeuksissa. Toisaalta, jos ihmiskunnan väkiluku kasvaa loputtomiin, niin luonto ( sis. ilmaston) on ongelmissa ja samalla ihmiskunta kärsii.
  .
  Siinäpä ongelmaa., muta onneksi HS tietää ratkaisun.

  ***********************************************************
  https://www.hs.fi/visio/art-2000008904134.html
  .
  Brittiajattelija Aaron Bastani uskoo, että ihmiskuntaa koetteleva väestön ikääntymisen aiheuttama kriisi on ratkaistavissa. Muiden globaalien kriisien, kuten ilmastonmuutoksen suhteen hän on pessimistisempi. KUVA: NICLAS STORÅS HS
  .
  Ikääntyvä ihmiskunta
  .
  IHMISKUNNAN suuri seuraava kriisi ei säästä Suomea. Vaikka saattaisimme säästyä sodilta, ilmastonmuutoksen pahimmilta luontotuhoilta tai demokratian kriisiltä, ikääntyminen ei näytä kannaltamme hyvältä.
  .
  Väestön ikääntyminen ei koske silti vain Suomea vaan koko läntistä maailmaa. Se muuttaa taloutta ja politiikkaa radikaalisti seuraavina vuosikymmeninä. Japanissa on puhuttu menetetyistä vuosikymmenistä, kun maan talous on junnannut paikoillaan. Syynä monet pitävät ikääntyvää ja pienenevää väestöä.

Kommentoi