Kuvitteleeko EU-parlamentin ympäristövaliokunta, että metsän puut ovat ikuisia hiilivarastoja?

Vaan kun ne eivät sitä ole – ellei ihminen kaada puuta sen tullessa elinkaarensa loppuun. niin se katuu ja maatuu luovuttaen sitomansa hiilen takaisin ilmakehään.

Tätä ei edes EU-parlamentin ympäristövaliokunta pysty estämään.

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/90fc7b74-acf3-4dee-a440-ee2b51492a85

EU viemässä puulta uusiutuvan energian statuksen? – PS:sta ja keskustasta välitön tuomio

Jos esitys toteutuu, metsähakkeen ja pellettien käyttöä lämpö- ja voimalaitoksissa ei enää automaattisesti laskettaisi uusiutuvaksi energiaksi.

EU-parlamentin ympäristövaliokunta linjasi torstaina, että puuta voidaan polttaa jatkossa uusiutuvana energiana vain muutamin poikkeuksin, joita ovat etupäässä metsäteollisuuden sivuvirrat, kuten mustalipeä, puru ja kuori.

Tämä tarkoittaisi, että oksista, latvoista, kannoista tai runkopuista tehtävän metsähakkeen ja pellettien käyttöä lämpö- ja voimalaitoksissa ei enää automaattisesti laskettaisi uusiutuvaksi energiaksi.

 

 

4 vastausta artikkeliin “Kuvitteleeko EU-parlamentin ympäristövaliokunta, että metsän puut ovat ikuisia hiilivarastoja?”

  1. Tosiasioista pihalla olevat virheet ovat valitettavasti päässeet liian suureen asemaan EU:ssa ja se näkyy kaikessa, kuten tässä metsäasiassa, aurinkopakkopaneeleissa, hehkulampuissa, järjettömissä energiaremonteissa jne.

  2. Se on vähän tuo ongelma ettei kukaan Suomesta oikeastaan puolusta kestävää metsänhoitoa EU:ssa. Kepu tekee ihan mitä tahansa päästäkseen ranskalaisten ja saksalaisten ystäviksi, vihreillä on vihreät lasit silmillä, kokoomukselle ei prioriteetti ja demarit eivät tiedä mikä puu on.

  3. Uudistuva metsä on parasta ilmastolle. Kasvunsä päässä olevat eivät.

  4. EU-parlamentin ympäristövaliokunta o puhdas virheiden kasautuma.
    Virheet jauhavat potaskaa ikimetsistä, mitä ei luonto tunne.
    Virheiden luulojen mukaan ”ikimetsä” on ikuisesti pysyvä utopistisen hieno museo, mistä ei CO2 ikinä poistu.

Kommentoi