Saksan energiatalous jo nyt katastrofin partaalla

Saksan energiatalous jo nyt katastrofin partaalla, mutta silti saksalaiset pähkäilevät ydinvoimaloiden sulkemisen siirtämistä eteenpäin. Mielestäni päätöksenteko pitäisi olla helppo.

Saksalaiset hei, eikö kolmea ydinvoimalaa vastaava tuotantoteho pitäisi olla toimintavalmiina ennen ydinvoimaloiden sulkemista. Ydinvoimaloiden sulkeminen jonakin tiettynä päivänä tuntu järjettömältä.

Nii’i mutta kun ne vihreet vaatii.

*

”Saksan hallitus ilmoitti eilen maanantaina, että se harkitsee kolmen jäljellä olevan ydinvoimalan käytön jatkamista vielä vuoden loppuun asetetun takarajan jälkeenkin.”

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008973839.html

29.7.2022

”Saksassa ollaan jo katastrofin partaalla” – Keski-Euroopassa sammutellaan valoja, mutta pelastaako se energia­pulalta?

*

https://alfatvuutiset.fi/pyortaako-saksa-ydinvoimaratkaisunsa-vahva-paatos-muuttunut-empimiseksi/

19.7.2022

Saksan hallitus ilmoitti eilen maanantaina, että se harkitsee kolmen jäljellä olevan ydinvoimalan käytön jatkamista vielä vuoden loppuun asetetun takarajan jälkeenkin. Hallitus kertoo, että se analysoi, auttaako se parantamaan maan energiavarmuutta.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Saksan energiatalous jo nyt katastrofin partaalla”

 1. Joskus tuntui hyvältä ajella saksalaisella autolla. Nyt se lähinnä hävettää. Kai se pitää ostaa peugeotti seuraavaksi ettei tarve hävetä kuin ranskalaisten heikkotasoista kulinarismia.

 2. Saksa on viime vuosina poistanut käytöstä runsaasti ydinvoimaa – mutta ei niitä voimaloita ole suinkaan räjäytetty tuusan nuuskaksi.

  Minun mielestäni Saksalle pitää esittää tiukkoja vaatimuksia, että se ottaa uudelleen käyttöön jo suljettuja voimaloita, ei sulje vielä käytössä olevia ja rakentaa uutta ydinvoimaa.

  TAI muuten esimerkiksi Pohjolasta ei enää myydä sähköä Saksaan. Ei ole mitään järkeä siinä, että meidän sähkön hinta nousee taivaisiin siksi, että saksalaiset ovat energiapolitiikassa idiootteja. Kärsikööt idioottimaisista päätöksistään ihan itse.

  1. Jotta suomalaiset säilyisivät, pitää satsata omavaraisuuteen ruuassa ja energiassa.
   Turpeen antamia mahdollisuuksia pitää käyttää laaja-alaisesti: pitää valmistaa polttoturvetta, metaania ja nestemäisiä polttoaineita. Turpeen energiankäytön oheistuotteena saataisiin myös lannoitteita, joiden hinta on kohoamassa.

 3. ”Kusessa ollaan kohta kaikki, ei vain Saksa”

  Varmaan, ehkei samassa määrin.

  Saksassa ollaan kusessa, mutta jotkut poliitikot haluavat viedä maansa syvemmälle kuseen sulkemalla kolme jäljellä olevaa ydinvoimalaa tämän vuoden lopussa. Näiden voimaloiden sulkupäätös tehtiin, kun vielä ajateltiin Nord Stream 2 kaasuputken tulevan käyttöön – nyt on Nord Stream 1’kin sulkeutumassa ((20% käytössä).

  Nord Stream 2 koostuu kahdesta putkesta, joiden kapasiteetti on 55 miljardia kuutiota kaasua vuodessa eli yhtä suuri kuin Nord Stream 1:llä. Putket oli tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2019. Hankkeen on arvioitu maksavan noin kymmenen miljardia euroa.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream

 4. HK: ”Keskitymme aina vain yhteen asiaan, omaan napaamme”
  .
  Tässä olen Heikin kanssa samaa mieltä – noin aivan yleiselä tasolla. Suomalisten (väkimäärä alle promillen koko maailman vakimärästä) ei kannattaisi edes kuvitella vaikuttavansa suuresti maailman tapahtumiin.
  .
  Valitettavasti jotkut maailman tapahtumat koskettavat varsin laajaa väkimäärää – tällä hetkellä Ukrainan sota on sellainen.

 5. Mitäpä, jos ryssä olisikin hyökännyt muutama vuosi myöhemmin – kuinka pissassa saksalaiset silloin olisivat olleet

  Ajatellaanpa tilannetta (kauhulla), että Nord Stream 2 ( Nord Stream 1 lisäksi) olisi käytössä ja että kaikki Saksan hiilivoimalat sekä ydinvoimalat olisivat suljettu ja purettu.

  *
  https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-87246

  19.6.2022

  Saksa aikoo turvautua hiileen, kun Venäjän kaasu vähenee
  Saksan hallitus ilmoitti tänään, että Saksa turvautuu muihin energiamuotoihin, ennen kaikkea hiileen, sitä mukaan kun Venäjän kaasutoimitukset vähenevät.

  Valtionvarainministeriön lausunnossa todetaan, että jatkossa Saksan hiilivoimaloita käytetään yhä useammin sähkön tuotannossa.

  *

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008895246.html

  PÄÄTÖS turvautua hiileen on käänne sosiaalidemokraattien, vihreiden ja liberaalipuolue FDP:n muodostaman hallituskoalition politiikassa. Saksan hallituksen tavoitteena on ollut luopua hiilen käytöstä vuoteen 2030 mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *