Suomen ruuan omavaraisuus on hallituksessa kaupan

Kumpi on suomalaisille tärkeämpää: EU:n ilmastotoimien (kustannusten) keskittäminen kontollemme vai ruuan tuotannon omavaraisuus? – mielestäni jälkimmäinen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fb5c9e3d-f09a-40d9-b7af-bae452dc78b4

Hallituskriisi: keskusta äänesti hallituksen esitystä vastaan – neuvottelut maatalouspaketista peruttu

Hallitusrintamasta irtoaminen ei tapahtunut ilman seuraamuksia. Torstaille sovitut neuvottelut keskustan vaatimasta maataloustukipaketista on päätetty peruuttaa.

15 vastausta artikkeliin “Suomen ruuan omavaraisuus on hallituksessa kaupan”

 1. Henkilökohtaisesti valitsen ruoantuotannon, vaikka luonnonsuojelu tärkeää on sekin.
  Toisaalta uusi luonnonsuojelulain pitää kyllä sisällään pykäliä, jotka puuttuvat esim.omaisuudensuojaan joka on Suomessa perinteisesti vahva,.

  Outoa on myös se miten laki mahdollistaisi melko mielivaltaisen toiminnan ilman valitusoikeutta.

  Laki ei jatkoon ja maataloudelle tukipaketti nyt heti.

 2. Asiassa ovat vastakkain oppositio + keskusta (eduskunnan enemmistö) vastaan sdp + vihreät

  Eikö demokratia kelpaa sdp.lle ja vihreille?

  Maailmaa hyväilevät temput näyttävät olevan näille puolueille tärkeämpää kuin suomalaisten etu.

  ****
  IL:n artikkelista
  ”Jo viime perjantaina eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta antoi mietintönsä hallituksen valmistelemalle luonnonsuojelulain uudistukselle. Keskusta ja oppositiopuolueet muodostivat tuolloinkin valiokunnassa enemmistön ja halusivat hallituksen esityksestä useamman pykälän pois.”

 3. Meillä pitäisi olla kaksi asiaa ylitse muiden asioiden omavaraisuus ruuasta ja sähköstä
  On monia koskia joita vois valjastaa etelässä mutta kun niitä pitää eräät politiikot tärkeinä kalajokina vaikka niissä ei ole kun haukia ja ahvenia terv tepivaari

 4. No eihän se oikein ole kun pitäisi saada omavaraisuus sähkössäkin ja vaikka niistä ei kaikki pidä niistä tulis virtaa
  Joka saisi Suomen omavara kantaan terv tepivaari

  1. Jalkaan?

   Asiassa ovat vastakkain oppositio + keskusta (eduskunnan enemmistö) ….vastaan sdp + vihreät

 5. Vihreiden ryhmäjohtaja Atte Harjanne, oppositiokin edustaa suomalaisia.
  Uskonpa, että käsillä olevassa asiassa he edustavat enemmän suomalaisia kuin te vihreät. Niinhän se vain aina on olut – teidän agenda ajaa ohi suomalaisten edun.

  ****

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/423f4223-478d-4e6f-b2e4-7b0519344940

  Vihreät kriisikokouksessa – ”Aivan ennen kuulumattoman tyrmistyttävä teko”

  Vihreiden ryhmäjohtaja Atte Harjanne noitui eduskunnassa: ”Käytännössä heitetään hallituskumppanit ulos huoneesta ja neuvotellaan opposition kanssa”.

 6. Kepu pettää aina. Myös tänään.

  Ja kas kummaa, maatalous menettää kriisitukensa tämän seurauksena. Aivan kun kepu ei olisi maataloutta tuhonnut jo tarpeeksi.

  On se aika absurdi tilanne että jopa ”cityvihreät” tuntuvat tänä päivänä välittävän maaseudusta enemmän kuin maaseudun edustajat. Rima on matalalla.

  1. Eivät ne cityvirheet maaseudusta vähääkään välitä.
   Ainoa, mistä ne välittävät on ”luonnonsuojelu”, millä ei useinkaan ole mitään tekemistä todellisen luonnonsuojelun kanssa.
   Virheitä ei vähääkään haittaa se, että metsien omistajia rangaistaan ja suomalaisilla maksatetaan muun Euroopan ideologinen typeryys.

 7. Ruokatuotantomme on yhä harvempien suurien tilojen hallussa ja sitä ei hallitse edes kepu. Kokoomus on hiljaa taustalla vetelemässä naruja.
  Valitettavasti maaseutu autioituu ja pientilat joutuvat luovuttamaan maitaan pilkkahintaan suurtilallisille.
  Suurtilat tuottavat vain sitä mistä saa suurimman voiton johon ne tukirahat sitten menevät?
  Seuraan erästä tilaa joka tuotti vain vehnää josta sai parhaan tuoton. Ruista ei tuoteta kotimaassa kannattavuussyist. Nyt on vuorossa kauravainiot jota vientiin…

 8. Meillä on tyypillinen naisvaltainen hallitus jossa alkaa ”selkään puukotus” ja se näkyy nyt koko Suomen tilanteen yllä. Tunnetasoiset päätökset käy kalliiksi!

 9. ”Pääministerit vahvistivat yhteisen sitoutumisensa ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuntaan sekä Etelämantereen ympäristön suojelemiseen.”
  .
  Hmm .. Suomi on kaikessa mukana – Etelämantereen ympäristön suojelemisessakin.
  .
  ****
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009235406.html
  .
  Sanna Marin ja Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern tapasivat Aucklandissa – Video näyttää tiedotus¬tilaisuuden
  *
  Kuva:
  https://hs.mediadelivery.fi/img/978/d16819041232a3b5211b85e4a61bf56b.jpg.webp

  Suomen ja Uuden-Seelannin pääministerit [Jacinda Ardern] tapasivat Aucklandissa.
  [ Ovat kuin siskokset]
  .
  Marinin ja Ardernin tapaamisen yhteydessä julkistettiin yhteinen julkilausuma, jossa pääministerit vahvistivat yhteisen sitoutumisensa ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuntaan sekä Etelämantereen ympäristön suojelemiseen.

 10. Hallituspuolueita ei kiinnosta, että eduskunnan enemmistö (kes, kok, ps ja kd) kannattavat keskustan esitystä muutoksesta lakiesitykseen luonnonsuojelusta. ( .. ja samalla suojelua tiettyjen työpaikkojen säilymisetä)

  ****
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009235833.html

  30.11.2022

  Muut hallituspuolueet uhkasivat, ettei keskusta saa maatalouden tukipakettia, jos se vesittää luonnon-suojelulakia
  *

  Hmm.. Ajavatko sdp ja vihreät mieluummin omaa agendaansa suomalaisten edun sijaan?

 11. Lueskelin tänään tällaista juttua ja mietin, että miksei tällaisessa järjestelmässä ole enempää suomalaisia tuotteita?

  ”Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojajärjestelmä on ollut Euroopan yhteisön laajuisena voimassa vuodesta 1993. Järjestelmän tarkoituksena on suojata elintarvikkeita ja maataloustuotteita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä ja väärennöksiltä. Samalla tuotteelle on mahdollista saada nimisuojan avulla lisäarvoa. Kuluttajalle suojaus on tae siitä, että tuotteen alkuperä, raaka-aineet ja valmistusmenetelmä tunnetaan ja ne ovat eri tuottajilla olennaisilta osin samanlaiset. – –

  Nimisuojauksen on saanut tähän mennessä EU:n alueella lähes 1 500 tuotetta. Suojatuista tuotteista suurimman ryhmän muodostavat juustot, seuraavaksi suurimpina ryhminä ovat hedelmät ja vihannekset, liha ja lihajalosteet sekä oliiviöljyt. Osa suojatuista nimistä on tunnettuja vain kansallisesti, osa tunnetaan eri puolilla maailmaa. Kaikki ovat kuitenkin vähintään omalla alueellaan maineikkaita ja tärkeitä tuotteita. Eniten suojattuja tuotteita on Ranskassa ja Italiassa. Seuraavina tulevat Portugal, Espanja ja Kreikka. Kaikilla näillä mailla on pitkät perinteet paikallisten elintarvikkeidensa kansallisesta suojauksesta jo ennen EU:n nimisuojajärjestelmien voimaantuloa.”
  (https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/nimisuojatut-tuotteet/)

  Itse ainakin arvostan lähiruokaa ja kotimaista, jonka tuotannon ja tuottajien hyvinvointi varmaan on minulle tärkeämpää kuin EU:n ilmastopolitiikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *