Eletään kuten ennenkin, muuten vi…tukseen voi kuolla ( Ukrainan puolesta )

Ukraina taistelee olemassaolonsa ja vapautensa puolesta ja me elämme täällä kuin ennenkin, kauhistellen sodan ja hyökkääjän julmuutta, jota tulee yötä päivää median välityksillä olohuoneisiimme.

Kaikki mahdollinen taloudellis/sotilaallinen apu annetaan ja toivotaan kädet ristissä, että sota pysyy Ukrainan rajojen sisäpuolella, jotta meidän sirkushuvimme saisi jatkumonsa.

Kukaan ei pysty, en edes minä sanomaan tai ennustamaan sodan lopputulosta ja joka sen sanoo varmuudella tietävänsä, niin puhuu kyllä ohi suunsa, eli valehtelee.

Itse annan hevosen murehtia, sillä on suurempi pää ja olen sen tehnyt, että koska itselläni ei ole mahdollisuutta vaikuttaa sodan kulkuun, niin vaikka kuinka julmia tekoja siellä nytkin tapahtuu, niin minä en vaikka tahtoisinkin, niin pysty Ukrainaa auttamaan muuten, kuin pienenä veronmaksajana valtion kautta.

Ei lisätä taakkaame, ottamalla koko maailman huolet ja ”sodat” kannettavaksemme kapeille hartioillemme, siinä poltamme vain omaa kynttiläämme molemmista päistä ja yksi teko joka ei ole keneltäkään pois, niin ristiä kätemme ja rukoilla Jumalaa Ukrainan kansaa suojellakseen.

 

13 vastausta artikkeliin “Eletään kuten ennenkin, muuten vi…tukseen voi kuolla ( Ukrainan puolesta )”

 1. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on myös hyökkäys Eurooppaa kohtaan. Taistelut ja sota pitää voittaa Ukrainan alueella jotta Venäjä saadaan pysäytettyä. Se on meidän kaikkien etu. Jo nyt 30 000 venäläistä on kuollut ja kolminkertainen määrä haavoittunut/ pois vahvuudesta. Euroopan pitää tukea Ukrainaa. Kun jossain vaiheessa Ukraina saa tehtyä rauhan Venäjän kanssa pitää länsimaiden unohtaa kaikki kaupankäynti Venäjälle. Sen maan pitää antaa kaatua ja näivettyä!

  1. Lisäys:

   Kaikki tämä nopeuttaa Venäjän häviötä:

   ”Venäjän joukkojen huono moraali on johtanut siihen, että jopa kokonaiset sotilasyksiköt ovat kieltäytyneet hyökkäämästä Ukrainaan. Lehden mukaan kuitenkin vain pieni määrä sotilaita on siirtynyt taistelemaan Ukrainan puolelle.

   Ukrainan puolelle siirtyneet Venäläissotilaat kertovat, että myös Valko-Venäjän sotilaita on loikannut Ukrainan puolelle.” (Verkkouutiset 28.05.2022)

 2. Niin Marko, meistä ei kumpikaan pysty sodan kulkuun vaikuttamaan muuten kuin kuvailemallani tavalla ( veronmaksajina aseavun, humanitaarisen avun ja kaiken moraalis/henkinen tuki antaen.

  1. Todellakaan, ei auta mitään uutisten toistaminen, siunailu eikä muukaan kauhistelu saati muut ”neuvot”.
   Katson noin kerran päivässä naton tilanteen jne.
   Kiekon tuloksen totesin piste.

   Mutta, muka kaupungilla siistiä, paskan marjat ja mansikat. Hämeenkadun kapakoiden edustoilla siivotonta lasinsiruineen.

   1. Minä olen täällä itärajalla ”turvassa” melusaasteelta ja jääkiekkohulluudelta ja hiljaisuus on ylellisyyttä, jonka ”rikkoo” vain käen kukunta saloilla ja rantakoivikossa ja lokkien kirkuna ( runoilu ) ähffenlounasta odotellessaan, sekä nyt sateen ropina katolla ja maan tuoksu, joka nousee pisarat kohdatessaan.
    Eilenkin saunaa lämmittäessäni, sain ulkona haistella savun ihanaa tuoksua, joka koivupuusta irtoaa piipusta ylös tuprutessaan, tätä en kaupungissa tavoita.

   2. Heikki,- miltähän kaupungissa näyttääkään sitten, jos Suomi nämä ”rääppiäiskisat” sattuisi voittamaan.

    1. Ei rysien puuttuminen jääkiekon MM-kisoista laske mitenkään kisojen arvoa. Viime olympialaisissa kävi selväksi, että Venäjällä on kakkosluokan joukkue.

 3. Harkovassa 70% venäjänkielisiä ja osa heistä asuu venäjällä – sisko viestittää venäjällä olevalle siskolle sotakuvia ja venäläisten tekoja – sisko venäjällä ei usko hänen uutisensa ovat niin voimakkaitaettä natsit ja Amerikkalaiset siellä Harkovassa niitä taloja tuhoaa??? – Sisko siskoa vastaan veli veljeä vastaan???

 4. Huonompi homma vaan, kun Venäjällä niitä tukijoukkoja riittää. Suuret Aasia ja Afrikat, niissä sitä väkeä riittää ja jatkuvasti tehdään lisää. Venäjä on nyt jo kaveeraamassa Kiinan kanssa ja jos nämä kaikki lasketaan yhteen, niin kovin pieneksi jää Eurooppa. Kiinalaiset jo muutenkin valloittamassa Afrikkaa.

 5. Vladimir Putin vuonna 2014: ”Stalinin aikaiset kärsimykset johtuivat ulkoisesta uhasta, siksi menneisyyden käsittelyä tulee kavahtaa.”

  ”Venäjän kaukoidän pohjoisosissa sijaitsevan Magadanin Gulag-museon tutkija Aleksei Makejev kertoo, että alueen gulag-vankien rekisterikortit on tuhottu.
  Tietojen tuohoaminen perustuu vuonna 2014 annettuun salaiseen määräykseen, jossa venäläisiä viranomaisia ohjeistetaan tuhoamaan kaikkien vankien rekisterikortit. Vladimir Putin pitää maansa vainojen tutkimusta ulkoisena uhkana.
  Kansainvälistä rahoitusta nauttiva, Andrei Saharovin perustama Memorial-järjestö luokitellaan ”ulkomaiseksi agentiksi”, ja viranomaiset estävät ja vaikeuttavat sen toimintaa. Järjestön kohtelulla viestitään Venäjän kansalaisille, että Stalinin aikaiset kärsimykset johtuivat ulkoisesta uhasta, siksi menneisyyden käsittelyä tulee kavahtaa.”

  Lähde:Taisto Hokkasen kirja ”Kenen joukoissa seisoin, taistolaiset ja valtioterrorin perintö” (2021) sivut 35-36.

 6. Koska elämme demokratiassa, Putinin trolleilla on oikeus kehotella meitä itsesensuuriin, kun Putinin hallinto tekee Ukrainassa kansanmurhaa.

 7. Korjaus tuohon sitaattilainaani. Piti olla Lauri Hokkasen kirja ”Kenen joukoissa seisoin, taistolaisuuden ja valtioterrorin perintö.”

 8. Mantra jatkuu ja jatkuu.. kannattaako edes kommentoida?

  arvi : ” .. elämme täällä kuin ennenkin,,”

  Kyllä Ukrainan sota vaikuttaa kaikkien ihmisten elämään Euroopassa – näkyy m.m. tuotteiden hinnoissa

  arvi: ” .. kauhistellen sodan ja hyökkääjän julmuutta, jota tulee yötä päivää median välityksillä olohuoneisiimme.”

  arvi voi olla katsomatta Ukrainan sodan uutisia, jos ne häiritsevät häntä.

  arvi: ” Ei lisätä taakkaame, ottamalla koko maailman huolet ja ”sodat” kannettavaksemme kapeille hartioillemme, ..”

  Tässä olen arvin kanssa samaa mieltä. Tapelkoot Afganistanissa, Afrikassa (…) sen kun kerkiävät – kuten ovat aina tehneet.

  *
  Fiksummat ovat kuitenkin tajunneet, että Ukrainan sota on koko Euroopan ongelma.
  Jos sota Ukrainassa päättyy siten, että Putler (plus Venäjän kansa) katsoo voittaneensa sodassa, niin pian Putler on havittelemassa jostain muualta aluetta ’erikoisoperaatiollaan’.

Kommentoi