Länsi-Virginian nopein nainen

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-61615236

Armed female bystander kills man firing at party in West Virginia

Paikala olut aseistettu nainen tappoi miehen, joka ammuskeli juhlissa Länsi-Virginiassa

Amerikkalainen nainen ampui kuolettavasti miehen, joka avasi tulen ihmisjoukkoon puoliautomaattisella kiväärillä Charlestonissa, Länsi-Virginiassa.

Dennis Butler, 37-vuotias, jolla on laaja rikoshistoria, kuoli, kun hän kohdisti iskun noin 40 hengen ryhmään, joka osallistui syntymäpäiväjuhliin.

Poliisin tiedottaja Tony Hazelett sanoi, että naisen nopea reaktio pelasti ihmishenkiä ja saattoi estää joukkoampumisen.

 

 

 

12 vastausta artikkeliin “Länsi-Virginian nopein nainen”

 1. ja tällä perusteella trumppeli vaatii lisää aseita lainkuuliaisille kansalaisille.
  Ei-lainkuuliaisten aseisiin trumppeli ei salli puututtavan.

 2. Käsittelin tätä asiaa videolla pari päivää sitten.

  Jenkkilän asekulttuuria on liian helppo haukkua täältä. Kyllä, siinä on hirveästi pahaa ja korjattavaa, mutta meillä on aika heikosti varaa summittain vattuilla. Kun valtio ei sinua suojele, jäljelle jää monesti oma apu. Ei tämä ole yksittäistapaus, vaan kerta toisensa jälkeen ladattu ase lähellä on ollut tapa pelastaa omien ja läheisten henki.

  Ei se tarkoita etteikö aselakeja voisi kiristää roimastikin, mutta haluaisin ihmisten ymmärtävän miten huonossa jamassa muu suoja siinä maassa on.

 3. Viidakkoveitset viuhuvat Lontoossa – poliisi pelkää pitkää kuumaa kesää.

  ”Bitannian aselaki on yksi maailman tiukimmista, joten ampuma-aseiden sijasta rikolliset käyttävät teräaseita. Monikulttuurisessa Lontoossa on viime aikoina nähty poikkeuksellisen paljon viidakkoveitsiä heiluttelevia jengejä keskellä päivää julkisilla paikoilla. Poliisi pelkää tilanteen vain pahenevan kesän mittaan.

  Tiukka aselaki ei auta

  Britanniassa on erittäin tiukka aselaki, joka tekee lyhyiden käsiaseiden laillisesta hankkimisesta käytännössä mahdotonta. Laki säädettiin Dunblanessa Skotlannissa 1996 tapahtuneen kouluammuskelun jälkeen. Ampuma-aserikokset sinällään eivät ole loppuneet, ja maassa uskotaan liikkuvan jopa satoja tuhansia laittomia aseita, kertoo Yle.” – Suomen Uutiset 9.6.2021.
  ———————————————————————————–
  Yhdysvaltain aselaki vaikuttaa minusta liian löysältä.
  Toisaalta en myöskään kannata liian tiukkaa aselaki, en Yhdysvalloissa enkä muuallakaan.
  Ne, joilla on pahat mielessä, saavat kyllä kaduilta ampuma-aseita yllinkyllin.

 4. Monesti vaan ne ”hyvien aseet” päätyvät ”pahoille”. Esimerkkinä tapaus josta luin: poika pihisti äitinsä aseen, taisi olla opettaja, ja meni kouluun ampumaan.
  Viidakkoveitset ym. ovat pahoja mutta kyllä aseella enemmän ihmisiä saa nopeasti hengiltä. Siksihän meillä ei ole armeijassakaan sapelimiehiä.

 5. USA:ssa on jatkunut ”villin lännen kulttuuri”. Poliisikin ampuu ihmisiä hermostuksissaan kun pelkää tulevansa ammutuksi. Noin omalta kannalta voisi tuntua turvalliselta jos olisi revolveri tyynyn alla. Mutta se tarkoittaa, että kaikilla muillakin voisi olla eivätkä kaikki aina pysy niin järjsissään, ole huolellisia jne. Kaksipiippuinen juttu.

  Tuosta blogin alussa kerrotusta tapauksesta saa nyt NRA taas perusteita, juuri kun oli kouluampuminen.

 6. ”Ruandan kansanmurha on vuonna 1994 Ruandassa tapahtunut joukkomurha, jossa joukko äärihuturyhmiä, muun muassa Interahamwe (tai Interhamwe), tappoi sadan päivän aikana noin 800 000 tutsia ja maltillista hutua:” – Wikipedia.

  On siellä viidakkoveitset(kin) viuhuneet.

  1. No jos väkijoukko alkaa niitä veitsiä käyttää ja valtio on romahtanut eli poliisi ei tule apuun. Väitän että ampuma-ase on silti paljon tehokkaampi jos haluaa saada nopeasti paljon ihmisiä hengiltä.

   1. Riippuu täysin käyttäjästä ja kohteista.
    Hyvä ja kokenut ampuja on tehokas tappaja, mutta aika moni asemurhaaja ei vaikuta sellainen olleen.
    On tiedossa tapauksia, missä ampuja on saanut tapetuksi vain pari ampumaansa, kun veitsen kanssa sopivassa tilanteessa riehunut on tappanut pari kymmentä ihmistä.
    Lähietäisyydellä on mahdollista molemmilla tappaa useita, mutta kauempaa ihmiset kykenevät suojautumaan ja pakenemaan.

  1. Voi paeta tai sitten ei.
   Pienemmässä tilassa ja myös yhdellä poistumistiellä ei pakoon pääsy ole helppoa.

 7. Haluavatko tietyn ideologian kannattajat tiukkoja aselakeja sen vuoksi, etteivät kansalaiset voisi puolustaa itseään, jos tai kun allahuakbarin pommin heittäjät ja kurkunleikkaaat ”pistävät tuulemaan” länsimaissa?

Kommentoi