Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, ilman pelkoa tappiosta.

Mikähän siinä on, kun  sitä olettaisi, että kun askel lyhenee ja vauhti hidastuu iän karttuessa, niin kuvittelisi myös että aikakin jollei nyt ihan pysähtyisi, niin hidastuisi ainakin merkittävästi .

Mutta mitä vielä, nyt päivät, viikot, kuukaudet ja vuodet vilistävät silmissä, kun perälauta lähestyy.

Mutta se siitä.  Olin aikeissa kirjoittaa muutaman sanan hiihdosta, en omasta hiihtämisestäni, koska viimeisestä kerrasta on jo kulunut n. 20 vuotta, vaan kansainvälisestä suksien kuluttajista.

Jos nyt otan esille sen tosiasian, että venäläiset puuttuvat kisoista ja kaikki tietävät kyllä miksi, niin oletan että nyt on jaossa mitaleita roppa kaupalla muillekin, kun yksi parhaista ellei paras hiihtomaa  huippujen ja myöskin tasollisessa katsannossa  puuttuu lähtövaatteen alta.

Ei tarvitse olla edes mikään lajin asiantuntia kun tietää, että nyt Norjalaiset ”astmaatikot” tulevat putsaamaan pöydät,  Iivon sekoittaessa ainoana ulkopuolisena Norjalais pas…pakkaa.

Mutta kuvittelisin, että onkohan voitto silti niin riemukas nyt, kun maailman parhaat puuttuvat joukosta, viimekaudellakin niin miehissä kuin naisissakin MG.n voittivat venäläishiihtäjät ( Bolsunov,  Neprajiteva )

Jos suomessa sukuvika on se jos suksi ei luista, niin venäjällä se on Putinin vika, jos nyt tällainen heitto tähän sallitaan.

En hyväksy venäjän toimia ukrainassa, mutta en voi ymmärtää venäläishiihtäjien ja urheilijoiden sulkemista kilpailutoiminnan ulkopuolelle, sillä ei ole sodan kulkuun ja lopputulokseen mitään merkitystä muuta kuin, että se lujittaa vain entisestään Putinin suosiota kansansa keskuudessa.

Jos joku sanoo minulle, kuinka  venäläishiihtäjien ja urheilijoiden sulkeminen pois kansanvälisestä kilpailutoiminnasta muuttaa sodan kulkua, niin  olisin sen halukas kuulemaan ilman moraalikuorrutusta, sillä sotaan syyllisestä ei liene kenelläkään epäselvyyttä.

Ehkäpä suomikin nyt vihdoin saa ne viestimitalinsa, kun ”suuri ja mahtava”  HIIHTOMAA  puuttuu porukasta.

Tämä ei ole puolustuspuhe venäjän sotatoimille, vaan urheilun puolesta sotaa vastaan.

 

 

15 vastausta artikkeliin “Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, ilman pelkoa tappiosta.”

 1. Onko se pitkällä juoksulla todella näin: ”että se lujittaa vain entisestään Putinin suosiota kansansa keskuudessa”

  Onko urheilupakote jotenkin erilainen kun muut pakotteet venäläisen silmissä.

 2. Kilpaurheilu on symbolisesti sotaa voitosta joko yksilöä tai joukkuetta vastaan. Mitäs siitä sanot ?
  Jos joku joukkueesta todetaan douppaajaksi, koko joukkueen on saatava kilpailukuelto, mitä siitä sanot ? Noin toimittiin intissä; jos joku töppäsi, sulkeinen koski koko ryhmää tai joukkuetta.
  Kilpaurheilussa mittarit pitäisi uusia telinevoimisteun kriteerein, jossa liikeratojen puhtaus ja oikein suorittaminen on 10.
  Samoin paini.
  Samoin joukkuevoimistelu.
  Ssmoin kilpatanssi.
  Hiihdossa ensin pitää kieltää luistelu, se on luustelua, ei hiihtoa.
  Mäkihyoysdö Kankkisen malli, ei V-tyyli.
  Juoksuissa malli ”Vasala”, ei Zatopek.
  Jääkiekko jalkapallokentän kokoiseen kaukaloon ja kilpailisi teknisesti futiksen kanssa.
  Yleisurheiluun antiikin malli, jossa kisailijoilla ei ole vaatteita. ( ehdotin uudeksi Lahden kaupungin vetonaulaksi Salppurin rinnalle)
  Sotaa käyvät maat kaikki boikottiin.
  … eiköhön se hiukan puhdistuisi ja paranisi moraalisesti ja fyysisesti koko nykyinen sairaus !

 3. Sydäntäni lämmitti kun Heikki tuomitsit v-tyylin niin mäkihypyssä kuin hiihdossa.

 4. Amerikkalaiset pommittivat ja tappoivat Vietnamia vuosi kymmenen ja kukaan ei heitä vaatinut boikottiin ja tämän maan kontolla näitä esimerkkejä on kyllä piisannut.
  Ei nähdä malkaa omassa silmässä.

  1. Amerikkalaisilla on sellainen tapa etteivät hyväksy kun kommunismi asevoimin levittäytyy eivätkä aina tykkää kun iso naapuri hyökkää pienempänsä kimppuun.

   1. Tämä ”maailmanpoliisi” on Kuubaakin saartanut jo neljännes vuosisadan, että onkohan Kuuba jonkin sortin uhka heille.

    1. Saartaa kun ei tykkää kommunismista, varsinkaan rajojensa lähellä. Ei ole yksinomaan huono juttu että on olemassa maailmanpoliisi. Jos ei olisi ei esimerkiksi olisi enää itsenäistä Ukrainaa. Asioilla tuppaa olemaan hyvät ja huonot puolensa ja ihminen tuppaa olemaan sellainen että se näkee vain toisen puolen.

  2. … jossa Pol Potin kaltaiset kommunistiset hirmuhallitsijat jatkavat Pohjois Korean puolella.
   Vietnam oli paha juttu, mutta entä ilman sitä kauheutta ? Toinen ”Pohjois Korea” ?

 5. Ei kai sitä kehityksen pyörää voi takaperin kääntää, kun viisaat diplomaatit ovat jotain poliittisesti keksineet. Jostain syystä tunnen hiukan sympatiaa venäläisiä urheijoita kohtaan, tuskin politiikasta tietävät yhtään mitään. Tietystä se vähentää meidänkin menestystämme, kun yksi maanosa on meitä vastastassa.

  1. Venäläisistä urheilijoista ja nimenomaan noista menestyneistä melkoinen osa tietää politiikasta ja aika moni puolustelee tätä rikollista hyökkäystä ja puolustelee putinaa.
   Totta varmaan on, etteivät he ole syyllisiä sotaan, mutta hyökkääjän kansalaisina ja erityisesti ne puolustelijat ovat samalla tavalla sallittuja kohteita pakotteille, kuin muutkin sen maan kansalaiset.

 6. Voisiko se mennä niin että osalle venäläisiä ei laiteta pakotteita, nyt puheen alla olevat urheilijat, ehkä lisäksi taiteilijat.
  Toisaalta kun pakotteiden tarkoitus on antaa Venäjän ymmärtää että heidän hyökkäyssotaa ei hyväksytä niin eikö viesti nimenomaan mene paremmin perille kun rajoitukset kohdistuvat tunnettuihin ihmisiin.
  Venäläiset urheilijat ovat osa kansaa, osa varmasti Putinin ihailijoita ja osa ei, miten voisimme erottaa jyvät akanoista.

Kommentoi